Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

"Χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση"

"Χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση"

Στην ανάγκη να βρεθεί μια πραγματικά ευρωπαϊκή λύση στη οικονομική κρίση και να υιοθετηθούν εναλλακτικές προτάσεις στο σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με το πέρας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και τόνισε ότι "η κρίση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιδεινώσει την εσωτερική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν χώρες, όπως είναι και η Ελλάδα".

Στη Σύνοδο, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "δεν θα πρέπει η Ευρώπη να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Πρέπει πρώτα εκείνη να δείξει μια ουσιαστική, οικονομική, διπλωματική και - πρώτα απ’ όλα- πολιτική συμπαράσταση στις χώρες αυτές. Και από την άλλη πλευρά πρέπει η ίδια η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή -δική της- πολιτική για τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τον επαναπατρισμό και την πρόληψη".

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην συνάντησή του με τον Έντα Κένι, τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας. "Τόνισα στην ιδιαίτερη συζήτησή που είχα μαζί του ότι η χώρα του και η χώρα μας -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία- επιμένουμε σε μια πολιτική χαμηλής φορολογίας και πάνω απ΄ όλα σε μια πολιτική Ανάπτυξης. Πράγμα που πρέπει, επιτέλους, να κάνει και η Ελλάδα" είπε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, αναφέρθηκε στις διεργασίες που αναπτύσσονται στην ΕΕ για την εξεύρεση λύσης στην οικονομική κρίση. "Μέσα στη συνάντηση των ηγετών, συζητήθηκε η πρόταση για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, καθώς και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Ήδη διαμορφώνονται εναλλακτικές προτάσεις πολύ πιο ρεαλιστικές από τις αρχικές.

Λεπτομέρειες στη ΑΠΕ-ΜΠΕ |

Στην Τρίπολη μεταφέρθηκαν οι συγκρούσεις




Στην Τρίπολη μεταφέρθηκαν οι συγκρούσεις
    Καθεστωτικοί και αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές συνεπλάκησαν την Παρασκευή στην Πράσινη πλατεία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Λιβύης, όπου έχουν παραταχθεί οι δυνάμεις ασφαλείας.

    "Ήρθε η ώρα της Τρίπολης", λένε οι αντικαθεστωτικοί, τονίζοντας ότι όταν επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης εναέριας κυκλοφορίας, θα επιτεθούν.

    Τουλάχιστον 30 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ζαουίγια, δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, την οποία βομβαρδίζουν δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Στο μεταξύ, σύγχυση επικρατεί σχετικά με το αν η πόλη έχει πέσει στα χέρια των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Καντάφι.

    Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, ο στρατός που είναι πιστός στον Καντάφι έχει ανακαταλάβει την Ζαουίγια.

    Από την πλευρά του ο Μοχάμαντ Κάσεμ, ένας αντικαθεστωτικός που βρίσκεται στην Ζαουίγια, μιλώντας απευθείας στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα διέψευσε αυτές τις πληροφορίες. Πάντως παραδέχθηκε ότι η πόλη είναι περικυκλωμένη.

    Οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη συνεχίζουν την πορεία τους δυτικά και σήμερα έφτασαν στο Μπεν Ζάουαντ, περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το Ρας Λανούφ, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

    "Τους απωθήσαμε από το Μπεν Ζάουαντ και σήμερα θα τους χτυπήσουμε μέχρι να αποχωρήσουν από την Σύρτη", δήλωσε αξιωματικός που έχει συνταχθεί με τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

    Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε ότι είδε ομάδες αντικαθεστωτικών στον Μπεν Ζάουαντ, περίπου 90 χιλιόμετρα ανατολικά της Σύρτης, γενέτειρας του Καντάφι.

    Οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως ελέγχουν το στρατηγικής σημασίας λιμάνι Ρας Λανούφ.

    Η Τρίπολη διέψευσε τις πληροφορίες αυτές. Ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Καΐμ δήλωσε ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι ελέγχουν το Ρας Λανούφ.

    Όσον αφορά την πόλη Μπρέγκα, κυβερνητική πηγή διέψευσε άλλη επίσημη πηγή που είχε δηλώσει νωρίτερα ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων. "Η Μπρέγκα δεν έπεσε", είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. "Κυνηγούμε ακόμη μια ομάδα τρομοκρατών και σαμποτέρ στη ζώνη αυτή", πρόσθεσε.

    Η αντιπολίτευση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι ελέγχει την πόλη αυτή ήδη από την Τετάρτη.

    Στο μεταξύ, ελικοπτεροφόρο του αμερικανικού ναυτικού κατέπλευσε στην ναυτική βάση Μαραθίου. Επίσης, μέσω του λιμανιού της Σούδας έφθασαν σήμερα από την Βεγγάζη 1119 υπήκοοι ξένων χωρών. Το πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έφθασε το μεσημέρι , μετέφερε 1119 επιβατες. Το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται στη Σούδα και το «Ionian King». Συνολικά το τριήμερο μέσω Σούδας θα φθάσουν 2700 επιβάτες.

   

   
Λεπτομέρειες  ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φονικό στη Σκύδρα της Πέλλας


Φονικό στη Σκύδρα της Πέλλας


Φονικό στη Σκύδρα της Πέλλας

Τραγική κατάληξη είχε ο τσακωμός δύο ανδρών μετά από νυχτερινή διασκέδαση το βράδυ της Παρασκευής


Τραγική κατάληξη είχε ο τσακωμός δύο ανδρών μετά από νυχτερινή διασκέδαση το βράδυ της Παρασκευής.
Ενώ επέστρεφαν στις κατοικίες τους τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από διαπληκτισμό εντός του Ι.Χ. που οδηγούσε 44χρονος, μαχαίρωσε με σουγιά στο σώμα και το κεφάλι τον 57χρονο συνεπιβάτη του.Το φονικό συνέβη σε αγροτική περιοχή της Σκύδρας Πέλλας.
Μετά το έγκλημα, ο δράστης μετέβη στο εκεί αστυνομικό τμήμα, ανέφερε την πράξη του και συνελήφθη.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Εκβιάζουν οι εκπρόσωποι των μεταναστών!


Εκβιάζουν οι εκπρόσωποι των μεταναστών!

.







Παρά τις προτάσεις συμβιβασμού από την κυβέρνηση
Παρά τις προτάσεις συμβιβασμού από την κυβέρνηση, οι μετανάστες του μεγάρου «Υπατία», απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος τους κάλεσε να σταματήσουν την απεργία πείνας και να αποφασίσουν υπέρ της ένταξής τους στο καθεστώς ανοχής.

Επτά από τους απεργούς ανακοίνωσαν μάλιστα πως θα ξεκινήσουν «απεργία δίψας μέχρι θανάτου», δηλώνοντας πως «την ευθύνη για τον θάνατό μας έχει ο Πρωθυπουργός».

«Η κατάσταση που επικρατεί δεν επιτρέπει μαζικές νομιμοποιήσεις. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου για την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας της Υπατίας» είχε δηλώσει, νωρίτερα την Παρασκευή, ο κ. Ραγκούσης, έπειτα από συνάντηση μαζί τους.

Η πρόταση της κυβέρνησης προς τους μετανάστες, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, ήταν να μπουν σε καθεστώς ανοχής για έξι μήνες, με δέσμευση για επέκταση άλλων έξι μηνών. Για τη συνέχεια θα εξετάζονταν οι λύσεις, αφού πρώτα οι απεργοί θα είχαν λύσει την απεργία τους.

Στη συνάντηση με τους μετανάστες παρών ήταν και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μετέφερε τη γνώμη γιατρών του ΕΣΥ, λέγοντας πως κρίνουν απαραίτητη τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία.

Ο κ. Λοβερδος ανέφερε ότι η επίλυση του προβλήματος θα βασιστεί στο γεγονός ότι κανένας δεν θέλει να διακινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

«Το θέμα της ανθρώπινης ζωής δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Την ίδια ώρα, ακόμη τρεις απεργοί πείνας μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στο Λαϊκό Νοσοκομείο από το μέγαρο Υπατία.

Στο μεταξύ, η προϊστάμενη της εισαγγελίας Αθήνας, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργηση έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν παρεμποδίζεται η επικοινωνία των γιατρών με απεργούς πείνας στο Μέγαρο Υπατία, αλλά και η μεταφορά τους στα νοσοκομεία.

Το ζήτημα των μεταναστών-απεργών πείνας του μεγάρου «Υπατία» επανήλθε και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, με πρώτο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη να ζητεί από την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τη χθεσινοβραδινή εικόνα της αντιδικίας δύο κορυφαίων υπουργών.

Επισήμανε ότι χθες έθεσε ένα θέμα στον υπουργό Άμυνας για τους μετανάστες απεργούς πείνας, ύστερα από πληροφορίες ότι «κάποιοι από αυτούς ζητούν να φάνε, αλλά οι "ομάδες αλληλεγγύης" δεν τους αφήνουν γιατί ψάχνουν θύμα, θέλουν νεκρό».

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι μετά την απάντηση του κ. Βενιζέλου, χθες το βράδυ, ο υπουργός Εσωτερικών «βγήκε βρίζοντας και καθυβρίζοντας», ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκρινε ότι αυτά θα έπρεπε να λυθούν κατ’ ιδίαν, αντί «να τσακώνεστε δημοσίως και να τραυματίζετε την εικόνα της κυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη -που επανέλαβε τα περί ενός νεκρού που επιθυμούν «αλληλέγγυοι» στον αγώνα των μεταναστών-, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτή την εικασία, ερωτώντας από πού υπάρχει η πληροφορία αυτή.

Αντιθέτως, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με πρωτοβουλίες και προσπάθειες του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και της υφυπουργού Άννας Νταλάρα προσπαθούν να βρουν μια λύση.

Ο ερωτών βουλευτής Θανάσης Πλεύρης αναφέρθηκε στο ρόλο διαφόρων οργανώσεων, που είτε ως κίνημα «δεν πληρώνω», είτε με τις καταλήψεις προσπαθούν να περάσουν τις δικές τους αντιλήψεις, δημιουργώντας μία ανομία και προσπαθώντας να επιβάλλουν παράνομες θέσεις.

Ο υπουργός απάντησε ότι για το θέμα των 237 μεταναστών υπάρχει μεγάλη πολιτική εκμετάλλευση από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, ενώ «κάποιοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο αγώνα που κάνουν και ταυτόχρονα τους καθοδηγούν να αρνούνται την επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές».

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι δεν ενδιαφέρουν την Αστυνομία τα φρονήματα των πολιτών και οι πολιτικές συμπεριφορές των «ομάδων», αρκεί να μην οδηγούν σε έκνομες ενέργειες.

Ο Θανάσης Πλεύρης, ανταπαντώντας, επανέλαβε ότι «υπάρχει προσπάθεια πρόκλησης γενικευμένης έξαρσης στην ελληνική κοινωνία», ενώ υπογράμμισε για το θέμα των μεταναστών ότι «η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να υποχωρήσει εκβιαζόμενη».

Ο υπουργός έκλεισε μιλώντας για ευαισθησία και σεβασμό στον αγώνα των μεταναστών και επανέλαβε την πρόταση για καταγραφή και ταυτοποίησή τους από την Αστυνομία και δέσμευση για «μη απομάκρυνση για έξι μήνες».

«Αν δεν το αποδεχθούν, θα εφαρμοστεί ο νόμος», είπε

Εξιχνιάστηκε ληστεία στις Συκιές Θεσσαλονίκης


Εξιχνιάστηκε ληστεία στις Συκιές Θεσσαλονίκης





Share Στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 25 και 29 ετών, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών στη Θεσσαλονίκη, για τη ληστεία που είχε σημειωθεί στις 22 Φεβρουαρίου σε κατάστημα...






Στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 25 και 29 ετών, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών στη Θεσσαλονίκη, για τη ληστεία που είχε σημειωθεί στις 22 Φεβρουαρίου σε κατάστημα ψιλικών της περιοχής.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εισήλθαν στη συγκεκριμένη επιχείρηση και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από το ταμείο το ποσό των 200 ευρώ.
Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη Θεσσαλονίκη



Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη Θεσσαλονίκη



Share Την απόφαση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Κ16, στη συμβολή της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, με τον οδικό άξονα Πατρών-Αθήνας-Θεσσαλονίκης- Ευζώνων (ΠΑΘΕ) υπέγραψε ο...





Την απόφαση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Κ16, στη συμβολή της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, με τον οδικό άξονα Πατρών-Αθήνας-Θεσσαλονίκης- Ευζώνων (ΠΑΘΕ) υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Θύμιος Σώκος.
Το έργο, προϋπολογισμού 115.400.000 ευρώ, εκτιμάται ότι θα δώσει λύση στον κυκλοφοριακό φόρτο της δυτικής εισόδου της πόλης, καθώς θα κατασκευαστούν εννέα γέφυρες καταστρώματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, το έργο από μελετητικής άποψης είναι ώριμο και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, διότι υπάρχει παλιά απαλλοτριωμένη έκταση του 1972, στην οποία μπορούν να εκτελεστούν εργασίες, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις στο σύνολό τους.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τον γλίτωσε το κράνος









Τον γλίτωσε το κράνος



Share Άγιο είχε ο μοτοσικλετιστής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φορούσε το συγκεκριμένο κράνος στην ανταλλαγή πυροβολισμών στου Ρέντη. Η σφαίρα του κακοποιού χάραξε το κράνος του και για λίγα εκατοστά...

Άγιο είχε ο μοτοσικλετιστής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φορούσε το συγκεκριμένο κράνος στην ανταλλαγή πυροβολισμών στου Ρέντη. Η σφαίρα του κακοποιού χάραξε το κράνος του και για λίγα εκατοστά δεν του στέρησε τη ζωή.
Τη φωτογραφία φέρνει στη δημοσιότητα “ΤΟ ΒΗΜΑ”.
Την ίδια ώρα νέες λεπτομέρειες του περιστατικού έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ανάμεσα στους μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που δέχθηκαν τα πυρά των δραστών ήταν και μία γυναίκα που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.
Ακόμη από τις βαλλιστικές έρευνες έχει προκύψει ότι τελικώς οι αστυνομικοί πυροβολήθηκαν μόνο από ένα άτομο που κρατούσε ένα από τα δύο καλάσνικοφ. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μιλούν για έναν κακοποιό που είχε εντυπωσιακές σκοπευτικές δυνατότητες.
Παράλληλα προκύπτει ότι ένας αστυνομικός, που επέβαινε σε περιπολικό, μόλις είδε το εγκαταλελειμμένο τζιπ των δραστών με τα φιμέ τζάμια έριξε έναν πυροβολισμό, πιστεύοντας ότι οι δράστες του μακελειού ήταν ακόμη μέσα στο όχημα.
Επιπλέον ένας άλλος αστυνομικός έκανε το λάθος να κρατήσει στα χέρια του το καλάσνικοφ που άφησαν στο αυτοκίνητο οι δράστες με αποτέλεσμα να έχει καταστεί προβληματικός ο έλεγχος των αποτυπωμάτων.

Λιβύη: Βομβαρδισμοί και μάχες σώμα με σώμα






Λιβύη: Βομβαρδισμοί και μάχες σώμα με σώμα





















Βομβαρδισμοί ακούγονται την Παρασκευή στο πετρελαϊκό λιμάνι Ρας Λανούφ της Λιβύης.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών απώθησαν τις δυνάμεις του Καντάφι κοντά στο αεροδρόμιο της Μπρέγκα στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη και στην Πράσινη πλατεία της Τρίπολης της Λιβύης, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας του Καντάφι κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Ξένοι δημοσιογράφοι στην Τρίπολη ανέφεραν ότι απαγορεύθηκε η μετακίνηση τους από τα ξενοδοχεία που διαμένουν.

Μάχες διεξάγονται και στην πόλη Ζαουίγια, 50 χλμ δυτικά της Τρίπολης, στην πόλη Μιζουράτα - όπου των στρατιωτικών δυνάμεων ηγείται ένας εκ των υιών του Καντάφι - και στο πετρελαϊκό λιμάνι Ρας Λανούφ στα ανατολικά.

Ένα πλοίο με κατεύθυνση τη Λιβύη, που μετέφερε λιβυκά χαρτονομίσματα αξίας 117 εκατ. ευρώ, εντοπίστηκε την Τετάρτη από βρετανικό πλοίο και οδηγήθηκε σε λιμάνι της Αγγλίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

Πυροβόλησαν 22χρονο στην Πρέβεζα μέσα στο σπίτι του


Πυροβόλησαν 22χρονο στην Πρέβεζα μέσα στο σπίτι του

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Πυροβόλησαν 22χρονο στην Πρέβεζα μέσα στο σπίτι του

Σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Πρέβεζας μεταφέρθηκε 22χρονος από το Καναλάκι τον οποίο άγνωστοι πυροβόλησαν μέσα στο σπίτι του!

Οι δράστες έκοψαν τα καλώδια της τηλεφωνικής γραμμής προτού μπουν στο σπίτι και λίγο μετά εισέβαλαν στην οικία του 22χρονου που εκείνη τη στιγμή διάβαζε αμέριμνος.

Οι δράστες πυροβόλησαν τον άτυχο άνδρα 3 φορές και εξαφανίστηκαν αφού πρώτα άρπαξαν αρκετά χρυσαφικά (η συγκεκριμένη οικογένεια διατηρεί δύο χρυσοχοεία στην περιοχή). Βγαίνοντας από την οικία, έπεσαν πάνω στη μητέρα του 22χρονου την οποία έσπρωξαν και άρπαξαν την τσάντα της. Η γυναίκα σοκαρισμένη λίγο μετά αντίκριζε το υιό της αιμόφυρτο στο πάτωμα…

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν τους δράστες έχουν δώσει περιγραφή στην αστυνομία και εκτιμάται ότι πρόκειται για 2 αλλοδαπούς που εργάζονται στην περιοχή. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση του 22χρονου -που αυτή τη στιγμή χειρουργείται- σοβαρή

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε γέροντα με αναπνευστικό πρόβλημα


Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε γέροντα με αναπνευστικό πρόβλημα

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε γέροντα με αναπνευστικό πρόβλημα

Οργή έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αχαΐας το σκληρό πρόσωπο που έδειξε η ΔΕΗ σε ένα ανήμπορο γεροντάκι, το οποίο κινδύνεψε να πεθάνει από ασφυξία όταν έκλεισε η παροχή ρεύματος στη συσκευή οξυγόνου του!

Σύμφωνα  με συγγενείς και γείτονες του 90χρονου Σωτήρη Κατσιγιάννη, ο παππούς, ο οποίος διαμένει μόνος του τα τελευταία χρόνια στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους, ζει και αναπνέει με τη βοήθεια συσκευής οξυγόνου, η οποία λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα.

Προχθές, όμως, ο 90χρονος λίγο κόντεψε να πεθάνει όταν η ΔΕΗ τού έκοψε το ρεύμα λόγω ανεξόφλητων χρεών, ύψους 4.500 ευρώ. Ευτυχώς, για καλή του τύχη, ο γιος του τον βρήκε εγκαίρως και κατάφερε να τον βοηθήσει πριν είναι αργά.

Χρησιμοποιώντας μπαλαντέζες οι γείτονες έδωσαν από τα σπίτια τους ρεύμα στον παππού προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή μέχρι να δοθεί μια λύση. Ο 90χρονος συνταξιούχος των 570 ευρώ δεν μπορούσε να πληρώσει τον λογαριασμό, καθώς όλα του τα χρήματα τα δίνει για την αγορά φαρμάκων. Η αδυναμία του, λοιπόν, να πληρώσει τη ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξεύσει τον λογαριασμό στα 4.500 ευρώ.

Ομως, κανείς δεν περίμενε ότι ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση θα έμενε χωρίς ρεύμα. Φανερά οργισμένος ο γιος του μετέβη στη διεύθυνση της ΔΕΗ Α.Ε. στην Πάτρα για να διαπραγματευτεί την επανασύνδεση της παροχής του ρεύματος μέσω διακανονισμού της οφειλής, αλλά δεν τα κατάφερε...

ΑΚΗ-ΑΚΗ ΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ

- Διαδήλωση έξω από το σπίτι του Σημίτη part 3

Διαδήλωση έξω από το σπίτι του Σημίτη PART 3

Συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Κώστα σημίτη Part.2

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

Έδιωξαν τον Μητσοτάκη από την κηδεία του αστυνομικού!

Βράζει ο κόσμος για τους πολιτικούς

Έδιωξαν τον Μητσοτάκη από την κηδεία του αστυνομικού!









Κακήν κακώς εκδιώχθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από τον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον 23χρονο αστυνομικό Γιάννη Ευαγγελινέλη.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον έμπιστο σωματοφύλακά του Μανούσο, ήταν το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που αποφάσισε να πάει στην κηδεία του νεαρού αστυνομικού.

Όταν όμως οι συγγενείς του Ευαγγελινέλη αντιλήφθηκαν την παρουσία του επιτίμου προέδρου της ΝΔ δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή τους. Σήκω φύγε, ντροπή σου, τι ήρθες να κάνεις- να μαζέψεις ψήφους, ήταν μερικά μόνο από τα λόγια οργής που εκστόμισαν οι απλοί άνθρωποι που συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια Ευαγγελινέλη απευθυνόμενοι στον κ. Μητσοτάκη.

Ήταν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης. Η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών που συνόδευαν το δολοφονημένο μοτοσυκλετιστή της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν τόσο μεγάλη, που ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αναγκάστηκε να φύγει από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου συνοδευόμενος από τον πιστό του συνεργάτη Μανούσο.  

Υπέβαλε παραίτηση ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., την απέρριψε ο Παπουτσής



Υπέβαλε παραίτηση ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., την απέρριψε ο Παπουτσής






Την παραίτηση του υπέβαλλε ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννης Ραχωβίτσας, έπειτα από την κηδεία του 23χρονου ειδικού φρουρού, Γιάννη Ευαγγελινέλη, στο νεκροταφείο του Περιστερίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν την έκανε αποδεκτή.
Ο Γ. Ραχωβίτσας φέρεται να προέβαλε λόγους ευθιξίας και συμπαράστασης στις οικογένειές των νεκρών αστυνομικών.
Στην κηδεία του 23χρονου ειδικού φρουρού αστυνομικοί και πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τα ανώτατα στελέχη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και πολιτικούς.
(Πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Κ. Σημίτη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Κ. Σημίτη







Περισσότερα από 500 άτομα, όλων των ηλικιών, από νεαρής ηλικίας μέχρι παππούδες με μαγκούρες βρέθηκαν έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Η συγκέντρωση του κινήματος "πόρτα - πόρτα", όπως ονομάζεται, ξεκίνησε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα με αντικείμενο την διαμαρτυρία για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την διακυβέρνηση Σημίτη.
Οι γύρω δρόμοι ήταν κλειστοί για τα Ι.Χ. αλλά πεζοί μπορούσαν να περάσουν.
Από τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν "κλέφτες, κλέφτες", "αλήτες, προδότες, πολιτικοί", "το Πασόκ είναι εδώ να ληστεύει το λαό", "Σημίτη, ...Σημίτη μας το κλεισες το σπίτι".
Κάποια από αυτά είχαν και υβριστικό περιεχόμενο.
Η επόμενη προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από σπίτι πολιτικού είναι για την επόμενη εβδομάδα στη Ραφήνα και το σπίτι του Κώστα Καραμανλή.

Πως περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε μετά την δημοσίευση της τροπολογίας σε ΦΕΚ


Πως περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε μετά την δημοσίευση της τροπολογίας σε ΦΕΚ

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.




Επί πιστώσει απόδειξη που
έχει εκδοθεί από την Νέα Οδό.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.

Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.

Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.

Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο;
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;
Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;
Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;
Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;
Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;
Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;
Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;
Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.

Δίνουμε τα στοιχεία μας;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

Υπογράφουμε;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;
Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται;
Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;
Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια;
Ηλεκτρονικά στο e-mail epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο site www.oxidiodia.gr καιepitropesdiodiastop.blogspot.com

ΜΑΖΊ ΘΑ ΤΙΣ ΦΆΤΕ

thumb









Αποδοκιμασίες στην κηδεία του αστυνομικού στο Περιστέρι









Απίστευτες αποδοκιμασίες προς την ανώτατη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ κατά την κηδεία του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιάννη Ευαγγελινέλη στο Περιστέρι

Εκφράσεις "ουστ από εδώ", "φάγατε τα παιδιά" είναι οι μόνες και πιο light Που μπορούμε να μεταφέρουμε από αυτές τις γραμμές!

Ο κόσμος δε γιουχάρει απλους αστυνομικούς αλλά κόσμος και αστυνομικοί γιουχάρουν την ηγεσία από Ταξίαρχους και πάνω! Μιλάμε για όλη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Ακούμπησαν» τα Τρίκαλα σε ένα φέρετρο μέσα σε κλίμα πόνου και οργής




Ακούμπησαν» τα Τρίκαλα σε ένα φέρετρο μέσα σε κλίμα πόνου και οργής



«Ακούμπησαν» τα Τρίκαλα σε ένα φέρετρο μέσα σε κλίμα πόνου και οργής


Πόνος βουβός σήμερα στα Τρίκαλα και χιλιάδες άτομα βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων για το τελευταίο «αντίο» στον 22χρονο Αστυνομικό Γιώργο Σκυλογιάννη







Χιλιάδες άτομα που δεν γνώριζαν τον 22χρονο, αλλά σήμερα είχαν βουρκωμένα μάτια όταν το φέρετρο με την γαλανόλευκη περνούσε από μπροστά τους…

Οι σπαρακτικές φωνές των οικείων του 22χρονου μητέρας, πατέρα, αδερφών και συγγενών, έσκιζαν την σιωπή που υπήρχε, ενώ η οργή για τους δολοφόνους που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι ήταν τεράστια με το πλήθος να ζητά από τους συναδέλφους του 22χρονου να τον συλλάβουν.

Το τιμητικό άγημα έδινε τις πρέπουσες τιμές σε έναν ήρωα που έπεσε εν ώρα καθήκοντος στην προσπάθεια να προστατεύσει ζωές και περιουσίες πολιτών.

Με εμφανή άσχημη ψυχολογική κατάσταση Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ συνόδευαν τον 22χρονο στην τελευταία του οικία και το πλήθος κόσμου, ουσιαστικά να έχει μετατρέψει την κηδεία σε σιωπηλό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά όσων αφήνουν την χώρα απροστάτευτη απέναντι στην εγκληματικότητα.























Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 12:17 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Σήμερα το τελευταίο αντίο στους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ


Σήμερα το τελευταίο αντίο στους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ
Επιπλέον, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής προγραμματίζει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 21:00

Σε...φορτισμένο κλίμα με συναισθήματα οργής και οδύνης τελούνται σήμερα, Πέμπτη, οι κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα θα γίνει στις 12:00 η κηδεία του 22χρονου Γεώργιου Σκυλογιάννη, ενώ στις 15:00 θα τελεστεί η κηδεία του 23χρονου Ιωάννη Ευαγγελινέλη στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.
Στην κηδεία του Γ.Σκυλογιάννη θα παραστούν ο γγ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γ.Τασούλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λ.Οικονόμου.
Να σημειωθεί ότι με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.
Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη μνήμη των δύο νεκρών, μετά από εντολή του αρχηγού. Την ίδια ώρα θα ακινητοποιηθούν τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.
Επιπλέον, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής προγραμματίζει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 21:00.


χιόνια πρωί πρωί 

χιονιάς έπεσε το πρωί στην κεντρική Μακεδονία   

Προσφέρουν λύσεις








Προσφέρουν λύσεις
   Η οικονομική ευρωστία των προηγούμενων χρόνων οδήγησαν πολλά επαγγέλματα σε μαρασμό ακόμα και σε εξαφάνιση. Τα νέα, όμως, οικονομικά δεδομένα αλλάζουν, σταδιακά, τις μέχρι τώρα συνήθειες των καταναλωτών.

    Μοδίστρες, τσαγκάρηδες μπακάληδες και πολλές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες που τα προηγούμενα χρόνια περνούσαν κρίση, επιστρέφουν στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς φαίνεται πως σε δύσκολους καιρούς προσφέρουν λύσεις με ποιότητα και φθηνές τιμές.

    Όταν τα χρήματα μιας οικογένειας δεν περισσεύουν για την αγορά καινούριων ρούχων, την "ανανέωση" της γκαρνταρόμπας αναλαμβάνουν οι ράφτες και οι μοδίστρες, η πελατεία των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο, καθώς ολοένα και περισσότεροι έχουν αρχίσει να "ξεθάβουν" από τις ντουλάπες τα παλιά τους ρούχα. Παντελόνια-καμπάνες, σακάκια με βάτες και παλτό μιας άλλης εποχής χρειάζονται τροποποιήσεις για να μπορέσουν να είναι στη μόδα και να ξαναφορεθούν.

    Πλέον, οι πελάτες φέρνουν ρούχα που είχαν στις ντουλάπες τους από τις δεκαετίες του '80 και του '90 για επιδιορθώσεις και τροποποιήσεις. Γυναικεία και αντρικά ρούχα που είχαν να φορεθούν για χρόνια τώρα τ' αλλάζουμε, τα κονταίνουμε, τα στενεύουμε και είναι έτοιμα για χρήση. Τίποτα δεν πετιέται και ξαναγίνεται καινούριο", ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η μοδίστρα, Βάνα Μπαταλαμά.

   

   
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όχι" στην επιβολή πλαφόν



"Όχι" στην επιβολή πλαφόν
   Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στην τιμή της βενζίνης με τις σημερινές συνθήκες o υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και απέδωσε την ανοδική τροχιά που καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης στους φόρους που έχουν επιβληθεί και οι οποίοι όπως είπε, οφείλονται στην οικονομική κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η χώρα.

    Ο υπουργός εστίασε στην ανάγκη να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά καυσίμων, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα εντείνει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συλλάβουμε όλους όσους κλέβουν και καταδολιεύουν τους καταναλωτές. Σας υπόσχομαι ότι τα μηχανήματα που έχουν βάλει ορισμένοι και επιχειρούν να κλέψουν τους καταναλωτές, θα τελειώσουν. Όχι μόνο θα μπει λουκέτο ή θα πληρώσουν πρόστιμα, αλλά θα πάνε και φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει τα 2 ευρώ, δεδομένων και των διεθνών εξελίξεων, επισήμανε ότι ''δεν πρέπει να σπείρουμε πανικό στους πολίτες'' και υπενθύμισε ότι η χώρα μας εισάγει μόνο το 10% του πετρελαίου από τη Λιβύη.

    Στο μεταξύ, το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή της αμόλυβδης, που ανεβαίνει με ρυθμό 0,5 λεπτό την ημέρα και διαμορφώθηκε την Τετάρτη στο 1,65 ευρώ το λίτρο.

    Την ίδια ώρα, η ανώτατη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πλησιάζει το 1 ευρώ το λίτρο (έφθασε στα 97 λεπτά) ενώ η μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 85,7 λεπτά.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ανθρωπιστική επιχείρηση στη Λιβύη






Ανθρωπιστική επιχείρηση στη Λιβύη
   Τα αποθέματα τροφίμων έχουν εξαντληθεί και τα δίκτυα παροχής έχουν διαλυθεί στη Λιβύη, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP), απευθύνοντας έκκληση για έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αυτή που έχει πληγεί από την πολιτική αναταραχή.

    Το WFP σχεδιάζει μια έκτακτη επιχείρηση 38,7 εκατομμυρίων δολαρίων (28 εκατομμυρίων ευρώ) για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα σε 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους στη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Τυνησία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το WFP.

    "Σχεδιάζουμε μια τρίμηνη έκτακτη επιχείρηση, η οποία θα συμβάλλει στην εγγύηση της διατροφικής ασφάλειας στην Αίγυπτο και την Τυνησία και στην αγορά τροφίμων στην περιοχή για να εξασφαλίσουμε ότι η αποκατάσταση των δικτύων θα μπορέσει να αρχίσει άμεσα" δήλωσε η διευθύντρια του WFP Ζοζέτ Σιράν, η οποία επισκέφθηκε χθες τη μεθόριο μεταξύ της Τυνησίας και της Λιβύης.

    "Είχα γύρω μου δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τη βία. Είναι σαφές ότι ο κόσμος οφείλει να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια για να εμποδίσει μια τραγωδία στο εσωτερικό της Λιβύης", σημείωσε η Σιράν.

    "Δεσμεύτηκα να προσφέρω την υποστήριξη του WFP στον Ερυθρό Σταυρό και τις άλλες οργανώσεις ώστε να προμηθεύσουν με ανθρωπιστική βοήθεια αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη βία και να προετοιμάσουν τη βοήθεια που μπορεί να χρειαστεί τις προσεχείς μέρες και εβδομάδες στη Λιβύη", συνέχισε.

    Οι Λίβυοι θα πεθάνουν κατά χιλιάδες αν οι ΗΠΑ ή άλλες ξένεις δυνάμεις εισβάλλουν στη Λιβύη, υπογράμμισε ο Μουάμαρ Καντάφι, σημειώνοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να συζητήσει συνταγματικές και άλλες νομικές μεταρρυθμίσεις.

    Στο ανατολικό μέρος της Λιβύης, η δεύτερη πόλη της χώρας, η Βεγγάζη, είναι στα χέρια των αντικαθεστωτικών, ενώ ο συνταγματάρχης Καντάφι, ελέγχει ακόμη την πρωτεύουσα Τρίπολη και την περιφέρειά της.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε, επικαλούμενο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης Άμπντελ Φάταχ Γιούνες αλ Αμπίντι, ότι οι αντικαθεστωτικοί ανέκτησαν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Μπρέγκα, στην ανατολική Λιβύη, ενώ το Al Jazeera μετέδωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Αζνταμπίγια, όπου οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν μία στρατιωτική βάση και μία αποθήκη πυρομαχικών.

    Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση για τη Μετανάστευση και την HCR, πάνω από 170.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Λιβύη για τις γειτονικές χώρες από τις αρχές της κρίσης, οι 75.000 από τους οποίους κατευθύνθηκαν στην Τύνιδα, 63.000 στην Αίγυπτο και 800 στο Νίγηρα".

    Στο μεταξύ, σε 6.000 ανέρχονται οι νεκροί στη Λιβύη από την αρχή της εξέγερσης, εκ των οποίων οι 3.000 βρίσκονται μόνον στην Τρίπολη, δήλωσε εκπρόσωπος της Λιβυκής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Άλι Ζεϊντάν.

    Αξιωματούχος της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε ότι δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία πέρασαν από τη Διώρυγα στη Μεσόγειο.

   

   
Λεπτομέρειες ΑΠΕ-ΜΠΕ
   2/3/2011

   

   

Το «Δεν Πληρώνω» πάει Σύνταγμα


Το «Δεν Πληρώνω» πάει Σύνταγμα
Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και κάτοικοι της Κερατέας και του Γραμματικού που αντιδρούν στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.
Το «Δεν Πληρώνω» πάει Σύνταγμα

Αθήνα Νοητές... μπάρες στην πλατεία Συντάγματος σκοπεύει να σηκώσει σήμερα το κίνημα «Δεν πληρώνω», που κατεβαίνει για πρώτη φορά από τις εθνικές οδούς στο κέντρο της πόλης.

Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, έχει προγραμματίσει την πρώτη του συγκέντρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας..

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και κάτοικοι της Κερατέας και του Γραμματικού που αντιδρούν στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

«Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στον ΚΟΚ διάταξη για την μη πληρωμή διοδίων φόβισε κάποιους οι οποίοι ξεκίνησαν να πληρώνουν ή να χρησιμοποιούν τους παράδρομους. 'Ομως πλέον αυξάνεται ο κόσμος που θέλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κινήματος. Δεν είναι πια απλά ένας τρόπος για να μην πληρώνεις διόδια», λέει στο «Βήμα on-line» ο ιατρός κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

Μάλιστα  προκειμένου να ενθαρρύνει την μη πληρωμή διοδίων, παρά το φόβο του προστίμου και της αφαίρεσης πινακίδων, το κίνημα «Δεν πληρώνω» κυκλοφόρησε  και… χρηστικό οδηγό με συμβουλές για όσους επιμείνουν να  σηκώνουν τις μπάρες.

«Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι πρόστιμο μπορεί να κοπεί μόνο από αστυνομικό και αυτό αν εκείνος βεβαιώσει την παράβαση αυτοπροσώπως. Δεν γίνεται να  βεβαιωθεί ούτε ύστερα από καταγγελία ούτε μέσα από τις κάμερες», λέει η δικηγόρος κυρία Αντωνία Λεγάκη, μέλος του «Δεν Πληρώνω».

«Σε κάθε περίπτωση εμείς θέλουμε κάποια στιγμή το ζήτημα να πάρει την δικαστική οδό όπου  θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι η καταβολή των διοδίων είναι παράνομη. Μάλιστα όταν τυπωθεί το ΦΕΚ, σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε  μαζικές πράξεις δημόσιας ανυπακοής προκειμένου να αποδείξουμε στα δικαστήρια την νομιμότητα της δράσης μας».

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια