Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ευρωζώνη υπουργοί εγκρίνουν 8 δισ. ευρώ ελληνική βοήθεια διάσωσης


Ευρωζώνη υπουργοί εγκρίνουν 8 δισ. ευρώ ελληνική βοήθεια διάσωσης


Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά BAROIN (L) και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaueble

Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την επόμενη δόση δανείων του Ελληνικού διάσωσης, ενδεχομένως τη σωτηρία της χώρας από μια καταστροφική προεπιλογή.      
Το 8 δισ. ευρώ ($ 11 δισ? £ 7 δισ.) δάνειο πρέπει ακόμη να υπογραφεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μόλις γίνει αυτό, Αθήνα πρέπει να πάρει τα κεφάλαια στα μέσα Νοεμβρίου, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή.
Υπουργοί, οι οποίοι έχουν αρχίσει από αρκετές ημέρες συνομιλιών, είπε επίσης ότι εργάζονταν σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.
Το νέο σχέδιο για τις υπερχρεωμένες χώρες θα πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκα χρήματα της βοήθειας και εισφορές από τον ιδιωτικό τομέα.
Ωστόσο, δεν απαιτείται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πακέτο αποκαλύφθηκαν.
Οι υπουργοί Οικονομικών θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις με στόχο την επίλυση κρίση χρέους της ευρωζώνης και την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα της περιοχής.
Το Σάββατο, οι υπουργοί και από τις 27 χώρες της ΕΕ θα συμμετάσχει στις συνομιλίες. Οι ηγέτες της ΕΕ θα συγκεντρωθούν την Κυριακή, και έχουν ανακοινώσει σχέδια για μια έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη.
Αλλά υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές για βαθιές διαφορές μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Ειδικότερα, οι δύο πρέπει να συμφωνήσουν για το πώς να αυξήσει την δύναμη πυρός του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), από την τρέχουσα 440 δισ. ευρώ της ($ 595bn? £ 383bn).
Η Γαλλία έχει προτείνει την περιστροφή του EFSF σε μια τράπεζα, έτσι ώστε να μπορεί να δανειστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αλλά η Γερμανία αρνήθηκε να τιμωρήσει μια τέτοια κίνηση, υποστηρίζοντας ότι θα έθετε σε κίνδυνο την αμεροληψία της ΕΚΤ.
Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε τη θέση αυτή, όπως έφτασε στη συνάντηση των Βρυξελλών.
«Όλοι έχουμε λάβει υπόψη ότι είναι σαφές, πρώτον, ότι εμείς θα τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα εγγυήσεις και ότι θα τηρήσουμε την κατάσταση ως έχει στη Συνθήκη ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι διαθέσιμο για την κρατική χρηματοδότηση», είπε.
Ελληνική απώλειες
Ένα δεύτερο εμπόδιο στο δρόμο του οποιουδήποτε σχεδίου διάσωσης είναι ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη αρχίσει κανονικά με τους ιδιωτικούς δανειστές τομέα στην Ελλάδα σε μια περαιτέρω μείωση του ό, τι η ελληνική κυβέρνηση θα τους εξοφλήσει.
Οι τράπεζες έχουν ήδη συμφωνήσει να πάρει 21% απώλεια, ή «κούρεμα», επί των δανείων τους προς την Ελλάδα, αλλά υπάρχει αυξανόμενη πίεση για να αποδεχθεί μεγαλύτερες απώλειες.
Πρόεδρος Σαρκοζί έχει ζητήσει συνομιλίες με τον ιδιωτικό τομέα.
Προηγούμενη διαφωνιών μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας σχετικά με τα σχέδια διάσωσης έχουν επικεντρωθεί για το πόσο ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συμβάλλουν σε οποιοδήποτε πακέτο.
Η Γερμανία έχει οδηγήσει την ώθηση για τον ιδιωτικό τομέα να αναλάβει πιο απότομη απώλεια, αλλά η Γαλλία και η ΕΚΤ φοβούνται ότι αυτό θα αποσταθεροποιήσει το τραπεζικό τομέα και να επιδεινώσουν αναταραχή στην αγορά.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δηλώσει ότι σε πτώχευση και την αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία στις αγορές.
"Πρέπει να γίνει σαφές ότι τα κράτη έχουν μόνο δύο επιλογές," Commerzbank διευθύνων σύμβουλος Martin Blessing δήλωσε στην εφημερίδα Bild.
"Είτε την εξυπηρέτηση του χρέους τους, όπως έχει συμφωνηθεί ή δηλώνουν πτώχευση με όλες τις σκληρές συνέπειες. Δεν είναι αρκετό να λάβει μόνο διαγραφές στους ισολογισμούς των τραπεζών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια