Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η «κόκκινη Λιάνα», η φρατζόλα, το γάλα και τα πρακτικά της Βουλής


Η «κόκκινη Λιάνα», η φρατζόλα, το γάλα και τα πρακτικά της Βουλής
«Λαϊκιστή μπουμπούκο» αποκάλεσε τον... εαυτό του ο Αδ. Γεωργιάδης
Η κυρία Λιάνα Κανέλη επιχειρεί να καταθέσει ένα μπουκάλι γάλα και μια φρατζόλα στα πρακτικά, υπό το αμήχανο βλέμμα του κ. Αργύρη

Κραδαίνοντας μια …φρατζόλα χωριάτικο ψωμί και έχοντας μπροστά της στο βήμα της Βουλής ένα δίλιτρο μπουκάλι γάλα (με καλυμμένη την ετικέτα), η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης με αφορμή την νέα λαίλαπα μέτρων. Η «κόκκινη Λιάνα» κατήγγειλε ότι για τα δυο αυτά βασικά αγαθά μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να καταβάλλει 950 ευρώ το χρόνο και όπως είπε χαρακτηριστικά «η πατρίδα δεν σώζεται με πεθαμένους πολίτες».

Η ενέργεια της βουλευτού του ΚΚΕ προκάλεσε έντονη αμηχανία στο Προεδρείο της Βουλής και τους παρισταμένους βουλευτές. Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα εποπτείας των τραπεζών και τον EFSF, ο κυρία Κανέλλη ανήλθε στο βήμα κρατώντας μια μπλε νάυλον σακούλα από την οποία έβγαλε το ψωμί και το γάλα, λέγοντας: «Σας έφερα αυτά να τα δείτε. Το ψωμί κοστίζει 0,60 ευρώ και αυτό το γάλα 2 ευρώ. Σύνολο 2,60 ευρώ ημερησίως μόνο γι’ αυτά. Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο μόνο γι’ αυτά».

Και συμπλήρωσε: «Άκουσα χθες και υπουργό σας που ήρθε από το εξωτερικό (εννοεί τον κ. Ηλ. Μόσιαλο) και λέει ΄΄όχι΄΄ στα προνόμια (των βουλευτών). Έτσι θα μας σώσει! Αλλά δε σώζεται η πατρίδα με πεθαμένους πολίτες!». Και πρόσθεσε: «Θα κρεμαστείτε σε πολιτικό - ιστορικό πάσαλο! Όπως στην εποχή του Βουλγαροκτόνου». Ενώ απαντώντας στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠαΣοΚ, τους είπε: «Στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα»!..

Ο προεδρεύων κ. Ευ. Αργύρης προσπάθησε με χιούμορ να διαχειριστεί το θέμα λέγοντας ότι «με αυτά που μας φέρατε χαλάτε το ντεκόρ της Βουλής», ενώ απέτρεψε την κυρία Κανέλλη, η οποία ήθελε …να καταθέσει στα πρακτικά την φρατζόλα και το γάλα! «Δεν κατατίθενται αντικείμενα στα πρακτικά…», της επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Σας ευχαριστώ και μπορώ να σας διανείμω και το ψωμί και το γάλα που κάνει καλό στην οστεοπόρωση και έχει και βιταμίνες... Η μόνη λύση είναι οι εκλογές…», κατέληξε αποχωρώντας η κυρία Κανέλλη.

«Ο μπουμπούκος ο λαϊκιστής»…
Λίγο αργότερα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αδ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στην κυρία Κανέλλη λέγοντας: «Είδα αυτή την κυρία που ήρθε από την Εκάλη και πήρε το ψωμί από το ΄΄Βενέτη΄΄ στην οδό Τατοίου και το γάλα από τη ΄΄Δέλτα΄΄ κι αφού έκανε ένα μπάνιο στην πισίνα, μας είπε για τις δυσκολίες του ελληνικού λαού… Αν τα έκανα εγώ αυτά θα άκουγα το βράδυ: ΄΄ο μπουμπούκος ο λαϊκιστής…΄΄».
…και «τα γομάρια»!
Την σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που επικράτησε στην αίθουσα της Ολομέλειας ήλθε να συμπληρώσει με άλλη αφορμή η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ κ.Αστ. Ροντούλη, ο οποίος επιτιθέμενος κατά της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα ανέφερε: «Είχα πει ότι είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες. Ανακαλώ! Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια»! 








Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΔΝΤ προειδοποιεί την απειλή για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα

Το ΔΝΤ προειδοποιεί την απειλή για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα

IMF Το ΔΝΤ είπε ταχεία δράση για
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προειδοποιήσει ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο ευάλωτο τώρα από ό, τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την οικονομική κρίση του 2008.
Ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ιδιαίτερα αδύναμες  και "επείγουσα ανάγκη να ενισχυθούν τα επίπεδα τα κεφάλαιά τους", είπε το ΔΝΤ στην Έκθεση Παγκόσμιας Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας .
Είπε ο χρόνος "τρέχει έξω για την αντιμετώπιση των τρωτών σημείων» που απειλούν το τραπεζικό σύστημα και την οικονομική ανάκαμψη.
Την Τρίτη, το ΔΝΤ περικοπή οικονομικές προβλέψεις ανάπτυξης για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.
Επιπλέον κεφάλαια Εξαμηνιαία έκθεση του ΔΝΤ είπε ότι η σταθερότητα των κινδύνων για τις τράπεζες και τις χρηματοπιστωτικές αγορές είχε αυξηθεί.
Φοβούμενος ότι ορισμένες κυβερνήσεις θα μπορούσαν με προεπιλογή και ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να επιστρέψει στην ύφεση, οι τράπεζες μπορεί να αρχίσουν τη διατήρηση μετρητών, κόβοντας την πρόσβαση σε κεφάλαια και την αύξηση του κόστους δανεισμού.
Όπως ενδο-τράπεζα παγώνει δανεισμο, των ασθενέστερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων .
Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει αγγίζοντας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της - ένα ταμείο που έχει συσταθεί για την παροχή βοήθειας προς τις χρεωμένες χώρες - να στηρίξουν τις τράπεζές τους πιο αδύναμο, το ΔΝΤ είπε.
«Ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει επειγόντως να ενισχύσουν τα επίπεδα του κεφαλαίου τους," αναφέρει η έκθεση.
"Σε τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι πάντα δυνατή, τόσο δημόσια backstops, πρώτα σε εθνικό επίπεδο και, τελικά, μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την παροχή κεφαλαίων στις τράπεζες, όπως απαιτείται."
Η Ουάσιγκτον με βάση τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι η κρίση του χρέους της ευρωζώνης έχει κόστος άμεσα τις τράπεζες στην Ευρωπαϊκή Ένωση 200 δις ευρώ ($ 273bn? £ 176bn) από τα τέλη του 2009.
Το 187-μέλος της ομάδας που κατέχουν ετήσια συνεδρίασή της στο τέλος αυτής της εβδομάδας στην Ουάσιγκτον, στην οποία συμμετέχουν υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο.
Η έκθεση, επίσης, δήλωσε: «Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη σταθερότητα της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ είναι το κλειδί για την ενίσχυση των προοπτικών για τις τράπεζες των ΗΠΑ."
Την Τρίτη ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Olivier Blanchard, δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να οργανωθεί», και επέκρινε τους ηγέτες του για να είναι "ένα βήμα πίσω από την πράξη».
Το ΔΝΤ επίσης περικοπή προβλέψεων για την ανάπτυξη της για όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια