Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Στο ΣτΕ για τα πρόστιμα μέσω διοδίων


Στο ΣτΕ για τα πρόστιμα μέσω διοδίων

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου Ρέππα για τα διόδια, ακολουθώντας τη διαδικασία της «πρότυπης δίκης» στην πρώτη υπόθεση που αφορά σύσσωμο το κίνημα «Δεν πληρώνω» αλλά και τους παραχωρησιούχους των μεγάλων οδικών έργων.

Η ιστορία έχει ως εξής: Τον περασμένο Απρίλιο ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, οδηγώντας αυτοκίνητο που ανήκει στο δήμο αρνήθηκε να καταβάλει το τέλος διοδίων στο σταθμό των Αφιδνών στη ΒΑ Αττική.
Στον δήμαρχο επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ από την εταιρεία «Νέα Οδός», που εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο κομμάτι του εθνικού δρόμου. Η εταιρεία αξιοποίησε τη διάταξη του νόμου Ρέππα (Ν.3922/2011), σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή διοδίων αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και επισείει την επιβολή χρηματικού προστίμου.
Ο δήμαρχος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να ακυρωθεί το επίμαχο πρόστιμο, ενώ κατέθεσε και αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (αξιοποιώντας τις διατάξεις του Ν.3900/2010) προκειμένου η αίτησή του να δικαστεί με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης («εξπρές δίκη») από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Ετσι, στις 31 Οκτωβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να κάνει δεκτό αίτημα του Δήμου Ωρωπού, που ζητούσε η υπόθεση να εκδικαστεί από το ΣτΕ και όχι από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Η τροπολογία Ρέππα πέρασε στις αρχές του χρόνου στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες και λειτούργησε ουσιαστικά προς όφελος των κοινοπραξιών που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους -οι τελευταίες έκτοτε κυνηγούν και με τη βούλα του νόμου τους «παραβάτες» οδηγούς, αποστέλλοντας «μπιλιέτα» με υπέρογκες χρεώσεις παράβασης.
Με βάση το νόμο, η παράβαση μπορεί να διαπιστώνεται από τα αστυνομικά όργανα και επισύρει πρόστιμο ύψους 200 ευρώ και άλλες κυρώσεις, όπως αφαίρεση διπλώματος, άδεια κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες.
Η αίτηση του δήμου θα συζητηθεί στις 23 Νοεμβρίου, με εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας, Χρήστο Ράμμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια