Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Έκτακτη εισφορά και για τη γενιά των 700 ευρώ!


Έκτακτη εισφορά και για τη γενιά των 700 ευρώ!









Δεν έχουν προηγούμενο τα μέτρα που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο! Η έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται είναι ουσιαστικά …μόνιμη, καθώς θα ισχύσει για τέσσερα χρόνια και μάλιστα θα επιβληθεί σε όλους τους πολίτες με εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ!

Το θέμα μένει να διευκρινιστεί με τους εφαρμοστικούς νόμους που θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό, ότι στην εισήγηση του ξεκίνησε με πρόταση για εισφορά από τις 6.000 ευρώ και πάνω!
Το σίγουρο είναι ότι φορολογείται ακόμα και η γενιά τον 700ευρώ…
Την ίδια ώρα, την πρόθεσή του να συναινέσει ακόμα και σε πρόσωπα κοινής αποδοχής σε καίριους τομείς εξέφρασε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο. 
Τα πρόσωπα αυτά «θα αξιοποιηθούν χωρίς κομματικό περιορισμό, αλλά με γνώμονα την ικανότητα και τη σύμπνοια στην προσπάθεια που γίνεται».

Όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος συνεργασίας ή συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα με την Νέα Δημοκρατία. 

Είπε σχετικά: «εφ’ όσον με τον κ. Σαμαρά συμφωνούμε στους στόχους, δεν έχουμε παρά να αναζητήσουμε τους τρόπους» και προανήγγειλε ότι θα απευθύνει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου και πρόσθεσε «να πάμε γραμμή – γραμμή, να διαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο».
Για τις πολύωρες συνεδριάσεις των οργάνων τον τελευταίο καιρό σημείωσε πως «μπορεί πολλοί να επιχειρούν να πανικοβάλλουν τον κόσμο ή να μας κατακρίνουν επειδή το άτυπο υπουργικό συμβούλιο ή ο ΚΤΕ συνεδρίασαν επί ώρες, γιατί δεν έχουν συνηθίσει διάλογο και αναλυτική συζήτηση».

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης παρουσίασε το προσχέδιο νόμου για το δημοψήφισμα, ωστόσο ο πρωθυπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν θα μπουν αυτονόητα διλήμματα».

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η κοροϊδία συνεχίζεται


Η κοροϊδία συνεχίζεται

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Υπουργικό Σύμβούλιο με αντικείμενο την οριστικοποίηση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


Η κοροϊδία συνεχίζεται

Σκληρά είναι τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στην τρόικα όχι μόνο για φέτος αλλά για την περίοδο 2012-2015. Χαρακτηριστικά είναι αυτά που αφορούν την μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή 23%, έκτακτη εισφορά στους κατόχους Ι.Χ., επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με αυστηρό έλεγχο της πορείας τους, καθώς και ψαλίδι στις δημόσιες δαπάνες.
Όπως αποκαλύπτεται στην έκθεση της τρόικας, η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί για όλο το πακέτο των μέτρων που θα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται ακόμη στη φάση της επεξεργασίας.
Όλα αυτά προκύπτουν από έκθεση του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, η οποία διέρρευσε χθες στη Γερμανία χωρίς να δημοσιοποιηθεί και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, οι δανειστές μας αποδέχονται ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για το μέγεθος της ύφεσης, εκτιμώντας ότι θα είναι «βαθύτερη και πιο παρατεταμένη». Παρά ταύτα, τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ε.Ε. προειδοποιούν ότι δεν μπορεί να γίνει η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, αν προηγουμένως δεν διασφαλιστεί η κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ελλάδας για το 2012. Νωρίτερα, μιλώντας στη Γερμανία (Koenigsten), ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε εκτίμησε ότι το ύψος του νέου πακέτου που θα πρέπει να χορηγηθεί στη χώρα μας, για να καλύπτει τις ανάγκες της ως τα μέσα του 2014, αγγίζει τα 90 δισ. ευρώ.
Επίσης η τρόικα στην έκθεσή της διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αποδίδοντας στην αβελτηρία αυτή ένα μέρος της ευθύνης για τις αποκλίσεις που εμφανίζει ο προϋπολογισμός από τους στόχους. Όσον αφορά τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τις αποκλίσεις αυτές, η έκθεση ενδεικτικά αναφέρει την έκτακτη εισφορά στα Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, καθώς και τη μετατάξη στον υψηλό συντελεστή 23% των υπηρεσιών εστίασης, αύξηση της φορολογίας των ακινήτων, μείωση των φοροαπαλλαγών, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας.
Πάντως σε πολιτικό επίπεδο αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη έκθεση διαπιστώνει σημεία σύγκλισης μεταξύ του προγράμματος της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.
Το νέο πακέτο περικοπών και φόρων προβλέπει:
Α. Δαπάνες
Περικοπές του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο τουλάχιστον 800 εκατ. φέτος, πρόθετα 660 εκατ. ευρώ το 2012, 398 εκατ. ευρώ το 2013 και 246 εκατ. ευρώ το 2014, και 71 εκατ. ευρώ το 2015. Οι περικοπές αυτές θα προέλθουν από την επέκταση του κανόνα αποχωρήσεων 1 προς 10 αντί 1 προς 5, το ενιαίο μισθολόγιο, τη μείωση των επιδομάτων και την αύξηση των ωρών εργασίας.
Μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου κατά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ το 2011, 134 εκατ. ευρώ το 2012, 230 εκατ. ευρώ το 2013, 575 εκατ. ευρώ το 2014 και 65 εκατ. ευρώ το 2015.
Περικοπή των επιδοτήσεων φορέων του Δημοσίου (σχολεία, ΑΕΙ) και κατάργηση άλλων, προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να μειωθούν κατά 500 εκατ. ευρώ φέτος και αθροιστικά κατά 855 εκατ. ευρώ την περίοδο 2012-15.
Εξοικονόμηση τουλάχιστον 468 εκατ. ευρώ φέτος και άνω του 1 δισ. ευρώ στην τετραετία από δημόσιες επιχειρήσεις, όπως ΟΑΣΑ, ΕΑΒ κ.ά.
Περικοπή αμυντικών δαπανών κατά 250 εκατ. ευρώ το 2013 και 350 εκατ. ευρώ το 2014, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και τα 830 εκατ. ευρώ από τη μη παραλαβή παραγγελιών την περίοδο 2010-15.
Μείωση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης τουλάχιστον κατά 310 εκατ. ευρώ φέτος και άλλα 1,4 δισ. ευρώ έως το 2015.
Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και μείωση επικουρικών συντάξεων τουλάχιστον κατά 833 εκατ. ευρώ το 2011 και κατά 5,4 δισ. ευρώ την περίοδο 2012-15.
Περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 700 εκατ. ευρώ φέτος.
Β. Έσοδα
Πρόσθετους φόρους 2,450 δισ. ευρώ φέτος και 3,6 δισ. ευρώ το 2012-15.
Από τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, το υπουργείο προσδοκά να συγκεντρώσει το 2013 878 εκατ. ευρώ και πάνω από 1,1 δισ. το 2015.
Αύξηση των κοινωνικών εισφορών (από αύξηση εισφοράς ΟΓΑ, εισφορές υπέρ ανέργων κ.λπ.) προκειμένου να εισπραχθούν φέτος 629 εκατ. ευρώ και 2,4 δισ. ευρώ την περίοδο 2012-15.
Για τις αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την έκθεση της τρόικας, δεσμεύεται να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες, ενώ συμφωνήθηκε ότι στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας που θα συσταθεί, θα μετέχουν έχοντας ενεργό ρόλο εκπρόσωποι της τρόικας και ο έλεγχος για την πορεία του θα γίνεται ανά τρίμηνο.

Κατάργηση όλων των βουλευτικών προνομίων ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Κατάργηση όλων των βουλευτικών προνομίων ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Μείωση του αριθμού βουλευτών και κατάργηση όλων των βουλευτικών προνομίων προτείνει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε προς τους συναδέλφους του. Υπερκαλύπτοντας τις απόψεις που εξέφρασε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούστας σχετικά με την κοινοβουλευτικά προνόμια, ο βουλευτής της ΝΔ προτείνει:

1. Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200.
   
2. Την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.
   
3. Την κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε Επιτροπές της Βουλής.
   
4. Το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής. 
   
5. Την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων.
   
6. Την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας.
   
7. Την διαχρονική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο διαδίκτυο.»

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια