Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ανησυχία για την 6η δόση «Αν είχε εκδοθεί ευρωομόλογο δε θα είχαμε κρίση χρέους»

Αναταραχή επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε χώρες που βάζουν πολλά χρήματα στο πακέτο στήριξης προς της Ελλάδα, όπως Ιταλία και η Ισπανία.
Ανησυχία για την 6η δόση



Στην Ιταλία το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε μέτρα λιτότητας, ύψους 20 δισ. ευρώ, για το 2012, ενώ προγραμματίζει επιπρόσθετες περικοπές 25 δισ. ευρώ για το 2013, με τα κονδύλια προς τα διάφορα υπουργεία να μειώνονται κατά έξι δισ. ευρώ το 2012 και 2,5 δισ. ευρώ το 2013, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Μάλιστα αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις σχετικά με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, την ώρα που οι αγορές άρχισαν να χτυπούν τον έναν εκ των δύο στυλοβατών της ευρωζώνης, την Γαλλία.
Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητός και ο λόγος που πιθανότατα θα αναβληθεί η επίσκεψη της τρόικα στην Ελλάδα για την νέα αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματούχοι δεν θα φτάσουν στη χώρα μας πριν τις 29 Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ όλο και πιο έντονες πιέσεις ασκούνται ώστε να γίνει πράξη το περιβόητο ευρωομόλογο. Το Σάββατο το μεσημέρι ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία παρουσίασε αναλυτικά το περιεχόμενο των έκτακτων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «αν τα ευρωομόλογα είχαν ήδη γίνει πραγματικότητα, θα είχαν εγγυηθεί τη σταθερότητα των χρηματιστηρίων».
Από ελληνικής πλευράς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα τόνισε την ανάγκη άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους συνολικά στην ευρωζώνη και όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας.
Ο κ. Μόσιαλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «φάνηκε πόσο δίκαιο είχαμε να επιμένουμε σε μια συνολική ρύθμιση που δεν θα αντιμετωπίζει μόνο το ελληνικό πρόβλημα, αλλά θα δίνει και ένα σαφές μήνυμα στις αγορές ότι η Ευρώπη είναι πλέον αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τη συλλογική ισχύ της. Αυτό είναι το θέμα. Εδώ υπάρχει μια συλλογική ισχύς που δεν χρησιμοποιείται».
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα πράγματα για την Ελλάδα απολύτως ρευστά. Όσοι θεωρούσαν δεδομένη την έκτη δόση του δανείου ίσως πολύ γρήγορα να διαψευστούν.
Την ανάγκη άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους συνολικά στην ευρωζώνη και όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος , Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος , αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «φάνηκε πόσο δίκαιο είχαμε να επιμένουμε σε μια συνολική ρύθμιση που δεν θα αντιμετωπίζει μόνο το ελληνικό πρόβλημα, αλλά θα δίνει και ένα σαφές μήνυμα στις αγορές ότι η Ευρώπη είναι πλέον αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τη συλλογική ισχύ της. Αυτό είναι το θέμα. Εδώ υπάρχει μια συλλογική ισχύς που δεν χρησιμοποιείται».
«Αν είχε εκδοθεί ευρωομόλογο δε θα είχαμε κρίση χρέους»  
«Αυτοί οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις για την ενίσχυση του Προσωρινου Μηχανισμού Στήριξης και ακόμη περισσότερο αν κινούμασταν προς την κατεύθυνση έκδοσης ευρωομολόγου. Το πρόβλημα δεν θα είναι για μας μια μικρή καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει, αλλά η συνολικότερη στροφή της Ε.Ε. προς πολιτικές αποφάσεις», τονίζει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια