Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα γενική απεργία αρχίζει πάνω από τις περικοπές των δαπανών


Ελλάδα γενική απεργία αρχίζει πάνω από τις περικοπές των δαπανών

Ένας μετακινούμενος φεύγει από το κλειστό σταθμό Σύνταγμα του μετρό στην Αθήνα, 19 Οκτωβρίου

Οι υπηρεσίες μεταφορών σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να κλείσει για την 48ωρη απεργία



Μια γενική απεργία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, γείωση πτήσεις, τέλος στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και το κλείσιμο γραφείων και καταστημάτων.
Η 48ωρη απεργία έρχεται ως κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει για τον τελευταίο γύρο των μέτρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων φορολογικών αυξήσεων, πληρώνουν περικοπές και απώλειες θέσεων εργασίας.

Η Ελλάδα αγωνίζεται να μειώσει το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα εν μέσω φόβων ότι μπορεί να προεπιλογή και που πυροδότησαν μια κρίση της ευρωζώνης.
Η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν ζητήσει σκληρές περικοπές σε αντάλλαγμα για δύο διασώσεις.
Chris του BBC Morris στην Αθήνα λέει ότι ο ρυθμός των διαδηλώσεων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί για αρκετές εβδομάδες.
Έχουν επισκεφθεί την κεραυνούς σχεδόν σε κάθε τομέα της οικονομίας, με τα σκουπίδια δεν συλλέγονται και τα υπουργεία της κυβέρνησης απέκλεισαν από τους δικούς τους εργαζομένους.
Η απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη έχει κληθεί από τις δύο μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλύπτουν τις δημόσιες και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Αποστολή μηνύματος
Οι κρατικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις, γραφεία και καταστήματα σε όλη αναμένεται να κλείσει, με τους μικρούς ιδιοκτήτες επιχείρησης και οι καταστηματάρχες που συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, για πρώτη φορά.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι το ανέβασμα της 12 ωρών με τα πόδια-out, με περίπου 150 ακυρώθηκαν πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Τρένα, λεωφορεία, ταξί και φορτηγών θα πρέπει να λειτουργεί.
Μια απεργία των τελευταίων ημερών από σκουπίδια συλλέκτες έχει αποκομιστεί απόβλητα συσσωρεύονται στους δρόμους.
«Θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο Κώστας Τσικρίκας, ο επικεφαλής του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων »ΑΔΕΔΥ.
"Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή θα είναι τεράστια», είπε.
Οι απεργοί προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν για διαδηλώσεις στις 08:00 GMT σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η αστυνομία έξω σε ισχύ έξω από το κοινοβούλιο στην Αθήνα, όπου υπήρχαν συγκρούσεις, τον Ιούνιο του με διαδηλωτές ζητώντας να τεθεί τέλος στα μέτρα.
Εκατοντάδες λιμενεργάτες έχουν συγκεντρωθεί στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, ενώ εκατοντάδες δεσμοφύλακες διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Οι νομοθέτες ψηφίζουν σε δύο νομοσχέδια για την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Περιλαμβάνουν μέτρα για την αύξηση των φόρων, περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς και την αναστολή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Θα αναστείλει τις 30.000 δημοσίους υπαλλήλους σχετικά με τους μειωμένους μισθούς και εισάγει ένα νέο σύστημα πολιτικής μισθό της υπηρεσίας.
ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κόμμα έχει ένα τετραθέσιο πλειοψηφία, αλλά μερικά από απλοί βουλευτές του έχουν απειλήσει να καταψηφίσει τα μέτρα.
Αργά την Τρίτη, ο κ. Παπανδρέου άσκησε προσφυγή ενώπιον βουλευτών του για την υποστήριξη.
«Πρέπει να επιμείνουμε σε αυτόν τον πόλεμο, όπως οι άνθρωποι, ως κυβέρνηση, ως κοινοβουλευτική ομάδα, προκειμένου η χώρα να το κερδίσει», είπε.
«Κούρεμα»
Η Ελλάδα βρίσκεται με την άνοδο της ανεργίας και στασιμότητα της οικονομίας, με ένα δημόσιο χρέος που ανέρχεται σε 162% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της.
Οι μακροπρόθεσμες αγορές ομολόγων έκλεισαν Ελλάδα έξω πέρα ​​από τους φόβους ότι δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του χρέους της.
Η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν ενισχυθεί με δύο πακέτα διάσωσης, αλλά το δεύτερο δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα λέει ότι χρειάζεται το επόμενο $ 11 δισ. (£ 7 δισ.? 8 δισ. ευρώ) δόση από το πρώτο πακέτο των δανείων διάσωσης που συμφωνήθηκαν πέρυσι ή θα ξεμείνει από χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της, το Νοέμβριο.
Στο πλαίσιο της δεύτερης διάσωσης συμφώνησε να τον Ιούλιο, οι πιστωτές στην Ελλάδα συμφώνησε σε απώλεια 21% - ή "κούρεμα" - για τα δάνεια τους προς την Αθήνα, αλλά υπάρχουν προτάσεις που αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό.
Με τους φόβους των προβλημάτων που πλήττουν την Αθήνα θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, οι ηγέτες της ΕΕ συνάντηση αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ανακατώνουν για να σφυρηλατήσει ένα σχέδιο που θα προστατεύσει την περιοχή από μια ελληνική προεπιλογή.
Μέτρα που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν στηρίζουν τις τράπεζες που εκτίθενται σε ελληνικό χρέος και τη διεύρυνση ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια