Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ανάσα ζωής για την Ελλάδα το νέο δάνειο των 158 δισ. ευρώ ή υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας για πενήντα χρόνια;

Ανάσα ζωής για την Ελλάδα το νέο δάνειο των 158 δισ. ευρώ ή υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας για πενήντα χρόνια;

Θα πληρώσουν και... τα αγέννητα

Ανάσα ζωής για την Ελλάδα το νέο δάνειο των 158 δισ. ευρώ ή υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας για πενήντα χρόνια; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση των αποφάσεων της πιο κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το μέλλον της ευρωζώνης.






Οι απόψεις διίστανται. Μπορεί οι τεχνοκράτες που έχουν μάθει να μετράνε το μέλλον της χώρας με ψυχρά οικονομικά δεδομένα να εμφανίζονται ευχαριστημένοι από τις εξελίξεις, ο απλός λαός όμως φαίνεται απογοητευμένος από το γεγονός ότι το δάνειο θα κληθούν να αποπληρώσουν δύο μελλοντικές γενιές.
Με απλά λόγια, πρόκειται για δάνειο που μας έδωσε η ΕΕ, με υποθήκη του μέλλοντος της Ελλάδας στην κυριολεξία. Πιο συγκεκριμένα μαζί με την περίοδο χάριτος η αποπληρωμή του δανείου ενδέχεται να φτάσει και έως το 2049.
Ίσως στην περίσταση να ταίριαζαν οι στίχοι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, “φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα” από το στόμα, βέβαια, ανθρώπων που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη, αλλά όλως περιέργως... χρωστάνε, και δεν τα έφαγαν μαζί.
Ο κόσμος που αγανακτισμένος διαδήλωνε έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενος για το ξεζούμισμα των ήδη χαμηλών μισθών, την υψηλή φορολογία και τα αντιλαϊκά μέτρα, λίγο φαίνεται να ενδιαφέρεται γι αυτά που γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση επιτυχίας ανακοίνωνε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός, όπως η μείωση του επιτοκίου δανεισμού, η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων και άλλα τέτοια οικονομοτεχνικά.
Και δικαιολογημένα καθώς ο λαός δε φέρει ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως οι κυβερνώντες υποστηρίζουν, καθιστώντας τους συνυπεύθυνους με διατυπώσεις όπως “Μαζί τα φάγαμε”.
Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε πλέον, είναι οι πόροι να αξιοποιηθούν για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη και να κινητοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί, προκειμένου ούτε ένα ευρώ να μην πάει χαμένο. Διότι και σε αυτό, η Ελλάδα από τα χρόνια της Επανάστασης ήταν “πρωτοπόρος”. Αναφερόμαστε φυσικά στην κατασπατάληση των δανείων που συνήφθηκαν με ιερό σκοπό την απελευθέρωση της χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια