Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

12η Μαρ: Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Cyber-Λογοκρισία


12η Μαρ: Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Cyber-

Λογοκρισία

Για την πλειοψηφία των χρηστών, το Διαδίκτυο είναι ένας χώρος που ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση και την πολύτιμη ανταλλαγή ιδεών. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, στο οποίο οι διάφορες δυνάμεις που δρουν για να σιγήσει τις φωνές των ανθρώπων σε απευθείας σύνδεση.
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Cyber-Λογοκρισία
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Cyber-λογοκρισία , την ημέρα για να θυμηθούμε ότι ο Παγκόσμιος Ιστός συνεχίζει να αποτελεί πεδίο μάχης για κάταγμα ελευθερία του λόγου, και να συσπειρώσει τους χρήστες για την καταπολέμηση της καταπίεσης σε απευθείας σύνδεση ομιλίας.
 Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα , επίσης, δημιούργησε αυτή τη μέρα για να γιορτάσει την εργασία του γενναία άτομα που έχουν προωθήσει την ελεύθερη έκφραση στο Διαδίκτυο. Η ετήσια netizen βραβείο απονέμεται στους bloggers, σε απευθείας σύνδεση δημοσιογράφους και διαφωνούντες του κυβερνοχώρου, οι οποίοι έχουν επιδείξει εξαιρετική αφοσίωση σε αυτήν την αιτία.
ΕΤΑ παραμένει αφιερωμένη στην αναφορά περιπτώσεων λογοκρισίας σε απευθείας σύνδεση από όλες τις περιοχές του κόσμου, και να τονίσει τη σημασία της ανωνυμίας σε απευθείας σύνδεση για τη διατήρηση δικαιώματος των ατόμων στην ελευθερία του λόγου. Σε συνεχή λειτουργία μας, αυτή την εβδομάδα στην λογοκρισία , θα καλύπτει δε την παγκόσμια ιστορίες των φυλακισμένων μπλόγκερ, φιλτράρεται το περιεχόμενο, μπλοκάρει ιστοσελίδες, και περιπτώσεις αποσύνδεσης από το Internet.
Μια ευρεία σειρά από λόγους προσφέρονται ως δικαιολογία για τη λογοκρισία. Μπλόγκερ στην Ταϊλάνδη φυλάκιση προσώπου για να επικρίνει τον μονάρχη. Στο Πακιστάν, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών έχει μπλοκάρει ιστοσελίδες, απαγορευμένες λέξεις από το κείμενο SMS , και πιο πρόσφατα, έχει κυκλοφορήσει ένα αίτημα για την υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος αποκλεισμού και φιλτραρίσματος : ". άσεμνο περιεχόμενο" Όλα στο όνομα της καταπολέμησης της η τουρκική κυβέρνηση έχει εφαρμοστεί το λεγόμενο "δημοκρατικό" opt-in μηχανισμό φιλτραρίσματος για το περιεχόμενο που θεωρείται ακατάλληλο για παιδιά και οικογένειες.
Μια άλλη κοινή τάση είναι η λογοκρισία επέτρεψε στο όνομα αντιμετώπισης της παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Μέσα μας Παγκόσμια Chokepointsέργου, παρακολουθούμε περιπτώσεις των προ-νόμους πνευματικών δικαιωμάτων που δικαιολογούν το φιλτράρισμα του περιεχομένου, ιστοσελίδες αποφράξεις, ή αποσύνδεσης από το Internet για την καταπολέμηση της παράβασης.
Λογοκρισία παραμένει ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στη Συρία , το Ιράνκαι αλλού, bloggers εξακολουθούν να κρατούνται, και κοινούς χρήστες έχουνπεριορισμένη πρόσβαση σε online περιεχόμενο λόγω της κατάστασης που έχουν λάβει εντολή αποκλεισμού και προγράμματα φιλτραρίσματος.
Η εν εξελίξει θέμα που καλύπτει είναι απολυταρχικά κράτη που χρησιμοποιούν Δυτική τεχνολογίες που βασίζονται σε επιτήρηση για να παρακολουθεί και να κατασκοπεύουν τους πολίτες τους . Κρατικές αρχές μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα που συλλέγονται για τη σύλληψη, παρενόχληση, ή άτομα που κατηγορούνται για βασανιστήρια που συμμετέχουν στην πολιτική διαφωνία.
Επισκεφθείτε Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ιστοσελίδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Cyber-Λογοκρισία για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε.
~
Για περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με ιστορίες και θέματα έκφρασης δωρεάν online, επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες:
Εξετάστε την υποστήριξη ΕΤΑ και την υπεράσπιση μας από τη διαδικτυακή λογοκρισία με το να γίνει μέλος ή να δώσουν μια εφάπαξ δωρεά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια