Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Δημήτρης Παπαδημούλης: Μπήκε στη Βουλή με 1 στρέμμα και τώρα έχει 28 ακίνητα

Δημήτρης Παπαδημούλης: Μπήκε στη Βουλή με 1 στρέμμα και τώρα έχει 28 ακίνητα

papadimoulis-dimitris

Η «ακτινογραφία» των πόθεν έσχες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που αγόρσε 8 ακίνητα το 2018


Όταν μπήκε στην κεντρική πολιτική σκηνή, το 2004, είχε στο όνομά του, μισό χωράφι 1 στρέμματος στον Μαραθώνα και τώρα αγοράζει 8 διαμερίσματα στην Αθήνα σε έναν χρόνο. Πριν εκλεγεί για πρώτη φορά ευρωβουλευτής διέθετε μετοχές και αμοιβαία αξίας 70.000 ευρώ και το επενδυτικό χαρτοφυλάκιό του στην πολιτική διαδρομή του έφτασε το 1 εκατ ευρώ.

Οι καταθέσεις του των 200.000 ευρώ του 2004, ύστερα από τις θητείες του στις Βρυξέλλες και στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων ξεπέρασαν το 1 εκατ ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, το εντυπωσιακό πόθεν έσχες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, τον κατατάσσει αυτοδίκαια στους εκατομμυριούχους της Εθνικής Αντιπροσωπείας μας, της τελευταίας 15ετίας με ένα στοιχείο να τον κάνει να ξεχωρίζει: Εν μέσω σκληρών μνημονίων, από το κυνήγι των blue chips πέρασε στο αναδυόμενο Ελ Ντοράντο, αυτό του real estate.

Το ταξίδι στην κεντρική πολιτική σκηνή για τον κ. Παπαδημούλη ξεκινά στις ευρωεκλογές τις 13ης Ιουνίου 2004 όταν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ με ποσοστό 4,16% κερδίζει μία έδρα στο ευρωκοινοβούλιο.

Αναλαμβάνει για πρώτη φορά βουλευτικά καθήκοντα εκπροσωπώντας το κόμμα της ελληνικής Αριστεράς στις Βρυξέλλες και υποβάλλει την αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (χρήση 2004). Δηλώνει εισόδημα 27.900,59 ευρώ προερχόμενο από την βουλευτική αποζημίωσή του και 31.344,84 ευρώ από λοιπά εισοδήματα.

Αντίστοιχα, τα ετήσια προσωπικά έσοδα της συζύγου του ανέρχονται σε 17.869,81 ευρώ. Στο τέλος της χρονιάς εκείνης ο κ. Παπαδημούλης διαθέτει σε 9 κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τη σύζυγο του καταθέσεις, ύψους 205.835,02 ευρώ ενώ είναι συνδικαιούχος σε κοινό λογαριασμό με τη μητέρα του και την αδερφή του με υπόλοιπο 2.106,92 δολάρια.

dimitris-papadimoulis1

Το 2016 έσπασε το φράγμα του 1 εκατ. ευρώ

Στο μεταξύ, το 2016 αποτελεί την χρονιά κατά την οποία οι τραπεζικές καταθέσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν το «ψυχολογικό» φράγμα του 1 εκατ ευρώ ανερχόμενες σε 1.010.412.38ευρώ.

Ο κ. Παπαδημούλης κατατάσσεται και επίσημα πλέον στους εκατομμυριούχους Ελληνες πολιτικούς διαθέτοντας εντυπωσιακή ρευστότητα. Στα χρήματα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα 430.000ευρώ τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο η σύζυγός του είναι συνδικαιούχος με τον αδερφό της.

Οι αυξητικές τάσεις στις καταθέσεις αλλά και στην αξία του χαρτοφυλακίου του συνεχίζονται και την επόμενη χρονιά (2017) με τη ρευστότητα και τους επενδυτικούς τίτλους του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνούν τα 2 εκατ ευρώ.

Στην ακίνητη περιουσία του όμως το 2018 συμπεριελήφθησαν και μία δενδροκαλλιέργεια και ένα οικόπεδο στο νομό Λασιθίου 2.009,22τμ, που αποκτήθηκε από κοινού με τη σύζυγό του αντί του ποσού των 125.000ευρώ. Οι κινήσεις αυτές οδηγούν σε νέα αναδιάταξη στο χαρτοφυλάκιο του, εκποιώντας επενδυτικούς τίτλους αξίας 365.858,61 ευρώ. Υστερα από αυτή την εξέλιξη η αξία αποτίμησης των 21 τίτλων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, που διέθετε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του συγκεκριμένου οικονομικού έτους, έφτανε στα 593.916,89 ευρώ.

η συνέχεια εδώ 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια