Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ Ελληνικές τράπεζες: "Έπεσαν στο λάκκο που άνοιξαν" στην ελληνική οικονομία


ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ
Ελληνικές τράπεζες: "Έπεσαν στο λάκκο που άνοιξαν" στην ελληνική οικονομία





Στον «λάκκο» που άνοιξαν στην ελληνική οικονομία, έπεσαν οι ελληνικές τράπεζες και οι Έλληνες τραπεζίτες, που από χθες και τυπικά πλέον βρίσκονται υπό τον έλεγχο της τρόϊκα.

Οι εκπρόσωποι των ελεγκτικών εταιρειών που αναλαμβάνουν ρόλο επόπτη στα κύρια πιστωτικά ιδρύματα που θα λάβουν συνολικά 48-50 δισ. ευρώ μπόνους που λέγεται κομψά «ανακεφαλαιοποίηση» από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έκαναν χθες την εμφάνισή τους στις τράπεζες και σταδιακά αναλαμβάνουν τον έλεγχό τους.
Λέγονται Επιτροπές Εποπτείας (παρακολούθηση TRUSTe) και πλέον όπως το defencenet.gr είχε αποκαλύψει πρώτο στις 02/11/2012 αναλαμβάνουν ουσιαστικά την διοίκηση των τραπεζών.
Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank επέλεξαν την Grant Thorton, η Τράπεζα Πειραιώς την KPMG και η Alpha Bank την Mazars, μετά από σχετική έγκριση του αιτήματός τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΓΔ Com).
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των τριών εταιρειών είχαν την Τρίτη μία πρώτη άτυπη επαφή με τα ανώτερα διοικητικά επιτελεία των τεσσάρων τραπεζών, στις οποίες θα εγκατασταθούν μόνιμα το επόμενο διάστημα, αλλά ήδη δεν μπορει να υπάρξει καμία πράξη διοικητικού συμβουλίου σε μείζονος σημασίας ζητήματα χρηματοδοτήσεων χωρίς την έγκριση της τρόϊκα.
Οι επιτροπές εποπτείας κάθε τρεις μήνες θα αποστέλλουν στην τρόικα μία έκθεση αναφορικά με τα πεπραγμένα των διοικήσεων, ώστε να ελέγχεται εάν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών που έχουν υπογράψει σε σχέση με το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και τις εμπορικές πολιτικές.
Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν σαφή όρια για τον δανεισμό προς επιχειρήσεις, νοικοκυριά, συνδεδεμένα με τις τράπεζες πρόσωπα και πολιτικά κόμματα. Βασικά πλέον απέυθείας η τρόϊκα θα ελέγχει αν και ποιοι θα πρέπει να δανείζονται στην Ελλάδα.
Ευνόητο είναι ότι θα ελέγξουν την ελληνική οικονομίας μέχρι και το τελευταίο κύτταρό της. Για να αποδειχθεί ότι όταν καίγεται ένα σπίτι η φωτιά καταστρέφει και τα υπόγεια και τα ρετιρέ.
Οι άπληστοι Έλληνες τραπεζίτες που δανείζονταν με 1,5% και δάνειζαν με 25% που είχαν στήσει ένα τεράστιο κύκλο προστασίας από παχυλά δανειοδοτούμενα ΜΜΕ με τα χρήματα των μετόχων, τώρα περνάνε στο απλά στο ... κάδρο των διοικητών και κορυφαίων στελεχών των ιδρυμάτων τους ...
Kαι δυστυχώς, όλο αυτό το σκηνικό έχει άμεση επίπτωση σε αυτό που λέγεται «εθνική ανεξαρτησία». Γιατί κράτος που τις τράπεζες τις ελέγχουν οι ξένοι είναι υπό κατοχή ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια