Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Οι διαδηλωτές έριξαν πυραύλους και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, που απάντησαν με δακρυγόνα και γκλομπ

Οι διαδηλωτές έριξαν πυραύλους και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, που απάντησαν με δακρυγόνα και γκλομπ 






Μερικοί διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στην αστυνομία, ως μια πορεία με δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε βίαια.
Πολλοί Έλληνες είναι έξαλλος με τον τελευταίο γύρο των προτάσεων λιτότητας.
Οι ηγέτες της ΕΕ και της παγκόσμιας αρχηγοί χρηματοδότηση έχουν πετάξει στη Γερμανία για να συζητήσει την κρίση της ευρωζώνης
.
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και ανώτεροι αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.
Η Ελλάδα αγωνίζεται να μειώσει το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα εν μέσω φόβων ότι μπορεί να προεπιλογή και που πυροδότησαν μια κρίση, καταπίνοντας άλλες χώρες της ευρωζώνης όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
Η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν ζητήσει σκληρές περικοπές σε αντάλλαγμα για τα δύο πακέτα διάσωσης, και τη συνάντησή τους στη Φρανκφούρτη έρχεται ημέρες πριν από τις συνομιλίες υψηλού επιπέδου της ΕΕ για την κρίση.
Αντιασφυξιογόνες μάσκες
Η ελληνική κυβέρνηση έχει μέχρι σήμερα εισήγαγε ένα γύρο μέτρων λιτότητας.

Κοινοβούλιο έδωσε την αρχική έγκρισή του σε ένα νομοσχέδιο που προβλέπουν περισσότερες περικοπές αργά την Τετάρτη.
Η τελική ψηφοφορία αναμένεται την Πέμπτη για τα μέτρα που περιλαμβάνουν σχέδια για προσωρινές απολύσεις των 30.000 εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς.
Αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους δανειστές ότι είναι αρκετά αποτελεσματικά κοπής, και τη δημόσια οργή έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Η τελευταία απεργία συνοδεύτηκε από τεράστια συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα διοργανώνονται από συνδικάτα, που λένε ότι οι διαδηλώσεις είναι η μεγαλύτερη φέτος.
Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας, και χιλιάδες άλλοι σε πόλεις σε όλη τη χώρα.
Αλλά έξω από το κοινοβούλιο στην Αθήνα, εκατοντάδες ΜΑΤ που αντιμετωπίζουν μακριά από τις μεγάλες ομάδες των νεαρών, και θυμωμένος συγκρούσεις ακολούθησαν.
Οι διαδηλωτές έριξαν χειροβομβίδες καπνού, βόμβες μολότοφ, τούβλα και πέτρες κατά της αστυνομίας, και πάλεψε συμπλοκές και να λειτουργήσει μάχες με τους αξιωματικούς.
Μερικοί από τους νέους φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, άλλοι είχαν κασκόλ τυλιγμένο γύρω από τα πρόσωπά τους.
Η αστυνομία απάντησε με την εκτόξευση αναισθητοποίησης χειροβομβίδες και δακρυγόνα, καθώς σχηματίστηκε ένα αμυντικό δακτύλιο γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου.
«Φορολογία Αρμαγεδδώνα»



Η απεργία, που ονομάζεται τόσο από δημόσιες όσο και ιδιωτικές ενώσεις τομέα, κλειστά τμήματα κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, γραφεία και καταστήματα.


Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι το ανέβασμα της 12-ωρη απεργία, με περίπου 150 ακυρώθηκαν πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Ένας επιθετικός, καθηγητής πανεπιστημίου Γιάννης Zabetakis, δήλωσε στο BBC η Ελλάδα ήταν σαν «ένα Αρμαγεδδών φορολογία".
"Η οικονομία πεθαίνει. Μαζί με την οικονομία, πεθαίνουν. Τα μέτρα λιτότητας δεν εργάζονται και είναι καλύτερα ο λαός μας αναγκάζονται να πάνε στο εξωτερικό», είπε.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, του οποίου τα γραφεία καταλήφθηκαν από διαμαρτυρία των δημοσίων υπαλλήλων στις αρχές του μήνα, έκκληση για την υποστήριξη των μέτρων λιτότητας.
Είπε ότι ήταν μια «αγωνιώδη αλλά χρειάζεται αγώνας για να αποφευχθεί η τελική και πιο σκληρό σημείο της κρίσης".
ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κόμμα έχει ένα τετραθέσιο πλειοψηφία, αλλά μερικά από απλοί βουλευτές του έχουν απειλήσει να καταψηφίσει τα μέτρα.
Η Ελλάδα έχει η αύξηση της ανεργίας και μια στασιμότητα της οικονομίας και επιβαρύνονται με ένα δημόσιο χρέος που ανέρχεται σε 162% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της.
Πέρυσι, η ΕΕ δημιουργήσει κεντρικό ταμείο διάσωσης και συμφώνησαν να παράσχουν την Ελλάδα με 110 δισ. ευρώ (£ 96bn? $ 152bn).
Αλλά το δάνειο απέτυχε να σταθεροποιήσει την οικονομία της χώρας, και η ΕΕ συμφώνησαν αργότερα ένα άλλο πακέτο 109 δισεκ. ευρώ.
Η Ελλάδα έχει προειδοποιήσει ότι θα ξεμείνει από χρήματα μέχρι το Νοέμβριο, αν την επόμενη 8 δισ. ευρώ φέτα του πρώτου πακέτου διάσωσης είναι παρακρατηθεί.
Οι ηγέτες της ΕΕ και διοικητών χρηματοδότηση αναμένεται να αποδεσμεύσει τα χρήματα αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Αλλά συνεχιζόμενη αδυναμία στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε αμφιβολίες σχετικά με το ευρώ, και τους φόβους ότι η κρίση θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες.
Οι επικριτές έχουν επίσης το ερώτημα κατά πόσον ταμείο διάσωσης της ΕΕ, γνωστή ως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), είναι σε θέση να επέτρεψαν να αποτραπεί η κρίση.
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν το Σαββατοκύριακο για να προσπαθήσει να βρει ένα σχέδιο για την ενίσχυση του ταμείου - ενδεχομένως με την άντληση περισσότερα χρήματα σε αυτό, ή με το να καταστεί πιο αυτόνομο.
Στη Φρανκφούρτη, την Τετάρτη, η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη δέσμευσή της για τη διαλογή έξω το σύστημα.
"Εάν το ευρώ αποτύχει, η Ευρώπη αποτυγχάνει. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε αυτό», είπε.



Τελευταία  τα προβλεπόμενα μέτρα λιτότητας

  • Νέο σύστημα αμοιβών και προώθησης που καλύπτουν όλους τους 700.000 δημοσίους υπαλλήλους
  • Περαιτέρω περικοπές των μισθών του δημόσιου τομέα και πολλά μπόνους αχρηστία
  • Περίπου 30.000 εργαζόμενους του δημόσιου τομέα ανασταλεί, οι μισθοί κομμένα σε 60% και το πρόσωπο απολύσει μετά από ένα χρόνο
  • Οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις ανασταλεί
  • Μηνιαία σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ που θα μειώσουν κατά 20% πάνω από το όριο
  • Άλλες περικοπές στις συντάξεις και εφάπαξ πληρωμή συνταξιοδότησης
  • Αφορολόγητο όριο μειώνεται σε 5.000 ευρώ ετησίως από το 8000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια