Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η Κίνα χαιρετίζει το νέο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα


Η Κίνα χαιρετίζει το νέο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα



Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας χαιρέτισε το δεύτερο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας, που αποφασίστηκε αυτή την εβδομάδα από τους ηγέτες της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι συνιστά ένα σημαντικό βήμα για τη ρύθμιση του θέματος δημοσίου χρέους στην ευρωζώνη.
«Αυτό θα βοηθήσει να επιτευχθεί μία λύση για το θέμα των δημοσίων χρεών στην ευρωζώνη, να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης και των κρατών μελών της και να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», δηλώνει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Ζου Σιαοχουάν, σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της τράπεζας.
«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη για να καταπολεμήσει την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και να βελτιώσει τη δική της χρηματοπιστωτική κατάσταση», σημειώνει ο ίδιος.
«Η Κίνα είχε πάντα εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και το ευρώ και θα συνεχίσει να διαδραματίζει έναν ενεργό και σταθερό ρόλο στους κόλπους της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς», προσθέτει ο Ζου, ο οποίος δεσμεύεται επίσης ότι η Κίνα θα αυξήσει τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Ο Ζου καταλήγει, εξάλλου, λέγοντας ότι η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά θα παραμείνει ένας ευνοούμενος προορισμός για τις κινεζικές επενδύσεις.

Στην τουριστική Όρμα Πέλλας, δηλητηριάζουν τα ζώα!


Στην τουριστική Όρμα Πέλλας, δηλητηριάζουν τα ζώα!




Για οργανωμένο, επαναλαμβανόμενο σχέδιο εξόντωσης αδέσποτων ζώων κάνουν λόγο κάτοικοι της Όρμας στην Αλμωπία Πέλλας. Όπως κατήγγειλαν στον Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας Πέλλας «Η Ελπίδα», μέσα σε 20 μέρες έχουν εξολοθρεύσει πολλά αδέσποτα ζώα αλλά έχουν χάσει και πολύ ιδιοκτήτες τα κατοικίδια τους.
Η τοπική κοινότητα της Όρμας είναι τουριστική περιοχή και φαίνεται πως κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία αδέσποτων ζώων, θεωρώντας πως αμαυρώνουν την «όμορφη» εικόνα του χωριού.
Οι εικόνες όμως των ζώων που σπαρταρούν στους δρόμους του χωριού με το δηλητήριο να καίει αργά και βασανιστικά τα όργανά τους, δεν τιμούν καθόλου αυτόν τον τόπο και τους κατοίκους του.
Αντίθετα, δείχνουν το χαμηλό επίπεδο πολιτισμού και ανθρωπιάς. Είναι απαράδεκτο, αδιανόητο και εξωφρενικό να διασύρεται μία ολόκληρη κοινότητα, χάρη στην εγκληματική και απάνθρωπη δράση κάποιων «ανθρώπων».
Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας Πέλλας «Η Ελπίδα» εξηγούν: «Καλούμε όλους τους πολίτες να ξεσηκωθούν ενάντια σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, να υποδεικνύουν τους δράστες, να τους καταγγέλλουν και να τους απομονώνουν.
Δεν πρέπει να ξεχνούνε ότι τα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται για την δολοφονία των ζώων, είναι πολύ ισχυρά και μπορεί να αποβούν εξίσου επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά που τυχόν έρθουν σε επαφή μ' αυτά.
Καλούμε τον δήμαρχο Αλμωπίας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της κοινότητας Όρμας, να καταγγείλουν δημοσίως αυτές τις παράνομες, ανήθικες, απάνθρωπες, επικίνδυνες και για τον άνθρωπο τακτικές και να λάβουν νόμιμα και ανθρώπινα μέτρα για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, καθώς και να προφυλάξουν όλους τους πολιτισμένους, φιλόζωους κατοίκους της περιοχής, από αυτές τις κακόβουλες ενέργειες κάποιων.
Καλούμε δε, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής να διερευνήσουν το θέμα, να διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Τέλος, σημειώνουμε ότι με το νέο νομοσχέδιο οι κυρώσεις για κακοποίηση ζώων με δηλητηριάσεις, αυξάνονται και γίνονται πολύ αυστηρές.
Επίσης αυξάνονται και τα πρόστιμα τα οποία ανέρχονται από 5.000 έως 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό. Αναλυτικότερα το άρθρο 16 αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν επιτρέπεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός».

http://www.zoosos.gr
Tags:

Απογραφή: Στους 10,79 εκατ. ο πληθυσμός της Ελλάδας


Απογραφή: Στους 10,79 εκατ. ο πληθυσμός της Ελλάδας

Τα 10,7 εκατ. άτομα ξεπερνά ο πληθυσμός της Ελλάδας σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής που ανακοίνωσε η Στατιστική Αρχή.

Αναλυτικότερα, ατο σύνολο της Χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Τα ανωτέρω προσωρινά στοιχεία προέρχονται από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του αριθμού των ατόμων που απεγράφησαν στις 94 Εποπτείες της Χώρας και όχι από επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων, η οποία θα ακολουθήσει. Για το λόγο αυτό, τα στοιχεία χαρακτηρίζονται ως προσωρινά και ενδέχεται να αποκλίνουν από τα οριστικά.

Τα οριστικά αποτελέσματα για το Μόνιμο Πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Αναλυτικά αποτελέσματα για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού θα γίνονται διαθέσιμα σταδιακά, από το τέλος του 2012 και εντός του 2013, μετά την επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων (38.000.000 σελίδες), η οποία περιλαμβάνειτην οπτική ανάγνωση, την κωδικογράφηση και τους πάσης φύσεως ελέγχους ποιότητας.

Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27),

Ανάσα ζωής για την Ελλάδα το νέο δάνειο των 158 δισ. ευρώ ή υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας για πενήντα χρόνια;

Ανάσα ζωής για την Ελλάδα το νέο δάνειο των 158 δισ. ευρώ ή υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας για πενήντα χρόνια;

Θα πληρώσουν και... τα αγέννητα

Ανάσα ζωής για την Ελλάδα το νέο δάνειο των 158 δισ. ευρώ ή υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας για πενήντα χρόνια; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση των αποφάσεων της πιο κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το μέλλον της ευρωζώνης.






Οι απόψεις διίστανται. Μπορεί οι τεχνοκράτες που έχουν μάθει να μετράνε το μέλλον της χώρας με ψυχρά οικονομικά δεδομένα να εμφανίζονται ευχαριστημένοι από τις εξελίξεις, ο απλός λαός όμως φαίνεται απογοητευμένος από το γεγονός ότι το δάνειο θα κληθούν να αποπληρώσουν δύο μελλοντικές γενιές.
Με απλά λόγια, πρόκειται για δάνειο που μας έδωσε η ΕΕ, με υποθήκη του μέλλοντος της Ελλάδας στην κυριολεξία. Πιο συγκεκριμένα μαζί με την περίοδο χάριτος η αποπληρωμή του δανείου ενδέχεται να φτάσει και έως το 2049.
Ίσως στην περίσταση να ταίριαζαν οι στίχοι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, “φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα” από το στόμα, βέβαια, ανθρώπων που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη, αλλά όλως περιέργως... χρωστάνε, και δεν τα έφαγαν μαζί.
Ο κόσμος που αγανακτισμένος διαδήλωνε έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενος για το ξεζούμισμα των ήδη χαμηλών μισθών, την υψηλή φορολογία και τα αντιλαϊκά μέτρα, λίγο φαίνεται να ενδιαφέρεται γι αυτά που γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση επιτυχίας ανακοίνωνε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός, όπως η μείωση του επιτοκίου δανεισμού, η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων και άλλα τέτοια οικονομοτεχνικά.
Και δικαιολογημένα καθώς ο λαός δε φέρει ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως οι κυβερνώντες υποστηρίζουν, καθιστώντας τους συνυπεύθυνους με διατυπώσεις όπως “Μαζί τα φάγαμε”.
Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε πλέον, είναι οι πόροι να αξιοποιηθούν για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη και να κινητοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί, προκειμένου ούτε ένα ευρώ να μην πάει χαμένο. Διότι και σε αυτό, η Ελλάδα από τα χρόνια της Επανάστασης ήταν “πρωτοπόρος”. Αναφερόμαστε φυσικά στην κατασπατάληση των δανείων που συνήφθηκαν με ιερό σκοπό την απελευθέρωση της χώρας μας.


Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει μετά από 60 χρόνια»


Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει μετά από 60 χρόνια»

Καταπέλτης οι FT για το νέο ελληνικό πακέτο

Σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times αναφέρονται στις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης μετά τη Σύνοδο Κορυφής, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι μετά από περισσότερα από 60 χρόνια η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει.

Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s, Moody’s και Fitch θα αποφασίσουν ότι η Ελλάδα έχει κηρύξει χρεοκοπία, γιατί οι ομολογιούχοι θα υποστούν ζημίες, όποιο και από τα προτεινόμενα σχέδια και αν αποφασίσουν να υιοθετήσουν οι ιδιώτες πιστωτές.

Οι ίδιοι θεωρούν πως οι ανταλλαγές ομολόγων, μετακυλίσεις ή επαναγορές πιθανότατα θα οδηγήσουν την Standard & Poor’s να θέσει την Ελλάδα σε επιλεκτική χρεοκοπία, η Fitch θα θέσει την χώρα σε περιορισμένη χρεοκοπία, και η Moody’s θα ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο.

Όπως διευκρινίζουν οι FT, σε περίπτωση που ο εκδότης κήρυττε χρεοστάσιο η ΕΚΤ δεν θα μπορούσε να δεχτεί τα ομόλογά του ως εγγύηση για δάνεια. 

Ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας αναμένεται να αντιμετωπίσει την χώρα ως ειδική περίπτωση και να άρει επιλεκτικά τις ρυθμίσεις που δεν της επιτρέπουν να δεχτεί τα χρεοκοπημένα ομόλογα ως εγγύηση.

«Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η χρεοκοπία θα γίνει μόνο σε προσωρινή βάση και δεν θα έχει μεγάλη επίπτωση στην αγορά. Τόσο η Standard & Poor’s όσο και η Fitch πιθανότατα θα αναβαθμίσουν την αξιολόγηση της χώρας σε CCC όταν γίνει η ανταλλαγή, μετακύλιση ή επαναγορά και δοθεί το κίνητρο για άλλη αντιμετώπιση των Αθηνών, με μειωμένο πλέον δανειακό βάρος», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Tι λέει το «σχέδιο» ανακοινωθέντος της Συνόδου


Tι λέει το «σχέδιο» ανακοινωθέντος της Συνόδου



Με την υπόσχεση ενός ευρωπαϊκού «Σχεδίου Μάρσαλ» εκ μέρους της Ευρώπηςαλλά και βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους, φαίνεται ότι θα φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα.

Ωστόσο, είναι πιθανόν να μην αποφασιστεί σήμερα το ύψος του νέου ποσού που θα λάβει η Ελλάδα καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών σε αυτό.

Το σχέδιο (draft) ανακοινωθέντος που διέρρευσε (και συζητείται στη Σύνοδο φωτογραφίζοντας έμμεσα τα σημεία εκ των προτέρων συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας) περιλαμβάνει σχετικές διαβεβαιώσεις καθώς και επιμήκυνση των δανείων που έχουμε λάβει και θα λάβουμε, με ταυτόχρονη σημαντική μείωση των επιτοκίων.
Η θεωρητική ζημιά που θα υποστούν οι ιδιώτες που θα συμμετάσχουν στο νέο πακέτο διάσωσης αναμένεται να ανέλθει στο 20% της Καθαρής Παρούσας Αξίας των ομολόγων.


Ενισχύεται επίσης ο ρόλος του προσωρινού μηχανισμού στήριξης EFSF και αυξάνεται η ευελιξία του να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, να δανείζει κράτη για την επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και να επεμβαίνει προληπτικά όταν χρειάζεται. 

Στον αντίποδα, προκύπτει ότι θα ζητηθεί από την Ελλάδα η παροχή εμπράγματων εγγυήσεων«όπου αυτό είναι «πρέπον και απαραίτητο» (σ.σ. πάγιο αίτημα των Φινλανδών), ενώ για τη συμμετοχή των ιδιωτών, η Σύνοδος φαίνεται ότι «κλειδώνει» απόφαση που την καθιστά απαραίτητη, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει το… πώς θα γίνει και μέχρι τι ποσό και χωρίς να γίνεται αναφορά στην ανάγκη αποφυγής της επιλεκτικής χρεοκοπίας, που πλέον φαίνεται αναπόφευκτη, αλλά με  διασφάλιση της ρευστότητας και τυχόν επανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
η ΕΚΤ έχει αποδεχτεί πλέον τη λύση της επιλεκτικής 
                     
Και τούτο καθώς όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ έχει αποδεχτεί πλέον τη λύση της επιλεκτικής χρεοκοπίας, αναθεωρώντας, τουλάχιστον μερικώς τις ισχυρές αντιρρήσεις που είχε προβάλει σε αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν η ΕΚΤ θα συνεχίσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα όπως πριν ή θα απαιτηθούν πρόσθετες εγγυήσεις τις οποίες θα παράσχουν μηχανισμοί (όπως το EFSF) ή κράτη της Ευρωζώνης

Ουσιαστικά, για την συμμετοχή των ιδιωτών υπάρχει ένα «μενού» τριών επιλογών» (ανταλλαγή ομολόγων, roll over ομολόγων και επαναγορά ομολόγων σε τιμές αγοράς), για ένα ποσό, που όπως και το ποσό "θεσμικής" βοήθειας που θα λάβει τελικά η Ελλάδα, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Αναλυτικότερατο EFSF θα χορηγήσει δάνεια σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία με χαμηλότερο επιτόκιο αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια. Τα νέα δάνεια θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον 15 έτη, από την τρέχουσα των 7,5 ετών και το επιτόκιο θα μειωθεί από 4,5% σε (περίπου) 3,5% για την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Αυτά θα πλαισιωθούν από ένα μηχανισμό που θα διασφαλίζει τα κατάλληλα κίνητρα για την εφαρμογή του προγράμματος, στα οποία (κίνητρα) θα περιλαμβάνονται συμφωνίες για εγγυήσεις όπου κρίνεται πρέπον (appropriate).

Το προσχέδιο αναφέρει επίσης την ύπαρξη ενός "Σχεδίου Μάρσαλ" για την Ελλάδα που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των επενδύσεων αλλά και της ανάπτυξη στη χώρα.

Στο EFSF θα δοθεί η δυνατότητα να παρέχει προληπτικά πιστωτικές γραμμές σε χώρες της ευρωζώνης, αλλά και να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Επίσης θα μπορεί να συμμετέχει στην επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών μέσω δανείων σε κράτη, ακόμη και σε χώρες που δεν υπόκεινται σε πρόγραμματα διάσωσης.

Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες επενδυτές, αυτοί θα επιλέξουν (σ.σ. το πώς και ποιός δεν έχει γίνει γνωστό) τον τρόπο εμπλοκής μέσα από ένα "μενού" επιλογών που περιλαμβάνει επαναγορά χρέους, μετακύλιση ή ανταλλαγή με όρους δανεισμού σε αναλογία με τη δημόσια στήριξη αλλά και επιπλέον πιστωτική ενίσχυση (εγγυήσεις για τα νέα ομόλογα που θα λάβουν).

Πάντως το IIF προσήλθε στη Σύνοδο με ένα σχέδιο που θα είχε καθαρό αποτέλεσμα 15 δισ. ευρώ και περιελάμβανε ανταλλαγή ομολόγων λήξεως έως το 2019 με 30ετή ομόλογα μειωμένου επιτοκίου και με εγγύηση επί του κεφαλαίου.
Ουσιαστικά λοιπόν, οι συνομιλίες με τους ιδιώτες επενδυτές για τον τρόπο συμμετοχής τους συνεχίζονται και όλες οι προτάσεις είναι ακόμα στο τραπέζι.

Αξίζει να σημειωθεί η δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, J. C. Juncker, ο οποίος προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε πως "όποια συμφωνία κι αν επιτευχθεί για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, είναι πιθανόν να περιλαμβάνει επιλεκτική χρεοκοπία".

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται και ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Β. Ράπανος, οι οποίοι εκλήθησαν από τον πρωθυπουργό ώστε να συνδράμουν στις σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

Τα γενικότερα μέτρα
Το σχέδιο ανακοινωθέντος προσπαθεί με τις διατυπώσεις του να ξεχωρίσει την ελληνική περίπτωση από τις άλλες προβληματικές χώρες και να καθησυχάσει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο επέκτασης της συμμετοχής ιδιωτών στα δικά τους προγράμματα βοηθείας (προκειμένου να εμποδίσει φαινόμενα «μετάστασης»).

Για αυτό και αναφέρει ότι η χώρα μας είναι «μια μοναδικά σοβαρή περίπτωση στην ευρωζώνη», ενώ από την άλλη σημειώνει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Από την άλλη, (καθώς η κρίση προχωρά ολοένα και περισσότερο προς τον πυρήνα της Ευρωζώνης) ρητές είναι πλέον οι δεσμεύσεις ότι όλες οι χώρες μέλη (εκτός των προβληματικών)θα έχουν μειώσει τα ελλείμματα τους σε ποσοστό κάτω του 3% το αργότερο έως το 2013, όπως επίσης «καλωσορίζονται» οι δεσμεύσεις δημοσιονομικών-μεταρυθμιστικών μέτρων που έχουν αναλάβει οι «απειλούμενες» Ισπανία και Ιταλία, με την υποσημείωση (που προδήλως σε αυτή τη φάση αφορά την Ισπανία) ότι όπου απαιτείται κρατική ενίσχυση των τραπεζών θα δοθεί.

Σημειωτέον ότι τις δύο αυτές χώρες φαίνεται να αφορά κατ΄ αρχήν και η σχεδιαζόμενη απόφαση αύξησης της ευελιξίας του EFSF ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει προληπτικά (και να αγοράζει ομόλογα από την πρωτογενή αλλά και τη δευτερογενή αγορά), εφόσον κρίνεται σκόπιμο σε συνεργασία με την ΕΚΤ.

Κι ακόμη οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύονται να εισαγάγουν νομικά δεσμευτικά εθνικά δημοσιονομικά πλαίσια, μέχρι το τέλος του 2012, αλλά και να προωθήσουν την «τάχιστη ολοκλήρωση του νομικού πακέτου ενίσχυσης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τη νέα μακροοικονομική επιτήρηση.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από την τουρκική εισβολή Μαύρη επέτειος για την Κύπρο


Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από την τουρκική εισβολή


Μαύρη επέτειος για την Κύπρο


Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον τουρκικό στρατό. 
Μαύρη επέτειος για την Κύπρο
Ως συνέπεια της συνεχιζόμενης κατοχής, η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε., η οποία είναι διχοτομημένη και χιλιάδες πολίτες της ζουν εκτοπισμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες. Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού συνεχίζονται χωρίς όμως πρόοδο, λόγω της αρνητικής στάσης της Τουρκίας. 






Στα κατεχόμενα βρίσκεται από χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με δηλώσεις του δίνει ρεσιτάλ αδιαλλαξίας. Σήμερα θα παραστεί σε παρέλαση του τουρκικού στρατού στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

Στις 5.30 το πρωί, ώρα που το 1974 ξεκίνησε η τουρκική εισβολή, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ήχησαν οι σειρήνες. Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Κύπρου και διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση και την επανένωση του νησιού.

Τα κυπριακά πολιτικά κόμματα με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και αποτίουν φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Καταγγέλλουν, επίσης, την τουρκική πλευρά για την αδιαλλαξία, που τηρεί στις συνομιλίες καθώς και την παράνομη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας στα κατεχόμενα και τις εμπρηστικές δηλώσεις του.
Τα κόμματα επισημαίνουν την ανάγκη για ενότητα και τονίζουν ότι μόνο με κοινή προσπάθεια θα καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για λύση του Κυπριακού.
Το πρωί, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
Στη συνέχεια, στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης ο αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μνημόσυνο όλων των πεσόντων και ανέπεμψε δέηση για την απελευθέρωση της Κύπρου και τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνια ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευστάθιος Κουτμερίδης, επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Καθίζουν στο εδώλιο το "Δεν πληρώνω"


Καθίζουν στο εδώλιο το "Δεν πληρώνω"


Αγωγές κατά οδηγών βαρέων οχημάτων από την κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομοι ΑΙΓΑΙΟ" για τη μη καταβολή διοδίων

Στα δικαστήρια κατά εταιρειών κι επαγγελματιών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια προσφεύγει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο από τον Μαλιακό μέχρι το Κλειδί Ημαθείας.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πρώτες δεκαπέντε αγωγές πρόκειται να κατατεθούν το επόμενο δεκαήμερο.
Να σημειωθεί πως έχει ήδη κινηθεί νομικά, καταθέτοντας πέντε μηνύσεις κατά οδηγών βαρέων οχημάτων, οι οποίοι "ηθελημένα" απέφευγαν την καταβολή διοδίων καταστρέφοντας τις υποδομές του έργου.
Η κοινοπραξία έδωσε στη δημοσιότητα και επιστολές άλλων εταιρειών, οι οποίες καταγγέλλουν τις εταιρείες, που δεν πληρώνουν διόδια, για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας



Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που 


έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας




Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern 



Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες...
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: 
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.


Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας: 
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!


Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ

xsefoto.blogspot.com

Επαίτης... με ράσα Έδεσσα: Έκλεβαν σαμπουάν και απορρυπαντικά

Έδεσσα: Έκλεβαν σαμπουάν και απορρυπαντικά


Σαμπουάν και απορρυπαντικά έκλεβαν δύο νεαροί από σούπερ μάρκετ της Έδεσσας. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για έναν 33χρονο ομογενή από τη Γεωργία κι έναν 34χρονο ημεδαπό, οι οποίοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από τις αστυνομικές αρχές και θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πέλλας.





Επαίτης... με ράσα

Με στόχο να αποσπάσει χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, άνδρας που παρίστανε τον παπά, ξάφριζε τους δημότες σε χωριά της Πέλλας. Ζητούσε χρήματα για ενίσχυση της ενορίας. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα




Φορώντας ράσα και προσποιούμενος ότι είναι μοναχός, 44χρονος ζητούσε από πολίτες στην Έδεσσα οικονομική βοήθεια για μοναστήρι όπου δήθεν εγκαταβιούσε.

Η παρουσία του κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών που μετά από έλεγχο που διενήργησαν διαπίστωσαν ότι ο άνδρας επαιτούσε παριστάνοντας τον μοναχό. Επάνω του βρέθηκε το ποσό των 80 ευρώ από επαιτεία.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πέλλας.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


Ιδιοκτήτρια αυθαιρέτου η μητέρα του Γ. Παπακωνσταντίνου

Ιδιοκτήτρια αυθαιρέτου η μητέρα του Γ. Παπακωνσταντίνου. «Μακάρι να νομιμοποιήσει και εμάς και ας είμαστε μέσα στο δάσος», λένε οι αυθαιρετούχοι της περιοχής. 

O πρώην "τσάρος" και το αυθαίρετο








Σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα ο υπουργός Περιβάλλοντος διαθέτει οικογενειακό αυθαίρετο μέσα σε δασική έκταση. Ιδιοκτήτρια της κατοικίας που βρίσκεται στη Βραυρώνα Αττικής είναι η μητέρα του.
Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι' αυτό και απόφαση κατεδάφισης.
Η μητέρα του Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν προσφύγει μάλιστα στη Δικαιοσύνη και στο ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα εντός αναδασωτέας δασικής έκτασης σπίτια τους.
Συνεπώς ως υπουργός Περιβάλλοντος, ο Γ. Παπακωνσταντίνου καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στα συμφέροντα της μητέρας του και του Δημοσίου. Η αποκάλυψη έρχεται να δημιουργήσει διάφορα ερωτήματα για τη σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό τις εξαιρέσεις στον νόμο-δώρο που ετοίμασε για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ώστε να νομιμοποιήσουν τις κατοικίες τους. «Μακάρι να νομιμοποιήσει και εμάς και ας είμαστε μέσα στο δάσος», λένε οι αυθαιρετούχοι της περιοχής.
Πως έφτασε στην οικογένεια το αυθαίρετο
Σύμφωνα με την πράξη αποδοχής κληρονομιάς 4992/2006, η κυρία Ελένη-Αθηνά Κλεόπα, μητέρα του υπουργού, κληρονόμησε από τον σκηνοθέτη Ηρακλή-Στυλιανό Παπαδάκη τμήμα μιας ισόγειας οικίας εμβαδού 156,60 τ.μ., που βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 762,57 μέτρων στη θέση Χαμολιά Βραυρώνας. Εν συνέχεια αγόρασε από άλλο ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου. Στην πράξη αποδοχής αναφέρεται πως, «το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο». Αν και μη οικοδομήσιμο, στο οικόπεδο χτίστηκε εξοχική κατοικία.
Το συνολικό τίμημα της αγοράς ανήλθε στα 7 εκατ. Δραχμές. Η μητέρα του υπουργού ξεκίνησε να το νοικιάζει το αυθαίρετο. Άρχισε μάλιστα τις προσπάθειες πώλησης πριν από τέσσερα χρόνια, ζητώντας 300.000 ευρώ. Ένα ζευγάρι Γάλλων ενδιαφέρθηκε όμως οι διαδικασίες δεν προχώρησαν όταν οι επίδοξοι αγοραστές διαπίστωσαν ότι το σπίτι είναι χτισμένο μέσα σε αναδασωτέα έκταση.
Σε συνομιλία που είχαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας μαζί της, η κυρία Κλεόπα παραδέχτηκε ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο, ενώ συμπλήρωσε πως συνεχίζει να αναζητεί αγοραστή σε μια τιμή κοντά στις 300.000 ευρώ και πως κανείς δεν ενδιαφέρεται να το αγοράσει όταν μαθαίνει ότι είναι κτισμένο μέσα σε αναδασωτέα περιοχή.
δειτε σχετικο βιντεο ΄΄΄΄

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια