Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα πλήττεται από νέα 24ωρη γενική απεργία για την λιτότητα


Ελλάδα πλήττεται από νέα 24ωρη γενική απεργία για την λιτότητα

Μερικοί συμπλοκές ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος, το κέντρο της Αθήνας



 24-ωρη γενική απεργία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας της χώρας.


 Πτήσεις και πορθμείων ακυρώθηκαν, τα σχολεία, κυβερνητικά γραφεία και τουριστικούς χώρους κλειστά, και τα νοσοκομεία λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό.
Τουλάχιστον 16.000 άτομα έχουν ενώσει τις διαμαρτυρίες που διοργανώνονται από τα κύρια συνδικάτα στο κέντρο της Αθήνας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά με ποιους τρόπους στηρίζουν τις τράπεζες στην Ευρώπη για την προστασία τους από την ελληνική κρίση.
Εν τω μεταξύ, στην τελευταία έκθεσή της για την ευρωπαϊκή οικονομία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει προειδοποιήσει ότι η οικονομική ανάπτυξη κινδυνεύει να εξασθενεί και η παγκόσμια ύφεση το επόμενο έτος δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται σε αναταραχή πάνω από τους φόβους ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, οι περισσότερες από τις οποίες κατέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Σε άλλες εξελίξεις:
Η γενική απεργία είναι η πρώτη από την ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε φόρο περιουσίας έκτακτης ανάγκης και την αναστολή των 30.000 δημοσίων υπαλλήλων τομέα τον περασμένο μήνα.
«Ζωές κατέστρεψε"
Η κυβέρνηση λέει ότι τα αυστηρά μέτρα λιτότητας δεν μπορεί να αποφευχθεί εάν η χώρα να μειώσει το έλλειμμά της από 8,5%, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση μιας δεύτερης δόσης των μετρητών διάσωσης έχουν δεσμευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αλλά τα μέτρα είναι εξαιρετικά δημοφιλής και έχουν οδηγήσει σε ένα κύμα απεργιών και διαδηλώσεων.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει μακριά από την εργασία σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι εργαζόμενοι φόρο, οι δάσκαλοι, το προσωπικό του νοσοκομείου, μαζικής μεταφοράς, αστυνομία και άλλους εργαζομένους έκτακτης ανάγκης.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας σε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και το στάδιο μια διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο. Οι διαμαρτυρίες είχαν επίσης προγραμματιστεί για άλλες πόλεις.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σε μικρές ομάδες διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες.
Οι επικριτές της κίνησης λιτότητας λένε ότι είναι η εμβάθυνση της ύφεσης, τον ελαττωμένο ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα - η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5,5% το τρέχον έτος - και η στάση Ελλάδα από το να είναι σε θέση να μειώσει το δημόσιο χρέος της η ίδια.
Οι διαδηλωτές, επίσης, λένε ότι είναι άδικα που φέρει το βάρος του χρέους της χώρας.
"Αυτή είναι μια ευκαιρία για τον ελληνικό λαό, είτε στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, για την καταπολέμηση αυτής, να αρνηθεί αυτή την λογική ότι πρέπει να σκύβουν το κεφάλι μας όλη την ώρα για να σώσει τη χώρα και τον πατριωτισμό δείχνουν», δήλωσε ο 37-year -παλιά διαδηλωτής Δημήτρης Kizilis.
«Πιστεύουμε ότι, ως εργαζόμενοι, ότι ο πατριωτισμός είναι να ανταποκριθεί με τις ενέργειες."
Στάθης Ανέστης, εκπρόσωπος για την κύρια ένωση στην Ελλάδα ΓΣΕΕ, δήλωσε ότι τα νέα μέτρα ήταν «απλώς την επέκταση των αθέμιτων και βάρβαρες πολιτικές που πιπιλίζουν τα δικαιώματα και τα έσοδα ξηρό των εργαζομένων και να ωθήσει την οικονομία βαθύτερα στην ύφεση και το χρέος".
"Με αυτή την απεργία, η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ θα αναγκαστεί να επανεξετάσει αυτές τις καταστροφικές πολιτικές", είπε στο Reuters.
Ελληνική δημόσιος υπάλληλος και συνδικαλιστής Tiana Ανδρέου είπε στο BBC ότι οι ζωές των ανθρώπων είχαν καταστραφεί.
«Έχουμε αποφασίσει ότι θα πάμε να το σταματήσουμε αυτό."
Μερικοί στρατευμένη δημοσίων υπαλλήλων είναι ελπιδοφόρα για να σαμποτάρουν τις κινήσεις. Την Τρίτη, διαδηλωτές μπλοκάρει και πάλι την είσοδο σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης και υπουργεία μεταφορών.
Η κυβέρνηση λέει ότι έχει αρκετά μετρητά για να πληρώσει τις συντάξεις, τους μισθούς και ομολογιούχων μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, αφού προηγουμένως δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα από τα μέσα Οκτωβρίου για να αποφευχθεί μια προεπιλογή.

Οι επιθεωρητές του ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - συλλογικά γνωστών ως τρόικα - έχουν στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα για να εκτιμήσει την οικονομική του κατάσταση.
Αλλά υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν καθυστερήσει την απόφαση για την παράδοση των χρημάτων, μετά την Ελλάδα είπε ότι δεν θα ικανοποιούσε το έλλειμμα-κοπή σχέδιο του τρέχοντος έτους.
Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ανέρχεται σε 8,5% φέτος, παρά το στόχο 7,5%.
Την Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό επικεφαλής του ΔΝΤ Antonio  Borges δήλωσε ότι δεν υπάρχει βιασύνη για το δεύτερο πακέτο διάσωσης, και ότι ήταν «σίγουρος διαπραγματεύσεων θα καταλήξει σε μια θετική κατάληξη".

Στη σκηνή

Είναι μια πολύ θορυβώδη διαδήλωση πράγματι εδώ, σίγουρα η μεγαλύτερη διαδήλωση από το δημόσιο τομέα στην Ελλάδα σε μερικές εβδομάδες. Η χώρα έχει λόγο να σταματήσει.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά θυμωμένος με τα μέτρα λιτότητας που η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να περάσει για να πληρούν τις προϋποθέσεις για την επόμενη δόση της διεθνούς διάσωσης της, προκειμένου να εξορκίσει την πτώχευση και να αποφύγει αθέτησης τα χρέη της.
Η κυβέρνηση λέει ότι είναι σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί πρέπει να συνεχίσει το αυτοκίνητο λιτότητας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της και να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού για να αποφύγουν την πτώχευση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Αλλά αυτό το κύμα κοινωνικής αναταραχής αυξάνεται από τους ανθρώπους που λένε ότι τα μέτρα αυτά είναι η εμβάθυνση της ύφεσης, στασιμότητα της οικονομίας και τον ελαττωμένο ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα.


pigi bbc news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια