Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΣΟΚ άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ σε διαδηλωτές


ΣΟΚ άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ σε διαδηλωτές



Σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι υποβλήθηκε 31χρονος που χτυπήθηκε "με αμβλύ αντικείμενο" και πλέον νοσηλεύεται διασωληνωμένος


ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ σε διαδηλωτές
Ένας συνάνθρωπός μας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ένα χτύπημα στο κεφάλι του επέφερε υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το ατυχές περιστατικό φέρεται πως συνέβη όταν διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν αιφνιδιαστικά δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι περνούσαν έξω από το πολυκατάστημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί απ' αυτούς


Ο 31χρονος Γιάννης Καυκάς εισήχθη κατεπειγόντως στο χειρουργείο με συνολικά 12 τραύματα στο κεφάλι. Η επέμβαση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και στη συνέχεια εισήχθη στην εντατική μονάδα, όπου και βρίσκεται σε καταστολή.
Στις 20:30, οι θεράποντες ιατροί έβγαλαν ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την κατάσταση του 31χρονου διαδηλωτή. Όπως δήλωσαν οι γιατροί, ο νεαρός έχει τουλάχιστον δύο εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο.
Οι γιατροί επεσήμαναν πως από το Δεκέμβριο του 2010 είχαν ενημερώσει την πολιτική αλλά και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το είδος των χτυπημάτων τα οποία περιέθαλπταν μετά από πορείες λέγοντας πως είναι ικανά να προκαλέσουν θάνατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας μετείχε στη διαδήλωση στο μπλοκ του ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα). Οπως έγινε γνωστό, η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τον τραυματία λίγο μετά τις 16:00 και ενω ήδη ο 31χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από την οδό Σταδίου και υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση επισκληρίδιου αιματώματος.
Το ακριβές σημείο στο οποίο τραυματίσθηκε δεν έχει εξακριβωθεί και για το λόγο αυτό εξετάζονται ήδη τα δεδομένα από τις κάμερες που υπάρχουν όσο στη Σταδίου -κυρίως αυτές που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Κολοκοτρώνη- αλλά και οι κάμερες κοντά στο πολυκατάστημα Αttica, όπου έγιναν συμπλοκές "σώμα με σώμα", ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ γύρω στις 14:00.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Το «ενδεχόμενο ευθύνης αστυνομικών» για το σοβαρό τραυματισμό του 30χρονου διαδηλωτή ερευνά η αστυνομία. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο αναφέρεται ότι η έρευνα διεξάγεται υπό την εποπτεία εισαγγελέα. Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:
«Αμέσως μετά την ενημέρωση για τη διακομιδή σοβαρά τραυματισμένου ιδιώτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας σε βάθος για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ενδεχόμενο ευθύνης Αστυνομικών.
Η έρευνα διεξάγεται υπό την εποπτεία αρμοδίου Εισαγγελικού Λειτουργού. Στο Νοσοκομείο μετέβησαν ανώτατοι Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής συνοδευόμενοι από Εισαγγελέα. Στην έρευνα συμμετέχει και Ιατροδικαστής της αντίστοιχης Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Αντίστοιχες έρευνες, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, ενεργούνται και σε όσα Νοσοκομεία αναφέρθηκαν τραυματισμοί ιδιωτών».
Στις 9 το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Νεαροί έχουν συγκεντρωθεί μέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο και πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στη Στουρνάρη και τους γύρω δρόμους.
Το χρονικό των επεισοδίων
Για αρκετή ώρα η Πατησίων και οι γύρω δρόμοι μετατράπηκαν πεδίο συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών που είχαν εισέλθει στο Πολυτεχνείο και αστυνομικών.
Η πορεία ξεκίνησε το πρωί από το Πεδίο του Άρεως και την Ομονοια και κινήθηκε ειρηνικά μέσω της οδού Σταδίου ως την Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια έστριψε στην Πανεπιστημίου για να καταλήξει στην Ομόνοια. Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν στις αρχές της οδού Πανεπιστημίου με διαδηλωτές να πετούν κροτίδες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.
Μεγαλύτερη ένταση επικράτησε όμως λίγη ώρα αργότερα στην πλατεία Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών, οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε κάδους και συγκρούσθηκαν με άνδρες των ΜΑΤ. Η κατάσταση όμως εκτονώθηκε γρήγορα και οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
Επίσης μπλόκο είχαν στήσει κάτοικοι της περιοχής, στην 3ης Σεπτεμβρίου, στο ύψος της Ηπείρου, όπου δολοφονήθηκε χτες ο 44χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών από ληστές.
Συνολικά στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο τέλος της πορείας, 27 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί, ενώ έγιναν 24 προσαγωγές.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Τα πρόσωπα της τραγωδίας


Τα πρόσωπα της τραγωδίας



Ότι και να γράψει κανείς, όσα λόγια συμπόνοιας και αγάπης για την οικογένεια που το πρωί χτύπησε η μοίρα, είναι λίγο.
Ο Μανώλης Καντάρης 44ετών, υπάλληλος σε φαρμακευτική εταιρεία, έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές αγνώστων ξημερώματα έξω από το σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας.


Τα πρόσωπα της τραγωδίας


Ο άτυχος άνδρας, ετοιμαζόταν να πάει την ετοιμόγεννη γυναίκα του, τη Σιμόνα Βιρτζίλη στο μαιευτήριο. Γιατρός και η ίδια, πνευμονολόγος, είδε τον σύζυγό της μέσα σε μια λίμνη αίματος κι έπαθε σοκ.
O 44χρονος Μανώλης Καντάρης
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα, κατέβηκε, λίγο μετά τις πέντε, από το διαμέρισμά του στην οδό Ηπείρου και άρχισε να κινείται προς την Ιουλιανού όπου είχε αφήσει σε ένα πάρκινγκ το αυτοκίνητό του, προκειμένου να το φέρει κοντά στην είσοδο της πολυκατοικίας, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περπατήσει η κυοφορούσα γυναίκα του.
Στο χέρι του κρατούσε μία κάμερα για να καταγράψει τις όμορφες στιγμές που θα ακολουθούσαν, στο μαιευτήριο. Για κακή του τύχη όμως, η κάμερα τράβηξε την προσοχή τριών αγνώστων που του επιτέθηκαν για να του την πάρουν.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς η απόπειρα ληστείας του κόστισε τη ζωή του. Καλά πληροφορημένες πηγές όμως κάνουν λόγο για εικόνες που προκαλούν σοκ, ο άτυχος άνδρας είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές, τουλάχιστον 3 φορές στα πλευρά στα χέρια και το λαιμό, οι οποίες του στοίχισαν τη ζωή του στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του, καθώς ετοιμαζόταν να υποδεχθεί στον κόσμο το παιδί του.


Καταγεγραμμένο από κάμερες το περιστατικό
Σύμφωνα με πληροφορίες ολόκληρο το περιστατικό της δολοφονίας του 44χρονου άνδρα είναι καταγεγραμμένο από κάμερες καταστημάτων της περιοχής. Μάλιστα η μια κάμερα έχει καταγράψει ολόκληρο το περιστατικό.
Ο άνδρας δέχεται αρχικά την επίθεση από του 3 δράστες και γυρίζει να δει τι γίνεται, αφού βρίσκονταν πίσω του. Τον μαχαιρώνουν στην πλάτη για να τον ακινητοποιήσουν και ο 44χρονος στηρίζεται στην κουκούλα του παρκαρισμένου αυτοκινήτου.
Οι δράστες στη συνέχεια αρπάζουν την κάμερα και τον χτυπούν με διαδοχικές μαχαιριές μέχρι αυτός να πέσει στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια τρέπονται προς φυγή.


Στο κόκκινο η εγκληματικότητα
Το γεγονός πως η εγκληματικότητα βρίσκεται εκτός ορίων και εκτός ελέγχου με παράλληλη εμφάνιση ακραίων μορφών βίας και εγκληματικότητας είναι δεδομένο. Την στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο, η εικόνα της ΕΛ.ΑΣ., είναι άκρως απογοητευτική.
Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ, έχει κόντρα με την ομάδα «Ζ». Τα περιπολικά και οι μοτοσικλέτες δεν περνάνε από service, ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων δεν έχουν ακόμη και βενζίνη, λόγω έλλειψης κονδυλίων. Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως οι δύο από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες η ΔΙ.ΑΣ. και η «Ζ», αντί να ρίχνονται στο κυνήγι των κακοποιών αναλώνονται στο πώς να αποδείξουν ποια είναι η καλύτερη. Και όλα αυτά τη στιγμή που μέσα στην Αστυνομία, πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για παιχνίδια αξιωματικών και πισώπλατα μαχαιρώματα με φόντο την προσωπική τους ανέλιξη.
Τα στοιχεία είναι απλά ανησυχητικά. Σχεδόν μια δολοφονία κάθε ημέρα, μια ληστεία σε λιγότερο από τρεις ώρες, μια κλοπή κάθε δέκα λεπτά και μια διάρρηξη αυτοκινήτου κάθε μια ώρα, αποτελούν τις εικόνες που αποδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί και τα παραπάνω δεν τα λέμε εμείς, απλά προκύπτουν από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ιδού λοιπόν τί λένε οι αμείλικτα αδιάψευστοι αριθμοί, για την υποστελέχωση ορισμένων κι ενδεικτικά επιλεγμένων νευραλγικών τμημάτων.
1. Ομόνοια. Οργανικές θέσεις 321. Υπάρχουσα Δύναμη 236.
2. Πατήσια. Οργανικές θέσεις 152. Υπάρχουσα Δύναμη 108.
3. Κυψέλη. Οργανικές θέσεις 232. Υπάρχουσα Δύναμη 147.
4. Άγιος Παντελεήμονας. Οργανικές θέσεις 154. υπάρχουσα Δύναμη 60.
5. Σύνταγμα. Οργανικές θέσεις 454. Υπάρχουσα δύναμη 356.
Έχετε 600 να φυλάνε οικονομικά ισχυρούς. Έχετε 100 να φυλάνε πρώην υπουργό σας κι αφήνετε τον κόσμο να πεθαίνει στον δρόμο και παιδιά να γεννιούνται ορφανά.
Κάποιοι, όπως φαίνεται, δεν έχουν καταλάβει πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η οποία αποτελεί το κυριότερο αγαθό και δεν μετριέται ούτε με spread, ούτε με Μνημόνια, αλλά ούτε και με σκληρά μέτρα και πολιτικές.
Κύριοι, σε μια δημοκρατία, η ελευθερία του να μπορείς να μετακινείσαι εκτός απʼ το να μιλάς ελεύθερα είναι βασική, αν όχι, η κύρια προϋπόθεση, ακόμη και σε χώρες του επονομαζόμενου τρίτου κόσμου.
Δυστυχώς, πλέον, στη χώρα μας το αίσθημα της ασφάλειας έχει προ πολλού χαθεί. Πρέπει να καταλάβετε πως οι πολίτες αυτής της χώρας εκτός από υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα, και ένα από αυτά είναι να μπορούν να εκφράζονται και να μετακινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια.
Θέλουν να μπορούν να περπατούν στον δρόμο χωρίς να φοβούνται ότι κάποιος θα τους αφαιρέσει την ζωή για ένα κινητό ή για λίγα ευρώ. Θέλουν να μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές και στα πάρκα χωρίς να έχουν ξενοφοβικά σύνδρομα.
Ας φροντίσουν αυτοί που κυβερνούν τον ταλαιπωρημένο αυτόν τόπο να εξασφαλίσουν σε όλους μας τη δυνατότητα να βγαίνουμε από το σπίτι μας, αντί να κλειδωνόμαστε μέσα γιατί φοβόμαστε τον κακό ξένο.
Το παιδί που γεννήθηκε σήμερα είναι πολύ πιθανό να μην μάθει ποτέ για το Μνημόνιο, είναι επίσης πολύ πιθανό να μην του πει ποτέ κανείς, πώς θα μεγαλώσει χωρίς πατέρα, επειδή ανίκανοι πολιτικοί άφησαν τον Έλληνα πολίτη στο έλεος του, επειδή ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το πώς θα αξιοποιήσουν τη δημόσια περιουσία.
Είτε είμαστε κάτω από την δαμόκλεια σπάθη του μνημονίου είτε όχι, δεν επιτρέπεται να έχουμε «ξεχαρβαλωμένη» αστυνομία, δεν επιτρέπεται να μας σφάζουν για μια βιντεοκάμερα.
Υ.Γ.
Κύριοι του κοινοβουλίου, σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας παραιτήθηκε από το μισθό του μέχρι να λήξει η κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Την απόφαση του την αιτιολόγησε λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την πυρηνική κρίση.
Τουλάχιστον στην Ιαπωνία δεν έχουν χάσει το φιλότιμό τους.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τον σκότωσαν ενώ πήγαινε την γυναίκα του να γεννήσει


Τον σκότωσαν ενώ πήγαινε την γυναίκα του να γεννήσει


Ένας Έλληνας, ηλικίας 44 χρόνων, βρέθηκε σήμερα το πρωί περίπου στις 05:30 να κείτεται νεκρός στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, στο ύψος του αριθμού 57, στην πλατεία Βικτωρίας, φέροντας θανάσιμο τραύμα στην κοιλιακή χώρα από μαχαίρι.
Τον σκότωσαν ενώ πήγαινε την γυναίκα του να γεννήσει
Ο άτυχος άνδρας, ετοιμαζόταν να πάει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα, κατέβηκε, λίγο μετά τις πέντε, από το διαμέρισμά του στην οδό Ηπείρου και άρχισε να κινείται προς την Ιουλιανού όπου είχε αφήσει σε ένα πάρκινγκ το αυτοκίνητό του, προκειμένου να το φέρει κοντά στην είσοδο της πολυκατοικίας, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περπατήσει η κυοφορούσα γυναίκα του.
Στο χέρι του κρατούσε μία κάμερα για να καταγράψει τις όμορφες στιγμές που θα ακολουθούσαν, στο μαιευτήριο. Για κακή του τύχη όμως, η κάμερα τράβηξε την προσοχή τριών αγνώστων που του επιτέθηκαν για να του την πάρουν.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς η απόπειρα ληστείας του κόστισε τη ζωή του. Καλά πληροφορημένες πηγές όμως κάνουν λόγο για εικόνες που προκαλούν σοκ, ο άτυχος άνδρας είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές, τουλάχιστον 3 φορές στα πλευρά στα χέρια και το λαιμό, οι οποίες του στοίχισαν τη ζωή του στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του, καθώς ετοιμαζόταν να υποδεχθεί στον κόσμο το παιδί του.
Το πτώμα του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε από περαστικούς, μέσα σε μία λίμνη αίματος, δύο εκ των οποίων τον αναγνώρισαν και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ το οποίο έσπευσε τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θανατός του.
Το περιστατικό έγινε γνωστό στη γυναίκα του και την πεθερά του, που τον περίμεναν στο διαμέρισμα. Οι δύο γυναίκες, όπως είναι φυσικό έπαθαν ισχυρό σοκ.
Το σημείο αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς που αμέσως άρχισαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες ωστόσο χωρίς αποτελέσματα μέχρι αυτή την ώρα. Η έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών διεξάγονται βάσει των περιγραφών που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια