Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Για αποχώρηση Παπανδρέου προϊδεάζει ο Μόσιαλος, πιέζει Σαμαρά για συμφωνία


Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο συντονισμός των κινήσεων για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Για αποχώρηση Παπανδρέου προϊδεάζει ο Μόσιαλος, 

πιέζει Σαμαρά

 για  συμφωνία

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέτει ως όρο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας να παραμείνει ο ίδιος πρωθυπουργός, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
 "Το ερώτημα είναι αν ο κ. Σαμαράς έχει ως στόχο να στηρίξει αυτή την εθνική προσπάθεια ή απλώς αναζητά προσχήματα", σημείωσε ο Ηλίας Μόσιαλος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση "να επιδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα". Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή και επανέλαβε ότι πεποίθηση του Γ. Παπανδρέου είναι ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα.
Τέλος, γνωστοποίησε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια συμφωνήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς για να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων.
Της αρχικής ανακοίνωσης ακολούθησε και δεύτερη, εκτενέστερη, στην οποία ο Ηλίας Μόσιαλος απάντησε στα επιχειρήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κρατά από τη σημερινή δήλωση  Σαμαρά τα θετικά της στοιχεία, δηλαδή την αποδοχή της συμφνωίας για το "κούρεμα", αλλά άσκησε και κριτική στον αρχηγό της ΝΔ, λέγοντας ότι "θέλει τα ευρωπαϊκά χρήματα και τη μείωση του δημοσίου χρέους, αλλά δεν θέλει να μοιραστεί την ευθύνη για τις υποχρεώσεις της χώρας και τα δύσκολα μέτρα που αυτές συνεπάγονται".
Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου "α λα καρτ" -δηλαδή, όπως ζητεί ο αρχηγός της ΝΔ, να υπερψηφίσει η αντιπολίτευση τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά όχι και τα συνοδευτικά μέτρα".
Παράλληλα, επέμεινε ότι δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές. "Σύμφωνα με το αδιαπραγμάτευτο χρονοδιάγραμμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από τη Βουλή πριν το τέλος του 2011. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν θα μας περιμένουν. Έχουμε μπροστά μας μόλις 7 εβδομάδες και δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε μέρα", δήλωσε.
"Δεν είναι, όμως, ώρα για τις συνήθεις κομματικές αντιπαραθέσεις. Είναι ώρα εθνικής ευθύνης και συστράτευσης. Εμείς θα επιμείνουμε στη γραμμή της συναίνεσης, που θωρακίζει τη χώρα μέσα από την άμεση αξιοποίηση και πλήρη εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου", σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. "Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό, σε μεγάλο βαθμό, αντιβαίνει σε βασικές θέσεις που στήριξε και στηρίζει ως τώρα ο κ. Σαμαράς. Όμως, προέχει η παραδοχή της αλήθειας και η σωτηρία της πατρίδας", κατέληξε στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια