Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιεί για προεπιλογή Μαρτίου


Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιεί για προεπιλογή Μαρτίου



Ο πρωθυπουργός κ. Λουκά Παπαδήμου
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Λουκά Παπαδήμου (L) έκανε την προειδοποίηση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με τους ηγέτες της Ένωσης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Λουκά Παπαδήμου έχει πει η Ελλάδα μπορεί να προεπιλογή για τα χρέη της το Μάρτιο, εκτός αν συνδικάτα αποδέχονται περαιτέρω περικοπές στους μισθούς.
Ο κ. Παπαδήμος είπε περισσότερες περικοπές ήταν αναγκαίες για να αποφύγει την έξοδο από την ευρωζώνη.
Αναλυτές λένε ότι η προειδοποίηση είναι να προετοιμάσει την Ελλάδα για περισσότερα μέτρα λιτότητας.
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι επιθεωρητές, που είναι γνωστή ως η τρόικα, φτάνουν για να αξιολογήσει την πρόοδο Ελλάδα για περικοπή του ελλείμματος του στις 15 Ιανουαρίου.
Θα αποφασίσει αν θα παράσχει περαιτέρω κεφάλαια διάσωσης στη χώρα.
«Χωρίς μια συμφωνία με την τρόικα και την περαιτέρω χρηματοδότηση, την Ελλάδα τον Μάρτιο αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης προεπιλογή," ο κ. Παπαδήμος είπε.
Ωστόσο, οι αναλυτές είπε οι κίνδυνοι δεν αρκεί η χρηματοδότηση ήταν πολύ μεγάλη.
«Χωρίς ένα τείχος προστασίας στη θέση του να ανακόψει τη μετάδοση από μια ελληνική προεπιλογή και σε άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, είναι πολύ απίθανο η τρόικα θα αποφασίσει να αρνηθεί την Ελλάδα τα κεφάλαια και να μειώσει τη χώρα χαλαρά,« Megan Greene στο Παγκόσμιο Οικονομικό Roubini είπε στο BBC.
"Ωστόσο, ακόμη και αν η τρόικα δεν μεταφέρει την επόμενη δόση κεφαλαίων στην Ελλάδα, η χώρα κινδυνεύει ένα σκληρό προεπιλογή, εκτός εάν η συμφωνία είναι συμφωνία με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα πριν από το Μάρτιο."

"Έναρξη Παράθεση

Δεύτερο σχέδιο διάσωσης
Ελλάδα οφείλει ένα μεγάλο μέρος του χρέους της για επενδυτές του ιδιωτικού τομέα και η πλειοψηφία αυτών των δανείων θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί έως το Μάρτιο του 12.
Η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δισεκατομμύρια ευρώ ($ 169.5bn, £ 108.7bn), η οποία συμφωνήθηκε κατ 'αρχήν τον Οκτώβριο του 2011, με την προϋπόθεση η χώρα θα λάβει περαιτέρω μέτρα για να μειώσει το έλλειμμά της και να αναδιαρθρώσει την οικονομία της.
"Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε τα σημαντικότερα επιτεύγματά μας - η συμμετοχή στη ζώνη του ευρώ και την αποφυγή μιας μαζικής, κάθετη υποτίμηση του εισοδήματος που μια άτακτη πτώχευση και η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε ... τότε πρέπει να αποδεχθούμε μια βραχυπρόθεσμη μείωση του εισοδήματος, », δήλωσε ο κ. Παπαδήμος σε συνάντηση με ηγέτες των συνδικάτων και ομοσπονδιών εργοδοτών.

"Έναρξη Παράθεση

Ένωση αντίσταση
Οι επικεφαλής των συνδικάτων, ωστόσο, εμφανίστηκε έτοιμος για την καταπολέμηση της περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των μελών τους.
"Με τον ελάχιστο μισθό των φτωχών εργαζομένων, δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουν κανένα βήμα πίσω. Δεν συζητάμε για [μειώσεις] με τον 13ο και 14ο μισθό μήνα ή του κατώτατου μισθού", δήλωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος, επικεφαλής της ΓΣΕΕ στον ιδιωτικό τομέα Ένωσης.
Στην Ελλάδα και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι εργαζόμενοι πληρώνονται τους μισθούς επιπλέον μήνες », ως μέρος της ετήσιας δέσμης πληρώσουν τους.
Ορισμένοι Έλληνες οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση μπορεί να επιλυθεί μέσω των συντονισμένων προσπαθειών.
"Είναι πιθανό να βγείτε από αυτό το φαύλο κύκλο, αλλά δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας ενέργειες που απαιτούνται από όλους τους επόμενους τρεις μήνες", ο Νίκος Βέττας, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε στο BBC.
«Ιδιώτες πιστωτές πρέπει να συμφωνήσουν ταχέως σχετικά με τις διαδικασίες κούρεμα, τους εταίρους στην ΕΕ να παραδώσει την υποστήριξη που χρειάζεται, οι πολίτες να υποστηρίξουν ενεργά την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και των πολιτικών για την επίτευξη της ελάχιστης συναίνεσης που απαιτείται για τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια