Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΆ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΌ... Η ΕΛΛΑΔΑ μας κινδυνεύει πρέπει να το καταλάβουν όλοι ! Κάποιοι πάνε να τη διαλύσουν



ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΆ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΌ...

Η ΕΛΛΑΔΑ μας κινδυνεύει πρέπει να το καταλάβουν όλοι ! Κάποιοι πάνε να τη διαλύσουν 




Η ΕΛΛΑΔΑ μας κινδυνεύει πρέπει να το καταλάβουν όλοι ! Κάποιοι πάνε να τη διαλύσουν 

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Απόφαση και των 28 της Ε.Ε. το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής, λέει ο Τουσκ αδειάζοντας την Ελληνική Κυβέρνηση



Απόφαση και των 28 της Ε.Ε. το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής, λέει ο Τουσκ αδειάζοντας την Ελληνική Κυβέρνηση






Τουσκ περί απόφασης των 28 για το κλείσιμο των συνόρων επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση « υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα».



Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε στο tweet του πως οι παράτυπες μετακινήσεις μεταναστών στο βαλκανικό δρόμο έφθασαν στο τέλος τους. Δεν τίθεται ζήτημα για μονομερή ενέργεια, πρόκειται για κοινή απόφαση και των 28.




Οι παράτυπες ροές μεταναστών και προσφύγων κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων τελείωσαν, τόνισε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αδειάζοντας στην ουσία την Ελληνική Κυβέρνηση σημειώνοντας ότι αυτό δεν ήταν μονομερής απόφαση ορισμένων χωρών, αλλά και των 28.





Donald Tusk 

‎@eucopresident
Irregular flows of migrants along Western Balkans route have come to an end. Not a question of unilateral actions but common EU28 decision


Ακόμα, ευχαρίστησε τα βαλκανικά κράτη για την εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής.

Donald Tusk 

‎@eucopresident
I thank Western Balkan countries for implementing part of EU's comprehensive strategy to deal with migration crisis

Ο κ. Τουσκ ευχαριστεί ταυτόχρονα τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων οι οποίες δεν ανήκουν στην Ε.Ε., πρακτικά τη Σερβία και την Πρώην Γιουσκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, για την εφαρμογή της απόφασης που αφορά σε διακοπή στην ουσία των μεταναστευτικών ροών.
Σιγή ιχθύος μεχρι στιγμής στην Ελλαδα.
Θυμίζουμε πως Σλοβενία, Σερβία, Κροατία έχουν ήδη αποφασίσει το κλείσιμο των συνόρων τους, ενώ μετά την ανακοίνωση του κ. Τουσκ, αυτόματα σημαίνει πως και η ΠΓΔΜ, όπως ακουγόταν νωρίτερα, προχωράει σε οριστικό σφράγισμα των συνόρων.
Νωρίτερα, ο πρέσβης της Αυστρίας στην Σερβία Γιοχάνες ‘Αιγκνερ διευκρίνισε πως η Βιέννη δε ζήτησε το κλείσιμο των συνόρων. Όπως υπογράμμισε ο Αυστριακός Πρέσβης: «Η Αυστρία δεν έκλεισε τα σύνορα της για τους πρόσφυγες, η Σλοβενία αποφάσισε μονομερώς να το πράξει επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε όσους έχουν διαβατήρια και visa».
Σημειώνεται δε, πως στις δηλώσεις του ο Αυστριακός Πρέσβης, τόνισε πως η αυστριακή Κυβέρνηση, δεν είχε πρόθεση για τον πλήρη αποκλεισμό των συνόρων, αλλά τον καλύτερο έλεγχο των προσφυγικών ροών
Φυσικά σ’ αυτό το σημείο εγείρονται δύο κρίσιμα ερωτήματα:
  1. Για ποια συμφωνία μιλάει ο Ντόναλντ Τουσκ, αφού το κοινό ανακοινωθέν αποτελεί προσχέδιο και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής;
  2. Τι εννοούσε ο Αλέξης Τσίπρας όταν έλεγε ότι η Ελλάδα κατάφερε να απομονώσει όσες χώρες προσπαθούσαν να την απομονώσουν;
  3. Τα παραπάνω tweets στην ουσία αδειάζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε πει στις δηλώσεις του μετά την Σύνοδο Κορυφής ότι η Ελλάδα δεν απομονώθηκε, αλλά κατάφερε να απομονώσει τις χώρες που προχωρούσαν σε μονομερείς ενέργειες.

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας με την λήξη της Συνόδου Κορυφής;

«Στη σημερινή Σύνοδο είχαμε μία σημαντική μετατόπιση του πλαισίου συζήτησης 
κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί στην περασμένη Σύνοδο η συζήτηση -αλλά και σήμερα πριν την Σύνοδο- αφορούσε το plan B και όχι το plan A.
Οι μονομερείς συζητήσεις θα κατάφερναν να κλείσουν την βαλκανική οδό απομονώνοντας την Ελλαδα αδιαφορώντας ότι πρόσφυγε και μετανάστες θα συνέχιζαν να έρχονται στα νησιά.
Το θέμα είναι ότι μπήκε η συζήτηση σε ουσιαστική βάση.
Όχι μόνο δεν απομονώθηκε η Ελλάδα αλλά εκείνες οι χώρες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα. Σήμερα σηκώθηκαν τείχη σε εκείνους που χτίζουν τείχη».

Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής;

Σε δυο διαφορετικά σημεία του κοινού ανακοινωθέντος της Συνόδου
αναφέρονται οι παράτυπες μεταναστευτικές ροές και οι βαλκανικές χώρες:
Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων υπενθύμισαν επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη σύνοδο της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε την επάνοδο σε κατάσταση πλήρους εφαρμογής του κώδικα συνόρων του Σένγκεν από όλα τα μέλη του χώρου Σένγκεν, συνεκτιμώντας τις ιδιαιτερότητες των θαλάσσιων συνόρων, καθώς και τον τερματισμό της προσέγγισης της διέλευσης χωρίς διατυπώσεις (wave-through). Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών κατά μήκος της οδού των δυτικών Βαλκανίων έχουν πλέον σταματήσει.
Θα αναληφθεί δράση για την συνέχιση της στενής συνεργασίας με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων που είναι εκτός Ε.Ε και παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας.
Θυμίζουμε πως Σλοβενία, Σερβία, Κροατία έχουν ήδη αποφασίσει το κλείσιμο των συνόρων τους,
 ενώ μετά την ανακοίνωση του κ. Τουσκ, αυτόματα σημαίνει πως και η ΠΓΔΜ, όπως ακουγόταν νωρίτερα, προχωράει σε οριστικό σφράγισμα των συνόρων.










Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια