Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ανησυχία για την 6η δόση «Αν είχε εκδοθεί ευρωομόλογο δε θα είχαμε κρίση χρέους»

Αναταραχή επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε χώρες που βάζουν πολλά χρήματα στο πακέτο στήριξης προς της Ελλάδα, όπως Ιταλία και η Ισπανία.
Ανησυχία για την 6η δόση



Στην Ιταλία το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε μέτρα λιτότητας, ύψους 20 δισ. ευρώ, για το 2012, ενώ προγραμματίζει επιπρόσθετες περικοπές 25 δισ. ευρώ για το 2013, με τα κονδύλια προς τα διάφορα υπουργεία να μειώνονται κατά έξι δισ. ευρώ το 2012 και 2,5 δισ. ευρώ το 2013, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Μάλιστα αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις σχετικά με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, την ώρα που οι αγορές άρχισαν να χτυπούν τον έναν εκ των δύο στυλοβατών της ευρωζώνης, την Γαλλία.
Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητός και ο λόγος που πιθανότατα θα αναβληθεί η επίσκεψη της τρόικα στην Ελλάδα για την νέα αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματούχοι δεν θα φτάσουν στη χώρα μας πριν τις 29 Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ όλο και πιο έντονες πιέσεις ασκούνται ώστε να γίνει πράξη το περιβόητο ευρωομόλογο. Το Σάββατο το μεσημέρι ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία παρουσίασε αναλυτικά το περιεχόμενο των έκτακτων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «αν τα ευρωομόλογα είχαν ήδη γίνει πραγματικότητα, θα είχαν εγγυηθεί τη σταθερότητα των χρηματιστηρίων».
Από ελληνικής πλευράς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα τόνισε την ανάγκη άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους συνολικά στην ευρωζώνη και όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας.
Ο κ. Μόσιαλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «φάνηκε πόσο δίκαιο είχαμε να επιμένουμε σε μια συνολική ρύθμιση που δεν θα αντιμετωπίζει μόνο το ελληνικό πρόβλημα, αλλά θα δίνει και ένα σαφές μήνυμα στις αγορές ότι η Ευρώπη είναι πλέον αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τη συλλογική ισχύ της. Αυτό είναι το θέμα. Εδώ υπάρχει μια συλλογική ισχύς που δεν χρησιμοποιείται».
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα πράγματα για την Ελλάδα απολύτως ρευστά. Όσοι θεωρούσαν δεδομένη την έκτη δόση του δανείου ίσως πολύ γρήγορα να διαψευστούν.
Την ανάγκη άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους συνολικά στην ευρωζώνη και όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος , Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος , αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «φάνηκε πόσο δίκαιο είχαμε να επιμένουμε σε μια συνολική ρύθμιση που δεν θα αντιμετωπίζει μόνο το ελληνικό πρόβλημα, αλλά θα δίνει και ένα σαφές μήνυμα στις αγορές ότι η Ευρώπη είναι πλέον αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τη συλλογική ισχύ της. Αυτό είναι το θέμα. Εδώ υπάρχει μια συλλογική ισχύς που δεν χρησιμοποιείται».
«Αν είχε εκδοθεί ευρωομόλογο δε θα είχαμε κρίση χρέους»  
«Αυτοί οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις για την ενίσχυση του Προσωρινου Μηχανισμού Στήριξης και ακόμη περισσότερο αν κινούμασταν προς την κατεύθυνση έκδοσης ευρωομολόγου. Το πρόβλημα δεν θα είναι για μας μια μικρή καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει, αλλά η συνολικότερη στροφή της Ε.Ε. προς πολιτικές αποφάσεις», τονίζει.




Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Dow Falls 520 μονάδες κάτω. Για την Ευρωπαϊκή ανησυχίες χρέους


Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 520 μονάδες σήμερα.αμερικανικές μετοχές skidded στις νέες ανησυχίες για το δημόσιο χρέος στην Ευρώπη, να χάσει όλα του ράλι της Τρίτης. Χρυσό αναρριχήθηκαν σε ένα ακόμη νέο υψηλό.
Ο Dow έκλεισε χαμηλότερα μετά από πτώση πάνω από 400 μονάδες στις αρχές του εμπορίου. Η S & P 500 μειώθηκε κατά 51, ή 4,4 τοις εκατό, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 101, ή 4 τοις εκατό, σε 2.381. Αλλά Treasury θέματα αυξάνονται, και η τιμή του χρυσού ξεπέρασε 1.800 δολάρια η ουγγιά για πρώτη φορά, καθώς οι επενδυτές τράβηξε τα χρήματά τους από τα αποθέματα και snapped μέχρι πολύτιμα μέταλλα.
Οι μετοχές της Bank of America Corp, η Citigroup, η Goldman Sachs και Morgan Stanley όλα skidded σήμερα.
BofA - η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ - ήταν από 10,9 τοις εκατό και η Citi μειώθηκε 10,5 τοις εκατό.
PHOTO: Trader στο πάτωμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης
Goldman ήταν μακριά 10 τοις εκατό, ενώ η Morgan Stanley ρίξει 9,6 τοις εκατό της αξίας του. Ακόμα και η JP Morgan, που θεωρείται ένα από τα 
πιο στερεά μεγάλα ιδρύματα, έχασε 5,5 τοις εκατό της αξίας της, παρά CEO James Dimon λέει στο CNBC ότι η εταιρεία του δεν ανησυχεί για την ευρωπαϊκή έκθεση του.
Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης των 400 κινήσεις + σημεία του Dow. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στις 21 Νοεμβρίου, 2008.
Σήμερα ήταν επίσης χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος του Dow από 23 Σεπτεμβρίου 2010.Ο πρόσφατη ήττα της αγοράς έχει εξαφανιστεί πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια του πλούτου των επενδυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες
Το χρέος της Γαλλίας ήταν το άγχος της ημέρας, με το κόστος για την ασφάλιση των γαλλικών ομολόγων ξεχύνονται σαν θάλασσα, μια ένδειξη ότι οι επενδυτές πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να έχουν πρόβλημα αποπληρωμής του δημόσιου χρέους της. Οι μετοχές της που εδρεύει στο Παρίσι δανειστή Societe Generale SA μειωθεί όσο το 23 τοις εκατό σε εικασίες σχετικά με τα οικονομικά της, η οποία τραπεζικά στελέχη αρνήθηκαν.
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συντομεύσει τις διακοπές του στη γαλλική Ριβιέρα, καλώντας βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης για μια έκτακτη συνάντηση για τη χρηματοπιστωτική κρίση. «Οι δεσμεύσεις για μείωση του ελλείμματος είναι απαραβίαστα και θα πρέπει να διατηρηθεί», δήλωσε ο Σαρκοζί.
Γαλλία εξακολουθεί να έχει πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, αλλά υπάρχει ανησυχία ότι η αύξηση του ελλείμματος του και διασώσεις των άλλων χωρών της Ευρωζώνης θα αποδυναμώσει την ικανότητα της χώρας να επιστρέψει.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Dow Τρίτη αυξήθηκε 430 μονάδες, ή 4 τοις εκατό, σε 11.239 στο τέλος 16:00 σε ένα άγριο σύνοδο της αιώρησης τιμές.
Οι αγορές εξακολουθούν να αντιδρούν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των δήλωση σχετικά με την αποδυνάμωση της οικονομίας και την είδηση ​​ότι θα ήταν κρατώντας ένα βασικό ομοσπονδιακό επιτόκιο σε χαμηλά επίπεδα λόγω της οικονομικής ανάπτυξης το τρέχον έτος ήταν "σημαντικά πιο αργή από την επιτροπή που περίμεναν."
Αυτή η κίνηση επιβεβαίωσε αυτό που οι περισσότεροι Αμερικανοί αισθάνονται - πράγματα που απλά δεν βελτιώνεται, όταν πρόκειται για το σύνολο της οικονομίας. Και είναι ιστορική. Ποτέ πριν η Fed έχει δοθεί ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για να διατηρεί τους ρυθμούς χαμηλά, στο παρελθόν ευνοούν την αόριστη «παρατεταμένη περίοδο» ότι οι αγορές ερμηνευθεί υπό την έννοια σε δύο ακόμα μήνες.
Bernanke και Σία υποβάθμισε την αξιολόγηση της οικονομίας, επισημαίνοντας την ολοένα και πιο δεινή κατάσταση θέσεις εργασίας, η επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών και η χαλάρωση της αγοράς στέγης.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ανάκληση της Ποτ Nestlé P'tit παιδικές τροφές μπανάνα στη Γαλλία


Ανάκληση της Ποτ Nestlé P'tit παιδικές τροφές μπανάνα στη Γαλλία

P'tit Pot Recette Μπανάνα
Στις 29 Ιουνίου, η Nestle στη Γαλλία υπενθύμισε εθελοντικά μία παρτίδα (n º L 10.980.295) της Nestlé Ποτ P'tit Recette Μπανάνα, ένα προϊόν παιδικές τροφές που πωλούνται σε γυάλινα βάζα.Η συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντων ανακλήθηκε ως προληπτικό μέτρο κατά της Nestle ήρθε σε επαφή με τον καταναλωτή ο οποίος είχε βρεθεί σε ένα γυάλινο βάζο.
Πήραμε αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την διαπίστωση της αιτίας αυτού του περιστατικού, σε στενή συνεργασία με τις αρχές. Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι αυτή ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση που αφορά ένα βάζο.
Η παρτίδα προϊόν πωλούνται μόνο στη Γαλλία και όχι άλλες παρτίδες του προϊόντος και καμία άλλη χώρα δεν θίγονται από την παρούσα ανάκληση.
Η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων της Nestle είναι μια αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία. Nestlé απολογείται ειλικρινά για τους καταναλωτές και τους πελάτες της για την όποια ταλαιπωρία που προκαλείται από αυτήν την εθελοντική ανάκληση.

Τι συνέβη στον άνθρωπο που προκάλεσε τις ταραχές του Λονδίνου;



Τι συνέβη στον άνθρωπο που προκάλεσε τις ταραχές του Λονδίνου;


Αυτό που συνέβη με τον Mark Duggan, ο άνθρωπος που προκάλεσε την ταραχές του Λονδίνου;
PHOTO: Mark Duggan, πάνω, πυροβολήθηκε από την Scotland Yard ήταν η σπίθα πίσω από τις ταραχές Τότεναμ.

Mark Duggan, πάνω, πυροβολήθηκε από την Scotland Yard ήταν η σπίθα πίσω από τις ταραχές του Τότεναμ. 


Το βράδυ της Πέμπτη, 4, Αυγ, ένας 29 ετών  πατέρας τεσσάρων παιδιών  αναφερθεί ότι είχε συνδέσεις με συμμορίες στο  Λονδίνο  πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αξιωματικούς της Scotland Yard του Λονδίνου.Πέντε ημέρες αργότερα, περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, έχουν τουλάχιστον 111 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας άνθρωπος έχει πεθάνει και έχει πολλά κτίρια έχουν τελείως τυλίχθηκε στις φλόγες σε μια από τις μεγαλύτερες ταραχές στη σύγχρονη ιστορία της Αγγλίας .
Οι ταραχές πιστεύεται ότι έχουν αυξηθεί από μια ειρηνική αγρυπνία στη γειτονιά του Λονδίνου Τότεναμ για το θάνατο του Μάρκου Duggan που γρήγορα κλιμακώθηκαν εκτός ελέγχου. Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που τίθενται από το ABC News σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη τη νύχτα Duggan πυροβολήθηκε, αλλά μια έρευνα από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων της Αστυνομίας αποκάλυψε σήμερα ότι, όταν Duggan σκοτώθηκε, που πιθανόν ποτέ δεν είχε πυροβολήσει για την αστυνομία.
Σύμφωνα με ένα λογαριασμό που παρέχεται από το IPCC ,ο  Duggan ήταν επιβάτης σε ένα τηλεταξί όταν η καμπίνα σταμάτησαν το βράδυ της Πέμπτης από υποπολυβόλο-toting αξιωματικοί από την Scotland Yard για Λειτουργία Trident - μια ειδική λειτουργία »που ασχολούνται με το όπλο του εγκλήματος μεταξύ των μαύρων κοινοτήτων, ιδίως συνδέονται με τα ναρκωτικά πυροβολισμοί. "
Τι συνέβη στη συνέχεια είναι ασαφής, λόγω αντικρουόμενες εκθέσεις από την IPCC και με έδρα το Λονδίνο μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν μόνο τα βασικά στοιχεία στο κοινό: πολλαπλές ήταν οι βολές, τουλάχιστον μία σφαίρα είχε υποβληθεί σε ένα ραδιόφωνο της αστυνομίας που φοριούνται από έναν από τους αξιωματικούς και όταν τελείωσε, Duggan ήταν νεκρός.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ εξακολουθούν ρευστοποιήσεις αποθεμάτων Ο Dow Falls πτώση περισσότερο από 500 μονάδες

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε πάνω από 500 μονάδες 
Σε κάποιο σημείο ο Dow υποχώρησε 600 μονάδες κάτω από 11.000? Ο S & P και Nasdaq μειώθηκαν κατά 5,5 τοις εκατό
Τα αποθέματα που άνοιξαν  απότομα κάτω στη διαπραγμάτευση πρωί μετά από αξιολογήσεις της S & P περικοπή για το χρέος των ΗΠΑ αργά την Παρασκευή και μέχρι τα μέσα του το πρωί, ο πιστοληπτικής αξιολόγησης εταιρεία υποβάθμισε το χρέος των οργανισμών χρηματοδότησης στεγαστικών δανείων Fannie Mae και Freddie Mac , στέλνοντας τα  αποθέματα ακόμη χαμηλότερα.
VIDEO: Θέσεις εργασίας: Τηλεφωνικά Κέντρα Επιστροφή στις ΗΠΑ? Πλημμύρες στη Βόρεια Καρολίνα


Πρόεδρος Ομπάμα μίλησε σήμερα το απόγευμα, λέγοντας οι  Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζαν πολύ πριν από η  S & P υποβαθμίζει ότι είχε ένα πρόβλημα χρέους. «Οι ΗΠΑ θα είναι πάντα μεγάλη  χωρα  παρά τα όσα λένε οργανισμοί  αξιολόγησης», είπε.
Είπε ότι οι καλές ειδήσεις είναι  «επιλύσιμο» το πρόβλημα και  σημειώνεται πρόοδος
Οι επενδυτές δεν φαίνεται να συμφωνούν. Ο Dow βύθισε άλλα 100 σημεία για να κυμανθούν γύρω στο 500 μετά την ομιλία του προέδρου.
Δεδομένου ότι τα αποθέματα υποχώρησαν, ο χρυσός εκτινάχθηκε σήμερα κατά 68 δολάρια στα επίπεδα ρεκόρ των 1.720 δολαρίων η ουγγιά
Οι επενδυτές ήλπιζαν για κάποια ένδειξη ότι η απότομη ρευστοποιήσεις στην αγορά από τις τελευταίες τρεις εβδομάδες θα υποχωρήσουν. Οι ελπίδες διαψεύσθηκαν, όταν ο S & P ανακοίνωσε την υποβάθμιση της υποθήκης πρακτορεία χρέους, το οποίο τώρα ανήκει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά την εξαγορά τους στην οικονομική κρίση 2007. Κάτω ικανότητες, για ομόλογα του αμερικανικού και του ενυπόθηκου δανεισμού μπορεί να σημαίνει αύξηση των επιτοκίων, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα τροχοπέδη για την παραπαίουσα αμερικανική οικονομία
Ο Ομπάμα και η οικονομική ομάδα του, μίλησε με ηγέτες από όλο τον κόσμο το βράδυ της Κυριακής, προετοιμάζονται για τις επιπτώσεις από την κίνηση από την S & P.

θεσσαλονικη

Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με πτώση άνοιξαν σήμερα ασιατικά χρηματιστήρια κι ενώ οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη κατέβαλαν έντονες προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή αργά χθες βράδυ για να αποτρέψουν ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ, στον απόηχο της απόφασης του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's να υποβαθμίσει τις ΗΠΑ από τη βαθμίδα "ΑΑΑ" στο "ΑΑ+"
Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια



Με μεγάλη πτώση άνω του 6% συνεχίζονται οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Σεούλ, με τον KOSPI να καταγράφει απώλειες 6,3%, έπειτα από το άνοιγμα με υποχώρηση 1,4%.
"Η ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη", δήλωσε οικονομικός αναλυτής του Dow Jones Newswires.
Στο "κόκκινο" και το χρηματιστήριο της Σανγκάης, όπου ενώ οι συναλλαγές άρχισαν με μέτρια πτώση 0,82%, στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κυριότεροι δείκτες σημείωσαν κάθετη πτώση 4,78% πριν περιορίσουν τις απώλειες στο 4%,
Στο Χονγκ Κονγκ το χρηματιστήριο υποχωρεί κατά 4,07%. Ο δείκτης Hang Seng κατέγραφε απώλειες 852,78 μονάδων και είχε διαμορφωθεί στις 20.093,36 μονάδες στις 06:10' ώρα Ελλάδος, μετά την έναρξη των συναλλαγών με πτώση 2,57%.
Το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με πτώση. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 202,32 μονάδες, σε ποσοστό 2,18%, και διαμορφώθηκε στις 9.097,56 μονάδες. Στην έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης κατέγραψε πτώση 1,40%
Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν έκαναν βουτιά 3,7% και 2,6% αντίστοιχα. Στην Κίνα ο Shanghai Composite έχανε 3%, ενώ στο Σίδνεϊ οι συναλλαγές άρχισαν με απώλειες της τάξης του 1,28%.
Οι δεσμεύσεις της G7
Τη δέσμευση ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την στήριξη της οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης, σε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7, μετά από τηλεφωνική τους συνδιάσκεψη, όπως μετέδωσε το Reuters.
Λίγο πριν από το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, αλλά και λίγο μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's που προσέδωσε μια παγκόσμια διάσταση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, γεγονός που εντείνει την ανάγκη να υπάρξει διεθνής συντονισμός, τα μέλη της G7, στην ανακοίνωση τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:
"Είμαστε δεσμευμένοι να αντιμετωπίσουμε τις εντάσεις που προκύπτουν από τις σημερινές προκλήσεις για τα δημοσιονομικά ελλείμματα, το χρέος και την ανάπτυξή μας και καλωσορίζουμε τις αποφασιστικές πράξεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης".
Οι ΗΠΑ υιοθέτησαν μεταρρυθμίσεις που θα αποφέρουν ουσιαστική μείωση του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα. Στην Ευρώπη, η Σύνοδος Κορυφής της 21ης Ιουλίου, αποφάσισε ουσιαστικά μέτρα με τα οποία θα προωθηθεί η βελτίωση της (οικονομικής) κατάστασης της Ελλάδας και άλλων κρατών που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, χάρη κυρίως στην ευελιξία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Σχετικά με την εκτέλεση των ειλημμένων συμφωνιών, καλωσορίζουμε τις δηλώσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και τις αποφάσεις της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Χαιρέτισε τις δηλώσεις της G7 η Λαγκάρντ
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δέσμευση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G7 για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ρευστότητας στις χρηματαγορές.
"Χαιρετίζω τις δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των γάλλων και γερμανών ηγετών και της G7 και την ανανεωμένη δέσμευσή τους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά τρόπο συντονισμένο ώστε να εγγυηθούν τη σταθερότητα και τη ρευστότητα στις χρηματαγορές", δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
"Η συνεργασία αυτή θα συντείνει στη διατήρηση της εμπιστοσύνης και θα ευνοήσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη", υπογράμμισε.
Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια




Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Η πΓΔΜ εναντίον της Ελλάδας


Οι ακροαματικές διαδικασίες στη μήνυση που άσκησε η πΓΔΜ εναντίον της Ελλάδας σχετικά με τη φερόμενη παραβίαση προσωρινής συμφωνίας το 1995 μεταξύ των δυο εθνών ξεκίνησαν στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) τη Δευτέρα (21 Μαρτίου).
φωτογραφία
Η πΓΔΜ υπέβαλε τη μήνυση στο ανώτερο δικαστήριο του ΟΗΕ που εδρεύει στη Χάγη το Νοέμβρη του 2008, όταν η Ελλάδα εμπόδισε την προσπάθειά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια συνόδου της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του ίδιου έτους, επιμένοντας ότι πρέπει πρώτα να επιλυθεί η μακροχρόνια διαφωνία ονόματος μεταξύ των δυο χωρών.
Στη μήνυση που υπέβαλαν στο ICJ, τα Σκόπια χαρακτήρισαν την κίνηση "απροκάλυπτη παραβίαση" των διατάξεων του Άρθρου 11 του προσωρινού συμφώνου μεταξύ των δυο χωρών το Σεπτέμβρη του 1995. Το άρθρο ορίζει πως η Ελλάδα "συμφωνεί να μην εναντιωθεί» στην ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς που αναφέρονται σε αυτή ως Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Αυτή είναι η προσωρινή αναφορά με την οποία εντάχθηκε η πΓΔΜ στον ΟΗΕ το 1993 και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από την Ελλάδα στις αναφορές προς τη βόρεια γειτονική χώρα. Η Αθήνα αρνείται να αναγνωρίσει την πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία με το συνταγματικό όνομά της, Δημοκρατία της Μακεδονίας, καθώς φοβάται ότι δύναται να υποδηλώνει εδαφικές αξιώσεις εναντίον της επαρχίας της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα.
Στην εναρκτήρια ομιλία του στο Διεθνές Δικαστήριο, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι δήλωσε σε δικαστές του ΟΗΕ ότι η χώρα του δεν επιδιώκει επίλυση της διαφωνίας ονόματος με την Ελλάδα, η οποία "παραμένει το αντικείμενο" διαδικασίας διαπραγματεύσεων στην οποία μεσολαβεί ο ΟΗΕ.
Μοναδικός σκοπός της εκδίκασης είναι «να εξασφαλιστεί ότι ο εναγόμενος τηρεί μια από τις βασικές υποχρεώσεις του" βάσει του συμφώνου του 1995, τόνισε ο υπουργός.
"Λυπούμαστε πραγματικά για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του εναγόμενου και ελπίζουμε πως το Δικαστήριο θα βοηθήσει αμφότερες τις πλευρές να επιστρέψουν στα πλαίσια του συστήματος, το οποίο θεσπίστηκε από το προσωρινό σύμφωνο", ανέφερε ο Μιλοσόσκι σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ της πΓΔΜ. "Θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας ώστε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση - στόχο στον οποίο έχουμε αφοσιωθεί από το 1993 και ο οποίος είναι αρκετά σημαντικός για την εσωτερική σταθερότητα της πολυεθνικής και δημοκρατικής κοινωνίας της πΓΔΜ".
Η ομάδα που εκπροσωπεί την πΓΔΜ περιλαμβάνει άλλους τρεις καθηγητές νομικής από Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες και Σορβόνη, καθώς επίσης δύο από τη Νομική Σχολή των Σκοπίων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ακροαματικών διαδικασιών, η πΓΔΜ πρόκειται να ολοκληρώσει την επιχειρηματολογία της την Τρίτη (22 Μαρτίου). Στη συνέχεια, οι δικαστές θα ακούσουν τα επιχειρήματα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια διήμερης ακροαματικής διαδικασίας που θα ξεκινήσει την Πέμπτη.
Ο δεύτερος γύρος προφορικών παρουσιάσεων θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί δυο ημέρες μετά με τα τελικά σχόλια της Ελλάδας.
Κατόπιν, το ICJ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του εντός του προσεχούς εξαμήνου.
Το παρών περιεχόμενο ανατέθηκε για τους SETimes.com.
Σημείωσε επίσης ότι η πΓΔΜ συμβάλει σε προσπάθειες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν από το 2002, περίπου έξι χρόνια πριν την απόφαση της Ελλάδας να ασκήσει βέτο σε πρόσκληση της χώρας να ενταχθεί στη Συμμαχία ως πλήρες μέλος, μαζί με Αλβανία και Κροατία.
Απευθυνόμενος στο δικαστήριο τη Δευτέρα, ο Βρετανός δικηγόρος και καθηγητής Φίλιπ Σαντς, μέλος της ομάδας που εκπροσωπεί την πΓΔΜ, ανέφερε ότι το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας δεν είχε ποτέ στόχο "οποιαδήποτε εδαφική αξίωση». Ωστόσο, το ζήτημα είναι καίριας σπουδαιότητας για την "εσωτερική σταθερότητα και την περιφερειακή ευημερία», πρόσθεσε.

ΙΡΑΝ Συλλήψεις νεαρών για πόλεμο με... νεροπίστολα

Σε μπελάδες έβαλε ένας νεροπόλεμος 17 νεαρά αγόρια και κορίτσια, τα οποία συνελήφθησαν από τις ιρανικές αρχές σε πάρκο του Μπαντάρ Αμπάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής των δικαστικών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν
Συλλήψεις νεαρών για πόλεμο με... νεροπίστολα





"Πολλές νέες και νέοι που συμμετείχαν σε μια μάχη με νεροπίστολα στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μπαντάρ Αμπάς συνελήφθησαν. Οι πέντε αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι και οι υπόλοιποι δώδεκα αποφυλακίστηκαν σήμερα με εγγύηση", είπε ο Αλί Αλιά.
Οι 12 που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα ενδέχεται να κατηγορηθούν για "χαράμ" (πράξη που απαγορεύεται από τη θρησκεία) και για "προσβολή των δυνάμεων της τάξης".
Στις 29 Ιουλίου εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν σε μια γιγαντιαία "μάχη" στο πάρκο Αμπ-ο-Ατάς, στο κέντρο της Τεχεράνης, που την οργάνωσαν μέσω του Facebook. Δέκα από τους νέους που είχαν συλληφθεί τότε απελευθερώθηκαν το Σάββατο.
Οι φωτογραφίες από το νεροπόλεμο είχαν δημοσιευτεί στις τοπικές εφημερίδες και έκαναν αίσθηση στο Ιράν αφού σ' αυτές εικονίζονταν νέοι με βρεγμένα ρούχα να κρατούν νεροπίστολα και κορίτσια που δεν φορούσαν μαντίλες. Σύμφωνα με το νόμο, η ισλαμική μαντίλα είναι υποχρεωτική για όλες τις γυναίκες.
Ο αρχηγός της αστυνομίας ηθών, στρατηγός Άχμαντ Ρουζμπαχανί, είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες στην τηλεόραση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας "δεν θα επιτρέψουν να γίνονται τέτοια πράγματα σε δημόσιους χώρους".


Έδιωξαν τις σκηνές από τον Λευκό Πύργο

Τέλος στις σκηνές των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία του Λευκού Πύργου έβαλε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης
.


Με μία συντονισμένη επιχείρησητης δημοτικής αστυνομίας και της αστυνομίας, τα ξημερώματα από τις 05:50 έως τις 07:40, απομακρύνθηκαν όλες οι σκηνές.

Τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης γέμισαν 15 φορτηγά με σκουπίδια και άχρηστα υλικά, που είχαν συσσωρευτεί στην περιοχή.

Οι αστυνομικές αρχές, προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές, οι οποίες αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις, για παραβάσεις νόμων που σχετίζονται με αρχαιολογικές διατάξεις, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Καυτά οπίσθια της Λίλας Κυριαζοπούλου made in greece, αναστατώνουν την παραλία.

Καυτά οπίσθια της Λίλας Κυριαζοπούλου  made in greece, αναστατώνουν την παραλία.


Λίλας Κυριαζοπούλου, είναι αναμφισβήτητα... πλούσια  και εντυπωσιακά... Άλλωστε το μάθαμε καλά γιατί από τότε που η Λίλα ξεκίνησε τις διακοπές της, καθημερινά κυκλοφορούν και νέες φωτογραφίες της, όλο και πιο καυτές  και αποκαλυπτικές..! Και επειδή η Λίλα κατάλαβε πως με τις φωτογραφίες της έχει ξεσηκώσει κύμα κάυσωνα, είπε να φωτογράφηθει κάπως πιο.... βρεγμένη και αποκαλυπτική μπας και δροσίσουν λίγο τα πράγματα, αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο...


Aπολαυστε την λοιπόν χωρίς Photoshop και με τόσα ρούχα οσα χρειάζονται για να μας κρατήσει τις νύχτες ξάγρυπνους 




Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια