Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα ορκίζεται στην ενότητα υπουργικό συμβούλιο και τα ΑΣ Λουκά Παπαδήμο


Ελλάδα ορκίζεται στην ενότητα υπουργικό συμβούλιο και τα ΑΣ Λουκά Παπαδήμο


Λουκάς Παπαδήμος.  10, Νοεμβρίου 2011
Λουκάς Παπαδήμος την ορκωμοσία του ως ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός




Νέο υπουργικό συμβούλιο συνασπισμού στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός Λουκά Παπαδήμου είναι ότι ορκίστηκε επίσημα, μετά από μια εβδομάδα της πολιτικής αναταραχής.

Πιο πιεστικό καθήκον της νέας κυβέρνησης είναι να εγκρίνει την πρόσφατη δέσμη διάσωσης στην Ελλάδα της ΕΕ και να αποφύγει την πτώχευση.
Ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, έχει πει προτεραιότητα του θα είναι να κρατήσει Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Είναι επιφορτισμένη με την τοποθέτηση το χρέος-φορτωμένο χώρα και πάλι στο προσκήνιο μέχρι τις εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα το Φεβρουάριο.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να κάνουν στην άκρη μετά από μια καταστροφική έκκληση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης.
Το σχέδιο δημοψήφισμα είχε πέσει μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά όχι πριν από προκαλώντας μια οικονομική και πολιτική κρίση που απειλούσε να καταπιεί την ευρωζώνη.
«Δύσκολος δρόμος»
Mark του BBC Lowen στην Αθήνα, λέει ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει να εισαγάγει περαιτέρω μέτρα λιτότητας για τη σταθεροποίηση της χώρας.
Ωστόσο, η ευρεία υποστήριξη του αρέσει να του επιτρέψει να τους ωθήσει μέσω του - ο νέος συνασπισμός ελέγχει 254 από τις 300 κοινοβουλευτικές έδρες.
Ο κ. Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), έδωσε τα ονόματα των νέων υπουργών του την Παρασκευή - ο κατάλογος διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Ο τεχνοκράτης ονομάστηκε ως προσωρινό πρωθυπουργό την Πέμπτη μετά από ημέρες πίσω από τα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων με την κύρια πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.
Το υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει μέλη από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, και το Εθνικιστικό Κόμμα Λάος.
Μια σειρά από θέσεις-κλειδιά παραμένουν υπό τον έλεγχο του Σοσιαλιστικού Κόμματος του ΠΑΣΟΚ τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου - Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διατηρήσει τη θέση του.
Ο πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ Σταύρος Δήμας είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών.
Μετά το νέο υπουργικό συμβούλιο διορίζεται, μια συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στο κοινοβούλιο ότι θα καταλήξει σε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Παπαδήμο, την Κυριακή ή τη Δευτέρα, ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν
Την Πέμπτη ο κ. Παπαδήμος είπε ότι η προτεραιότητα των εισερχόμενων υπουργικού συμβουλίου συνασπισμού του θα ήταν να επιδιώξει την ενότητα και να κρατήσει Ελλάδα στην ευρωζώνη.
«Οι επιλογές που κάνουμε θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ελληνικό λαό», είπε.
"Η συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωζώνη αποτελεί εγγύηση για τη νομισματική σταθερότητα της χώρας. Είναι μια κινητήρια δύναμη της οικονομικής ευημερίας."
Και πρόσθεσε: «Η διαδρομή δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαι πεπεισμένος τα προβλήματα θα επιλυθούν ταχύτερα και με μικρότερο κόστος, εάν υπάρχει ενότητα και τη συναίνεση."
Ο κ. Παπαδήμος είπε τις πρώτες προτεραιότητές του θα είναι να επικυρώσει το 130 δισεκατομμύρια ευρώ ($ 177bn € με 111bn) πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκαν σε συνάντηση κορυφής της ΕΕ τον περασμένο μήνα, και να εφαρμόσουν τις πολιτικές που συνδέονται με αυτόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια