Συνταξιούχος ΔΕΗ. Μηνιαία σύνταξη 3328,08 Ευρώ!
Ούτε σε 3500 χρόνια δε βγαίνουμε απ' τα μνημόνια...
Ούτε σε 3500 χρόνια δε βγαίνουμε απ' τα μνημόνια...
Από... ηλεκτρονικό κόσκινο περνούν 660.000 συνταξιούχοι
Έλεγχο για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν οικογενειακά επιδόματα αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Εργασίας. Αναλυτικά, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο, τι προβλέπεται και πώς θα γίνει η διαδικασία.
Με στόχο να κλείσει και η τελευταία πιθανή τρύπα διαρροής κεφαλαίων από το ασφαλιστικό σύστημα, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να προχωρήσει σύντομα στον έλεγχο των συνταξιούχων που εισπράττουν επίδομα συζύγου ή τέκνων.
Στην πράξη, στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών θα μπουν σχεδόν 665.000 συνταξιούχοι με στόχο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα ταμεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφορικού συστήματος Ήλιος, για τον Οκτώβριο, το μηνιαίο κονδύλι των ασφαλιστικών ταμείων για την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων στους συνταξιούχους ανέρχεται σε 38,5 εκατ. ευρώ.
Το επίδομα καταβάλλεται είτε στη/στον σύζυγο σε περίπτωση που δεν εργάζεται ή δεν παίρνει άλλη σύνταξη, είτε και στα τέκνα μέχρι 18 ετών ή εναλλακτικά μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν.
Το ύψος του επιδόματος εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου (π.χ. αριθμός ανήλικων τέκνων) ενώ διαφοροποιείται από ταμείο σε ταμείο. Για παράδειγμα, στα λεγόμενα ειδικά ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ, το επίδομα συζύγου διαμορφώνεται στο 10% και των τέκνων στο 5% (εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν).
Στο ΙΚΑ το επίδομα συζύγου κυμαίνεται από 35 έως 50 ευρώ, ενώ δίνονται 25 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο σε περίπτωση που η σύνταξη διαμορφώνεται στα κατώτερα όρια. Η προσαύξηση μπορεί να φτάσει έως και το 20% για το πρώτο τέκνο και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Όσον αφορά την κατανομή των δικαιούχων ανά ασφαλιστικό φορέα, στο ΤΑΠ – ΟΤΕ υπολογίζονται σε 38.328 και το συνολικό κονδύλι είναι 6,5 εκατ. (μέσος όρος 170 ευρώ). Στο ταμείο της ΔΕΗ οι δικαιούχοι είναι 27.204 και το κονδύλι αγγίζει τα 4,4 εκατ. ευρώ (μέσος όρος 162,32 ευρώ).
Στο υπουργείο Εργασίας διαπίστωσαν ότι δεν έχουν γίνει αποτελεσματικοί έλεγχοι από τα ταμεία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, σε περίπτωση που δεν συντρέχουν οι λόγοι, το επίδομα διακόπτεται ή τελικά συνεχίζει να καταβάλλεται ακόμη και σε περιπτώσεις όπου ο/η σύζυγος έχει για παράδειγμα πεθάνει, ή το παιδί έχει ενηλικιωθεί ή έχει πάρει το πτυχίο του...
Ο έλεγχος, βάσει του σχεδιασμού, θα γίνει μέσω της ΗΔΙΚΑ και δεν θα χρειαστεί κάποιου είδους απογραφή από την πλευρά των συνταξιούχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή των δικαιούχων ανά ταμείο και υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που καταβάλλονται κάθε μήνα. Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν ταμεία όπου ο αριθμός των δικαιούχων είναι σημαντικά αυξημένος, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό δικαιούχων σε αυτά.
Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η νέα δέσμη στοχευμένων διασταυρώσεων για την αποτύπωση των συνταξιούχων - δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων θα ξεκινήσει σύντομα, καθώς η ετήσια δαπάνη ανέρχεται σε 462 εκατ. ευρώ, για 664.862 επιδόματα.
Το να απομονώνεις τη στήλη των μεικτών χωρίς να δημοσιεύεις τη στήλη των κρατήσεων ή του τελικού πληρωτέου, είναι καθαρή απάτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά την κρίση, οι μεικτές συντάξεις δεν μειώθηκαν. Απλά αυξήθηκαν οι κρατήσεις. Αν υπήρχε και αυτή η στήλη λοιπόν, θα φαινόταν ότι τα τελικά καθαρά στο χέρι για τον συνταξιούχο θα είναι λίγο πάνω από χιλιάρικο.
Επειδή δεν μνημονεύετε πηγή για την ανάρτηση μπορώ να συμπεράνω ότι οι απατεώνες και ψευδολόγοι που προσπαθούν να παραπλανούν τον κόσμο είστε εσείς.
Πάντα όλοι κάνουνε ένα βασικό λάθος. Για να κρίνεις εάν κάποιος παίρνει μεγάλη ή μικρή σύνταξη θα πρέπει να γνωρίζεις τι είσφορές πλήρωσε και για πόσα χρόνια. Αν δηλ. ο εν λόγω συντ/χος πλήρωνε για 35 χρόνια 1000 ευρώ το μήνα που είναι πολύ πιθανόν μιας και οι μηνιαίες ασφαλιστικές κρατήσεις των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ ήταν και είναι πολύ υψηλές τότε δικαίως παίρνει υψηλή σύνταξη. Αντιθέτως κάποιος ο οποίος στον εργασιακό του βίο πλήρωσε ελάχιστες ή και καθόλου εισφορές μηνιαίως τότε δυστυχώς ακόμα και τα 500 ευρώ σύνταξη είναι πολ
ΑπάντησηΔιαγραφή