Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Κόβουν τα πάντα και ζητούν και φόρους! Δείτε τα νέα μέτρα που έρχονται


Κόβουν τα πάντα και ζητούν και φόρους! Δείτε τα νέα μέτρα που έρχονται


Το μνημόνιο τώρα έρχεται! Αυτό μπορεί να ισχυριστεί κανείς ακούγοντας τα νέα μέτρα, τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει το νέο δάνειο. Όπως προβλέπεται η νέα γενιά δε θα αποκαλείται των 700, αλλά των 500 ευρώ, οι οποίοι μάλιστα θα είναι χωρίς ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα, τα οποία είχαν κατακτηθεί.

Κόβουν τα πάντα και ζητούν και φόρους! Δείτε τα νέα μέτρα που έρχονται
Το κακό δεν σταματά εκεί, αφού πλέον θα γίνονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και αν όχι τότε θα τίθενται σε αναγκαστική αργία, ενώ οι συντάξεις θα μειωθούν. Παράλληλα, με εντολές από την Τρόικα θα προχωρήσουν και οι αποκρατικοποιήσεις.
Τα νέα μέτρα, που θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου και αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου εμπεριέχουν φόρους, που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν τον μισθό, ενώ το αφορολόγητο θα πέσει στο μισό. Άξιο αναφοράς είναι οι αυξήσεις σε φόρους ακινήτων, οι αυξήσεις σε τέλη κυκλοφορίας, αλλά και υπηρεσιών και προϊόντων με νέο ΦΠΑ στο 23%.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σχετικά με τα εργασιακά, οσοι προσλαμβάνονται χωρίς επαγγελματική εμπειρία θα αμείβονται με μισθό χαμηλότερο κατά 20% από το όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Έτσι, για τους ανειδίκευτους εργάτες ο βασικός μισθός μειώνεται από τα 750 ευρώ στα 600 ευρώ. Παράλληλα, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα έχουν διάρκεια τριών ετών με δικαίωμα ανανέωσης για τρεις φορές. Δεν θα υπάρχει καμία διασφάλιση ότι μετά τις ανανεώσεις της σύμβασης, η σύμβαση θα γίνεται αορίστου χρόνου ή μόνιμη, ούτε ότι ο εργαζόμενος θα μπει κανονικά σε μισθολόγιο. Όσο για το οκτάωρο θα μπορεί να γίνεται δεκάωρο, για 6 μήνες αντί για 4 που ισχύει σήμερα.
Οι μισθωτοί θα χάνουν τον φόρο που θα παρακρατείται κάθε μήνα στους μισθούς και θα υπολογίζεται με τη νέα κλίμακα και το μειωμένο αφορολόγητο όριο το οποίο θα είναι μεταξύ 6.000 ή 8.000 ευρώ. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν το 1/5ο των μισθών τους από την περικοπή των επιδομάτων, των αυξήσεων που τους δόθηκαν δηλαδή πλαγίως επί δεκαετίες.
Όσο για τους συνταξιούχους, θα χάσουν κατά 10% το εφάπαξ στο οποίο υπολόγιζαν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποβάλλει αίτηση από το 2009 και μετά. Μειώνεται 8% κατά μέσο όρο και το εφάπαξ στα ελλειμματικά ταμεία Δημοσίου και ΔΕΚΟ. Από την άλλη, αυξάνεται το ποσοστό παρακράτησης ΛΑΦΚΑ σε όλες τις συντάξεις άνω των 1450 ευρώ, από 4% έως 10% που είναι σήμερα, σε 6% έως 14%. Επιβάλλεται ειδική εισφορά κατά μέσο όρο 8% σε όσους συνταξιούχους παίρνουν πάνω από 1700 ευρώ και είναι κάτω των 60 ετών. Για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, σε ηλικίες 45 έως 50 ετών, η σύνταξη μειώνεται κατά 6% έως 10% και στις επικουρικές πάνω από 300 ευρώ επιβάλλεται ΛΑΦΚΑ 3% έως 10%. Στις επικουρικές που θα απονεμηθούν μετά το 2012 θα ακολουθήσουν επιπλέον μειώσεις, ανάλογα με τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών. Μέσα σε όλα αυτά Θα διακοπούν περίπου 12.000 αναπηρικές συντάξεις, από τις συνολικά 330.000.
Οι φόροι
Εκτός από όλα τα παραπάνω οι πλίτες θα πρέπει να πληρώσουν αναψυκτικά, ποτά, καύσιμα με φουσκωμένη τιμή, διπλάσιο το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και αυξημένο το φυσικό αέριο, από 50 ως και 200 ευρώ επιπλέον τέλη κυκλοφορίας, χιλιάδες προϊόντα πιο ακριβά αφού ο Φ.Π.Α. θα πάει στο 23%, αλλά και μεγάλο φόρο για τα ακίνητά του καθώς το αφορολόγητο μειώνεται ως και 100.000 ευρώ.
Τέλος, η Τρόικα ζήτησε και… ενέχυρο για το δάνειο και έτσι θα εποπτεύουν τις αποκρατικοποιήσεις. Στα υπό πώληση μπαίνουν ΔΕΚΟ, ακίνητα, ενέργεια με τιμές… όσο – όσο.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν Διαβάστε τι έλεγε ο διακεκριμένος οικονομολόγος Mark Weisbrot, που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής


Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν




Διαβάστε τι έλεγε ο διακεκριμένος οικονομολόγος Mark Weisbrot, που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής.
Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν


Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένο οικονομολόγο (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια