Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αυξήσεις 150% στα διόδια της Εγνατίας Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση

Αυξήσεις 150% στα διόδια της Εγνατίας

Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση
Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν διόδια και τι παίρνω: Αυξήσεις στα διόδια στην Εγνατία Οδο ως ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων για την ιδιωτικοποίηση του οδικού άξονα!


0:24
1.575 προβολές



- Κοινή Υπουργική απόφαση Τσακαλώτου, Σπίρτζη
- Από 1,20 ευρώ σήμερα, η τιμή για τα Μάλγαρα απογειώνεται στα 3 ευρώ!


Μείζον θέμα για τον Φίλη είναι να μην πάθει τίποτα ο Κουφοντίνας, αλλά δεν ήταν οι 2 στρατιωτικοί.









Μείζον θέμα για τον Φίλη είναι να μην πάθει τίποτα ο Κουφοντίνας, αλλά δεν ήταν οι 2 στρατιωτικοί.




Τι πιστεύετε ότι απασχολεί σήμερα τον Νίκο Φίλη;
 Οι Έλληνες στρατιωτικοί που κλείνουν 100 μέρες στη φυλακή.
 Το όνομα της Μακεδονίας που ετοιμάζονται να δώσουν.
 Η απεργία πείνας του δολοφόνου τρομοκράτη Κουφοντίνα.









Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Μπαμπινιώτης: Δεν υπάρχει "Μακεδονική" γλώσσα. Είναι Σερβοβουλγαρική Για να καταλάβουν όλοι τι πάνε να κάνουν Κοτζιάς και Τσίπρας. Μπαμπινιώτης: Δεν υπάρχει "Μακεδονική" γλώσσα. Ουδέποτε την αναγνωρίσαμε στον ΟΗΕ


 Μπαμπινιώτης: Δεν υπάρχει "Μακεδονική" γλώσσα. Είναι Σερβοβουλγαρική
Για να καταλάβουν όλοι τι πάνε να κάνουν Κοτζιάς και Τσίπρας.
Μπαμπινιώτης: Δεν υπάρχει "Μακεδονική" γλώσσα. Ουδέποτε την αναγνωρίσαμε στον ΟΗΕ












Για να καταλάβουν όλοι τι πάνε να κάνουν Κοτζιάς και Τσίπρας. Μπαμπινιώτης: Δεν υπάρχει "Μακεδονική" γλώσσα. Ουδέποτε την αναγνωρίσαμε στον ΟΗΕ.









Για να καταλάβουν όλοι τι πάνε να κάνουν Κοτζιάς και Τσίπρας. Μπαμπινιώτης: Δεν υπάρχει "Μακεδονική" γλώσσα. Ουδέποτε την αναγνωρίσαμε στον ΟΗΕ.


2:44
5.993 προβολές









Αναγνώρισε η Ελλάδα την «Μακεδονική γλώσσα» σε συνέδριο του ΟΗΕ το 1977;



Στις 29-1-2018, ο Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς ανέφερε στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ ότι το 1977, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναγνωρίστηκε η «Μακεδονική γλώσσα» σε διάσκεψη του ΟΗΕ στην Αθήνα.

Ψευδής ισχυρισμός

Σύμφωνα με άρθρο του καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργου Μπαμπινιώτη (1/6/2018):
«Μια γρήγορη έστω αναδρομή στα σχετικά Πρακτικά τής Διάσκεψης δείχνει χωρίς καμιά αμφιβολία ότι στη Συνάντηση αυτή συζητήθηκε (ως συνέχεια άλλων προηγηθεισών Διασκέψεων) ως μόνο θέμα και για πολλές χώρες και γλώσσες (Κινεζική, Αραβική, Εβραϊκή, Ινδική, Ασιατικές γλώσσες κ.ά.) πώς θα μεταγραμματίζονται τα τοπωνύμιά τους με λατινικούς χαρακτήρες («romanization») βάσει ενός συστήματος μεταγραμματισμού (transliteration) των γραμμάτων τού αλφαβήτου τους που θα διευκολύνει να διαβάζονται ευρύτερα.
Η ελληνική αντιπροσωπία, απαρτιζόμενη από γλωσσολόγους, ιστορικούς, μέλη τής γεωγραφικής υπηρεσίας στρατού κ.ά., παρέστη ειδικά για το σύστημα μεταγραμματισμού τού ελληνικού αλφαβήτου, επιφυλασσόμενη να προτείνει δικό της σύστημα.
Φυσικά και δεν ετέθη ποτέ σε εκείνη τη Διάσκεψη θέμα αναγνώρισης τής ονομασίας τής γλώσσας των Σκοπίων ως Μακεδονικής. Αν επρόκειτο να τεθεί τέτοιο θέμα, άλλη θα ήταν η σύνθεση τής ελληνικής αντιπροσωπίας αλλά θα εναντιωνόμαστε και όλα τα μέλη τής αντιπροσωπίας που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με διάφορες ευκαιρίες. Και θα χαλούσε ο κόσμος στην Ελλάδα! Επ΄ ευκαιρία, στη Διάσκεψη δεν προσήλθαν μέλη τής Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας τής Μακεδονίας αλλά ένα μόνο μέλος (Colonel Miroslav Peterska), εκπρόσωπος τής Γιουγκοσλαβίας (Belgrade, Yugoslavia).
Αρα αυτό που αποφασίστηκε, όπως και με όλες τις άλλες γλώσσες, είναι ο απλός μεταγραμματισμός με λατινικούς χαρακτήρες τής γλώσσας των Σκοπίων και όχι η ονομασία της ως «μακεδονικής γλώσσας»!
Στη «σύσταση» περιγράφεται —όπως και για τα αλφάβητα πολλών άλλων γλωσσών— πώς θα αποδίδεται λατινικά κάθε γράμμα τού κυριλλικού αλφαβήτου που χρησιμοποιούν τα Σκόπια «for the romanization of Macedonian geographical names in Yugoslavia».
Ας σημειώσουμε εδώ ότι η ίδια η επωνυμία τής σύστασης («Serbo-Croatian and Macedonian Cyrillic alphabets of Yugoslavia») δείχνει και ποιας γλωσσικής οικογενείας γλώσσα είναι η γλώσσα των Σκοπίων (ανήκει στις σλαβικές γλώσσες), γραφόμενη όπως και οι λοιπές γλώσσες τής τότε Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, η Σερβική και η Κροατική, με το σλαβικό κυριλλικό αλφάβητο. Δεν αμφισβητούν δηλαδή ούτε καν οι ίδιοι ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική, γι’ αυτό και γράφεται με το σλαβικό αλφάβητο όπως και οι άλλες σλαβικές γλώσσες (Σερβική, Κροατική, Βουλγαρική, Ρωσική, Πολωνική κ.ά.). Κι όμως την αποκαλούν «Μακεδονική»!
Το σκεπτικό αυτής τής αναδρομής μπορεί να αποτελέσει, νομίζω, ένα ακόμη επιχείρημα στη φαρέτρα τής ελληνικής διπλωματικής διαπραγμάτευσης ότι η βουλγαροσερβική γλώσσα των Σκοπίων ούτε αναγνωρίστηκε το 1977 ούτε και τώρα μπορεί να επισημοποιηθεί ως «μακεδονική γλώσσα». Ως μέγιστη υποχώρηση θα μπορούσε να ονομάζεται «Σλαβομακεδονική».»
Μπορείτε να διαβάσετε τα αναλυτικά τεχνικά έγγραφα της διάσκεψης εδώ (σελ. 153-156 αναφορικά με το θέμα μας) και τα συνοπτικά συμπεράσματά της εδώ(σελ. 34 αναφορικά με το θέμα μας).
Με βάση τα παραπάνω, ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα αναγνώρισε την «Μακεδονική γλώσσα» σε συνέδριο του ΟΗΕ το 1977, καταρρίπτεται.






Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Το πραγματικό ερώτημα του βιασμού της παιδικής αθωότητας. Αυτός ο μεσαίωνας δεν έχει καμμιά θέση στην Ευρώπη.

Η πραγματική έννοια του βιασμού της παιδικής 
αθωότητας

Το πραγματικό ερώτημα του βιασμού της παιδικής αθωότητας.



Αυτός ο μεσαίωνας δεν έχει καμιά θέση στην Ευρώπη.



δείτε το βίντεο





https://www.facebook.com/896726250508632/videos/945276212320302/











Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια