Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μάθημα ζωής


Μάθημα ζωής





Μάθημα ζωής

Μήνυμα ελπίδας έστειλε η Ζωή Κωσταρίδη, φεύγοντας από το μαιευτήριο. Πριν επτά χρόνια έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και σήμερα κρατάει στην αγκαλιά της το νεογέννητο αγοράκι της. Δείτε την εκπληκτική ιστορία της (Pic)
Την ευγνωμοσύνη και την ευτυχία που νιώθει περιέγραψε σε συνέντευξη τύπου, η Ζωή Κωσταρίδη, που συγκίνησε το πανελλήνιο, καθώς επτά χρόνια μετά από επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.
"Είμαι εδώ και είμαι μητέρα. Για όλη την υπόλοιπη ζωή μου, καθώς θα βλέπω το μωρό μου να μεγαλώνει, υπόσχομαι να του μαθαίνω καθημερινά την αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Η καρδιά μου θα πλημμυρίζει ευγνωμοσύνη τόσο για τον δότη που μου χάρισε μια νέα καρδιά όσο και για τους γιατρούς μου που μου έδωσαν έναν παραπάνω λόγο να ζω, το αγοράκι μου" δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
"Αν υπήρχε μετρητής ευτυχίας, θα είχα σπάσει το κοντέρ αυτή τη στιγμή", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η κα Κωσταρίδη, παρά το ρίσκο μιας πιθανής εγκυμοσύνης, επέμενε να γίνει μητέρα. Η Ζωή Κωσταρίδη με ιστορικό διατατικής μυοκαρδιοπάθειας και βαρείας καρδιακής ανεπάρκειας υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς το 2004 στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» από τον καρδιοχειρουργό, Πέτρο Αλιβιζάτο.
Επτά χρόνια μετά το όνειρό της να γίνει μητέρα έγινε πραγματικότητα. Ο τοκετός πραγματοποιήθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική «ΡΕΑ» με καισαρική τομή από το μαιευτήρα-γυναικολόγο Ηλία Γάτο, ειδικό σε κυήσεις υψηλού κινδύνου.
"Εκτός από τους γιατρούς που έδωσα αγώνα για να τους πείσω, έπρεπε να πείσω και όλο το περιβάλλον μου: το σύζυγό μου Ηλία, που ήταν κάθετα αντίθετος γιατί δεν ήθελε να ρισκάρω τη ζωή μου, τους γονείς μου, τον αδερφό μου, τις φίλες μου, που με αγαπούν πολύ και ανησυχούσαν για μένα", ανέφερε η 38χρονη.
Ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής η Ζωή έφυγε ευτυχισμένη από το μαιευτήριο με το νεογέννητο γιο και το σύζυγό της. Την ημέρα αυτή επέλεξε για να δώσει συνέντευξη τύπου και να μιλήσει για τη ζωή που έφερε στον κόσμο αλλά και για τη σημασία της δωρεάς οργάνων.
Η Ζωή, που ζει εδώ και εφτά χρόνια με την καρδιά ενός 17χρονου δότη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, αποτελεί μια μοναδική περίπτωση για τα ελληνικά και από τις πιο σπάνιες στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό, στο οποίο όλη η διαδικασία (μεταμόσχευση καρδιάς, κύηση και τοκετός) έγινε στην Ελλάδα.
"Η Ζωή στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και θριάμβου της θέλησης, που συγκινεί", τόνισε ο γυναικολόγος της, Ηλίας Γάτος.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ της «ΡΕΑ», Ευστάθιος Τσαλίκης επεσήμανε ότι η συνεργασία «ΡΕΑ»-Ωνασείου δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ ο Ευάγγελος Λεοντιάδης, Επιμελητής, Καρδιολόγος Μεταμοσχεύσεων και Μηχανικής Υποστήριξης εξήρε το θάρρος της γυναίκας, τονίζοντας ότι οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς συνεχίζουν να γίνονται με επιτυχία στην Ελλάδα και χαρίζουν ζωή και ποιότητα ζωής.
"Ένα μεγάλο και ταπεινό ευχαριστώ, τίποτα άλλο. Είναι μεγαλείο ψυχής μέσα στη θλίψη τους να δίνουν τη σκυτάλη από το θάνατο στη ζωή", δήλωσε συγκινημένη η 38χρονη Ζωή αναφερόμενη στην οικογένεια του 17χρονου δότη, που μέσα στον πόνο της για την τραγική απώλεια, πήρε τη γενναία απόφαση να χαρίσει τη ζωή σε έναν άλλο άνθρωπο. Και έτσι εκείνη μπορεί σήμερα να κάνει όνειρα για ένα ευτυχισμένο μέλλον μαζί με το παιδί της.



Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αυτή την ημέρα πριν από 25 χρόνια, πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ έχει βιώσει τo χειρότερό πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΌ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΊΛ ΣΉΜΕΡΑ   


(c) Magnum Photos

Αυτή την ημέρα πριν από 25 χρόνια, πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ έχει βιώσει τo χειρότερό
πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία. Magnum κοιτά πίσω στην καταστροφή και στα 
επακόλουθα  της.
Pripyat, Ουκρανία-Όλες Εγκαταλελειμμένες  κατοικίες  κατασκευάστηκαν  για την εξυπηρέτηση του σταθμού Τσερνομπίλ. 
50.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την πόλη την επομένη του ατυχήματος Τσερνομπίλ
, λόγω της σε επικίνδυνα επίπεδα ακτινοβολίας, 1997


(c) Magnum Photos

Τσερνομπίλ, Ουκρανία-Πυροσβέστες φορμαρισμένο συγκεκριμένο μνημείο για τους προκατόχους τους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι άνδρες να συρθεί σε όλη την οροφή ι στη πυρηνική  κόλαση της ακτινοβολίας. όταν διέταξε να την καταστείλει.Μέσα στους επόμενους  μήνες όλοι είχαν χαθεί, 1997(c) Magnum Photos


ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ-Ένα από τα 600.000 εκκαθαριστών επιστρατεύεται για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και να καθαρίσει την τέφρα ακτινοβολίας και μολυσμένα χωριά. Έχασε το δεξί του πόδι με τον καρκίνο μετά από να εργαστεί ως εκκαθαριστής για έξι χρόνια. Αυτόςδεν μπορεί να λειτουργήσει και ζει μόνη σε ένα μικρό χωριό σε μια μολυσμένη ζώνηκοντά στην καυτή ζώνη, 1997
(c) Magnum Photos


TARARA BEACH, Κούβα-Α ουκρανική παιδί-θύμα του Τσερνομπίλ αντιμετωπίζεται στηνΚούβα, 1993.
(c) Magnum Photos

TARARA, Κούβα-ουκρανικά  παιδιά, θύματα του Τσερνομπίλ, αντιμετωπίζονται από Κουβανέζικους  γιατρούς , 1993.
(c) Magnum Photos

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ-Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αγρόκτημα επιβιώνει στο σπίτι που καλλιεργούνται τρόφιμα τα οποία είναι επικίνδυνα μολυσμένα, 1997.
(c) Magnum Photos
Μινσκ, Λευκορωσία-Οι ασθενείς με ψυχική Novinki Παιδικό Άσυλο συγκέντρωση σε στρώματα, 1997
(c) Magnum PhotosΜινσκ, Λευκορωσία-Α ανέσεις μητέρα στο παιδί της στο νοσοκομείο του καρκίνου των παιδιών, 1997.
(c) Magnum Photos


Μινσκ, Λευκορωσία, ένας συνοδός βόλτες δύο παιδιά στο ορφανοτροφείο, το 1997.
(c) Magnum Photos

Μινσκ, Λευκορωσία-Ένα αγόρι των οποίων τα πόδια δεν λειτουργούν βρίσκεται σε μια κούνια σε ένα διάδρομο, το 1997.
(c) Magnum Photos
Μινσκ, Λευκορωσία, ένας συνοδός να καταπραΰνει ένα αγόρι γεννήθηκε χωρίς μάτια,1997

(c) Magnum Photos

Μινσκ, Λευκορωσία-Ένα αγόρι σε χαμόγελα Ψυχικής Άσυλο Novinki Παιδική  πετά  στον ουρανό και πτερύγια τα μπράτσα  του, 1997
(c) Magnum Photos

Μινσκ, Λευκορωσία-οκτώ ετών, η Νατάσα παρακολουθεί κατσίκες στον κήπο της ένα ορφανοτροφείο, το 1997.


(c) Magnum Photos

Μινσκ, Λευκορωσία-Α φυσιοθεραπευτής εργάζεται καθημερινά με τα παιδιά στο ΨυχικήςNovinki Παιδικό Άσυλο, το 1997.

(c) Magnum Photos

Μινσκ, Λευκορωσία-αγόρια που δεν μπορούν να περπατήσουν παίζουν ένα απλό παιχνίδι καρτών στο πάτωμα στο Ψυχικής Novinki Παιδικό Άσυλο, το 1997.
(c) Magnum Photos

NOVOZYBKOV, η Ρωσία-Η τυφλή γυναίκα που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της.Έχει ζήσει μόνη της μετά το ατύχημα του Τσερνομπίλ, 1997

(c) Magnum Photos


ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ-Ένας άντρας, στην περιοχή εκκένωσης του χωριού του, επισημαίνει αναμνηστικά της  οικογένειας  στο σπίτι του, το 1997.






(c) Magnum Photos
Μινσκ, Λευκορωσία-Μια νεαρή κοπέλα δίνει αγαπημένη κούκλα της μια βόλτα σε μια αναπηρική καρέκλα σε Ψυχικής Novinki Παιδικό Άσυλο, το 1997.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Δυσοίωνο μέλλον για...1.000 παιδιά σε 14 ιδρύματα


Θεσσαλονίκη: Δυσοίωνο μέλλον για...1.000 παιδιά σε 14 ιδρύματα






Τη δική τους «εβδομάδα των παθών» εξακολουθούν να διανύουν περίπου 1.000 παιδιά που φιλοξενούνται στα 14 προνοιακά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Το μέλλον αυτών των δομών προοιωνίζεται δυσοίωνο, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, τα οποία προκύπτουν από τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης.
Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ πέρυσι η νομαρχία είχε λάβει 4,5 εκατ. ευρώ για τα 14 ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, φέτος το ποσό αυτό εκτιμάται ότι δε θα ξεπεράσει τα 1,7 εκατ. ευρώ για 20 τέτοια ιδρύματα όλης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Προς το παρόν, μάλιστα, στο αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, πριν από λίγες μέρες, δηλαδή στα τέλη Απριλίου, έφτασε η επιχορήγηση για το πρώτο τρίμηνο του έτους που ανέρχεται σε μόλις 437.000 ευρώ.
«Ανησυχητικό επίσης είναι το γεγονός ότι, ενώ μέχρι τώρα την επιχορήγηση την έδινε το υπουργείο Οικονομικών, για πρώτη φορά φέτος η επιχορήγηση ήρθε από το υπουργείο Υγείας και αυτό κατόπιν συνεχών οχλήσεων. Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο για αυτά τα ιδρύματα, που προσφέρουν πραγματικά έργο όλα αυτά τα χρόνια. Η περικοπή στην επιχορήγηση αυτών των δομών φτάνει στο 60%, ενώ για αντίστοιχα δημόσια ιδρύματα δεν έχει γίνει καμία περικοπή», εξηγεί η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, Εφη Βασιλειάδου.
Μεταξύ των ιδρυμάτων, περιλαμβάνονται το ορφανοτροφείο «Μέλισσα», το «Ασυλο του Παιδιού», η «Αγροτική Φωλιά», η «Αργώ», η «Ελπίς», καθώς και άλλα ιδρύματα που φιλοξενούν άτομα με κινητικά προβλήματα. Σύμφωνα με την κ. Βασιλειάδου, η κατανομή αυτών των πόρων θα γίνει ισόποσα, μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.
«Γολγοθάς»
«Τα προβλήματα συσσωρεύονται όσο περνούν οι μέρες. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, όπως και το ΙΚΑ. Τα λειτουργικά μας έξοδα καλύπτονται από χορηγίες και το σωματείο φίλων του ορφανοτροφείου», τονίζει η πρόεδρος του ιδρύματος «Μέλισσα», Νίκη Κεραμοπούλου, που επισημαίνει ότι σήμερα η δομή φιλοξενεί 29 παιδάκια.
Οπως εξηγεί, χρήματα δεν έχουν πάρει ακόμη, ενώ τα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 55.000 ευρώ. «Μέχρι σήμερα είχαμε γίνει μπαλάκι μεταξύ της περιφέρειας και του δήμου για το ποιος τελικά έχει αναλάβει την επιχορήγησή μας, με τον ''Καλλικράτη''. Σήμερα, όμως, που φαίνεται πως το θέμα έχει ξεκαθαρίσει και επιχορηγούμαστε από την περιφέρεια, χρήματα δεν έχουμε πάρει ακόμη. Πάντα υπήρχαν καθυστερήσεις στο θέμα αυτό, αλλά τα χρήματα στο τέλος έφταναν στα χέρια μας. Αυτή τη φορά, βρισκόμαστε πραγματικά στο έλεος των χορηγιών», προσθέτει.

Επιστολή
Την αγωνία για το αύριο του ορφανοτροφείου «Μέλισσα» μεταφέρει η κ. Κεραμοπούλου με επιστολή που αποστέλλει για πολλοστή φορά στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. «Με αυτή την επιστολή ζητώ απλώς να πάρει θέση. Τουλάχιστον να γνωρίζουμε ποια είναι η βούληση των αρμοδίων για το μέλλον αυτών των παιδιών, που, αν και δέχτηκαν ήδη ένα χτύπημα από τη μοίρα, φαίνεται ότι θα δεχτούν και άλλο», εξηγεί.


Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια