Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί η Porsche έγινε «βόμβα»; Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να ρίξει φως στα αίτια του τραγικού τροχαίου


Γιατί η Porsche έγινε «βόμβα»; Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να ρίξει φως στα αίτια του τραγικού τροχαίου



Γιατί η Porsche έγινε «βόμβα»; Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να ρίξει φως στα αίτια του τραγικού τροχαίου - Media


Με «βόμβα» παρομοιάζουν το αυτοκίνητο μάρκας Porsche που σκόρπισε το θάνατο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας οι αξιωματικοί της Τροχαίας, οι οποίοι κάνουν λόγο για όχημα που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα που δεν συγχωρεί τα λάθη.



Οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας αναζητούν την αιτία για την οποία ο 24χρονος οδηγός της Porsche, γιος του γνωστού επιχειρηματία της εταιρίας παιχνιδιών «Τζάμπο», Α.Β., έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να μπει στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο ύψος του Υπατου Θήβας και να συγκρουστεί με αυτοκίνητο οικογένειας μάρκας Honda Civic.
Ο 24χρονος οδηγός της Porsche απανθρακώθηκε, ο 24χρονος συνοδηγός (φίλος του) διαμελίστηκε, ενώ τραγικό θάνατο βρήκαν η 33χρονη μητέρα και το 3χρονο παιδί της που βρίσκονταν μέσα στο σταθμευμένο σε ασφαλή θέση Honda Civic.

Τραγική φιγούρα ο 41χρονος πατέρας, ο οποίος γυρνώντας από την τουαλέτα είδε να χάνεται η οικογένειά του μπροστά στα μάτια του. Το περιστατικό έγινε στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής σε ένα σημείο της Ε.Ο. όπου δεν υπάρχουν στροφές. Τόσο τα δύο νεαρά παιδιά όσο και η οικογένεια πήγαιναν ταξίδι.
Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του πάρκινγκ αποτελεί βασικό οδηγό για τις έρευνες. Η Porsche κινείτο με τεράστια ταχύτητα σε πλάγια θέση σαν «βόμβα», η οποία εξερράγη πάνω στο όχημα της οικογένειας. Από θαύμα σώθηκε ο 41χρονος πατέρας, ο οποίος για λίγα δευτερόλεπτα πρόλαβε να βγει από την τουαλέτα, πριν τυλιχτεί και αυτή στις φλόγες. Στο βίντεο απεικονίζεται να πιάνει με απόγνωση το κεφάλι του βλέποντας τη φωτιά να καίει τα πάντα γύρω του. Οπως λένε  πηγές από την Τροχαία, τα επόμενα βήματα των ερευνών επικεντρώνονται στην εύρεση της αιτίας απώλειας ελέγχου της Porsche και αφορούν:
1) Στην ταχύτητα της Πόρσε (στο μικροσκόπιο θα μπουν ο εγκέφαλος του οχήματος, ίχνη φρεναρίσματος αν υπάρχουν, εικόνα από κάμερες πριν από το σημείο της πρόσκρουσης, καταθέσεις οδηγών που κινούνταν στην εθνική οδό, πορίσματα πραγματογνωμόνων).
2) Εμπλοκή άλλου οχήματος, ενδεχόμενο πρόσκρουσης πριν από την απώλεια ελέγχου.
3) Προσπέραση από δεξιά ή απότομη αλλαγή κατεύθυνσης με υψηλή ταχύτητα (τυχόν επικίνδυνοι ελιγμοί).
4) Κλατάρισμα ελαστικού, ολισθηρότητα οδοστρώματος, αιφνίδια αδιαθεσία οδηγού ή χρήση κινητού τηλεφώνου.
5) Κατάσταση του οχήματος, σύστημα διεύθυνσης (κατάθεση ιδιοκτήτη και υπαλλήλων συνεργείου συντήρησης).
6) Κατάσταση οδηγού-συνοδηγού (ιατροδικαστική, τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις αλκοόλ).
7) Ξαφνική απώλεια ορατότητας από καπνό εξάτμισης ή σπρέι νερού προπορευόμενου οχήματος.
8) Από το υπουργείο Μεταφορών θα ερευνηθεί αν είχε άδεια ικανότητας οδηγού, ακόμη και αν είχε οδηγήσει ξανά αυτό το γρήγορο σπορ αυτοκίνητο.
Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν πάρει ήδη τις πρώτες καταθέσεις. Σε μία από αυτές αναφέρεται ότι το πρωί της Κυριακής ο 24χρονος γιος του επιχειρηματία βρισκόταν μαζί με φίλους του σε καφέ των βορείων προαστίων της Αττικής και αργότερα αναχώρησε μαζί με έναν κολλητό του με προορισμό την Αράχοβα. Η Porsche με την οποία ξεκίνησαν το ταξίδι ανήκει στον ιδιοκτήτη της εταιρίας παιχνιδιών Τζάμπο, πατέρα του 24χρονου οδηγού. Μαρτυρίες από διερχόμενους οδηγούς κάνουν λόγο για όχημα που προσπερνούσε σαν σταματημένα αυτοκίνητα που έτρεχαν με 140 χιλιόμετρα την ώρα.
Σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί απεικονίζεται ένα αυτοκίνητο να περνάει από το σημείο της σύγκρουσης 12 δευτερόλεπτα μετά το τραγικό περιστατικό. Οι Αρχές θα αναζητήσουν τον οδηγό για να του πάρουν κατάθεση, καθώς θεωρούν ότι πιθανότατα είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Πόρσε πριν εισέλθει σε πλάγια θέση εκτός ελέγχου στο μοιραίο πάρκινγκ. Όπως προκύπτει από τις έρευνες, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το τελευταίο που δέχθηκε προσπέραση από την Porsche.
Τα προφίλ των θυμάτων
Ο 24χρονος γιος του επιχειρηματία, οδηγός της Porsche, σπούδαζε στο γνωστό Πανεπιστήμιο Cushing Academy στις ΗΠΑ και είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Ηταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας, είχε δύο αδελφές και θα αναλάμβανε δειλά δειλά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατέρα του. Βρισκόταν στο σπίτι του στα βόρεια προάστια της Αττικής όταν αποφάσισε να φύγει μαζί με τον κολλητό του για την Αράχοβα. Το ταξίδι τους ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής. Στο λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook συνήθιζε να ανεβάζει φωτογραφίες από τα ταξίδια του στις ΗΠΑ, από ουρανοξύστες και από τις δραστηριότητές του, όπως το τζετ σκι.
Μετά τη σύγκρουση ο 24χρονος απανθρακώθηκε, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συνομήλικος φίλος του εκσφενδονίστηκε από το παρμπρίζ και διαμελίστηκε. Για το τραγικό συμβάν ενημερώθηκαν πρώτα τα μέλη της οικογένειάς του.
Σχεδόν την ίδια ώρα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα και η άτυχη οικογένεια με προορισμό την Πτολεμαΐδα, όπου θα απολάμβαναν τις Απόκριες. Στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ο 41χρονος οδηγός Υ.Π. σταμάτησε για να πάει στην τουαλέτα αφήνοντας πίσω στο αυτοκίνητο την 33χρονη σύζυγό του Α.Π. και τον 3χρονο γιο του Παύλο, τους οποίους δεν ξαναείδε ποτέ. Ο 41χρονος, πρώην μέλος της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) και υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν ήταν χθες σε θέση να δώσει κατάθεση. Η άτυχη σύζυγός του δούλευε σε εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων γάμου και βαφτίσεων στην Αθήνα.
Η αδερφή της 33χρονης, η οποία περίμενε να καλοδεχτεί την οικογένεια στην Πτολεμαΐδα για το διήμερο, ανέβασε στο Facebook μία αποχαιρετιστήρια ανάρτηση: «Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Ακόμα σας περιμένω. Σκοτώθηκα μαζί με εσάς. Αδερφούλα μου έλα και πάρε μου όλα τα ρούχα. Αλέν Ντελόν μου η Μπριζί σε περιμένει αγγελούδι μου. Ο Θεός σας ήθελε μαζί του. Καλό παράδεισο αγάπες μου».
Ο 41χρονος πατέρας με καταγωγή από το Αντίγωνο Φλώρινας υπεραγαπούσε το μικρό του γιο και συνήθιζε να φωτογραφίζεται μαζί του με φόντο πλαστικά αυτοκινητάκια, καθώς ήθελε να εμφυσήσει στο παιδί την αγάπη του για τα αμάξια. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εκατοντάδες φίλοι, συγγενείς και απλοί πολίτες του έγραψαν μηνύματα συμπαράστασης.
«Τι να σου πω. Είμαι ένας άγνωστος με δάκρυα στα μάτια. Καλό παράδεισο στα αγγελούδια σου. Κρίμα και άδικο. Καλό κουράγιο», αναφέρεται σε ένα από αυτά.






Πηγή: Ελεύθερος Τύπος








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια