Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή


Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή


Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από πολύμηνη έρευνα. 




Σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, στο πλαίσιο του οποίου εντασσόταν και επιχείρηση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η οποία μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων.


Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε καταγγελθεί μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου τον περασμένο Σεπτέμβρη σύμφωνα με τα οποία είχε εκπονηθεί σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού προκειμένου να εμποδιστεί η ενεργειακή πολιτική που ακολουθούσε.

Η εισαγγελία κατέληξε μετά από σειρά μαρτυρικών καταθέσεων στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων για:

Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (συνομωσία) σε διατάραξη ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

Η εισαγγελική έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη και εξετάστηκαν ως μάρτυρες αξιωματικοί της ΕΥΠ, πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ, αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας και πρόσωπα από την ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των δημοσιευμάτων η αποκάλυψη του σχεδίου ήρθε με έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που μιλούσαν για σχέδιο εξόντωσης του Κ. Καραμανλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στην ύπαρξη συγκεκριμένων ενεργειών που προετοίμαζαν το έδαφος για την αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος. Μεταξύ αυτών, εκτιμούν οι εισαγγελικές αρχές (με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν) και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 που ακολούθησαν τη δολοφονία του 16χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου και άλλα περιστατικά βίας.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα προσπαθήσει να εντοπίσει τα πρόσωπα που εμπνεύστηκαν και οργάνωσαν το συγκεκριμένο σχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάσθηκαν αξιωματικοί και διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού.
Ανάμεσα στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Τα επίμαχα δημοσιεύματα επικαλούνται έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπουργό. Υποστηριζόταν μάλιστα στο έγγραφο ότι τα πρόσωπα αυτά ήταν μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια