Συνταγές Κοτόπουλο Κούβας
Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρέατα στην Κούβα, σχεδόν ανταγωνίζεται με την αγάπη του χοιρινού κρέατος ...
Αν και είναι πολύ δύσκολο να κάνει συνταγές που απαιτούν για στήθος κοτόπουλου για την ολοκλήρωση, σχεδόν οι Κουβανοί αγαπούν το νόστιμο κρέας αυτού του πουλιού.
Ψητό κοτόπουλο Creole
Υλικά για τέσσερα άτομα
1 ξινό πορτοκάλι
3 κουταλιές βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
κόλπο 1Hoja
Sal
3 κουταλιές βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
κόλπο 1Hoja
Sal
Επεξεργασία
Μπορείτε πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι μέσα και έξω, στη συνέχεια περιχύνουμε με ξινό χυμό πορτοκαλιού και το αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο. Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και όταν ζεστό κοτόπουλο ροδίσουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και νεράντζι μαρινάδα. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μία ώρα και 15 λεπτά. Θα πρέπει να στραφεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Κοτόπουλο Φρικασέ
Εύκολο και νόστιμο πιάτο για να απολαύσετε.
Υλικά για 5 άτομα
1 ½ Κοτόπουλα
6 μέτριες πατάτες
2 μέτρια καρότα
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
2 φλιτζάνια ζωμό πλούσιο
1/8 φλιτζάνι ξηρό κρασί
4 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι να δοκιμάσετε
6 μέτριες πατάτες
2 μέτρια καρότα
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
2 φλιτζάνια ζωμό πλούσιο
1/8 φλιτζάνι ξηρό κρασί
4 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι να δοκιμάσετε
Επεξεργασία
Μπορείτε κομμένα σε τέταρτα μετά την καθαρή κοτόπουλα. Αφαιρέστε το λαιμό, τα φτερά και τα πόδια και στη συνέχεια με αυτά ζωμό. Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές ζουλιέν φρέσκα μυρωδικά.Κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα και τα καρότα καθαρισμένα και πλυμένα προηγουμένως τροχούς. Σε κατάλληλο δοχείο ροδίσουν τέταρτα κοτόπουλο με λάδι? Διαχωρισμό τους σε ένα ξεχωριστό μπολ και ανακατέψτε σε φρέσκα μυρωδικά? Sofríalas μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε πάπρικα, ντομάτα, ζωμό, πατάτες, καρότα, και, τέλος, το κοτόπουλο. Όταν αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε αργά για 30 λεπτά. Σκουπίστε ή στεγνώστε κρασί. Αφήστε 5 λεπτά και σερβίρετε.Γαρνίρουμε με πιπεριές κόκκινες ή με αυγά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
πηγή περισσότερα εδώ http://www.cubahora.cu/blogs/cocina-de-cuba/recetas-de-pollo-a-la-cubana
Κουζίνα από Κούβα
- Για να ... ντομάτα (+ φωτογραφίες)
- Ρύζι στυλ Κούβας
- Μου αρέσει Ράις
- Σαλάτες (+ φωτογραφίες)
- Εξωτικά Επιδόρπια (+ φωτογραφίες)
- Sweetest (+ φωτογραφίες)
- Τουρκία Camagüey (+ φωτογραφίες)
- Στην κουβανική κουζίνα, αρκετές συνταγές χωρίς αλάτι
- Cafe Γλυκάνισο
- Fritters σε σιρόπι
- Crema de Vie
- Θαλασσινά (+ φωτογραφίες)
- Σούπες (+ φωτογραφίες)
- Πιάτα Χοιρινό (+ φωτογραφίες)
- Μαύρο φασολάδα
- Κουνέλι Κούβας
- Endúlzame ζωή (+ φωτογραφίες)
- Αναψυκτικά (+ φωτογραφίες)
- Μελιτζάνα (+ φωτογραφίες)
- Pescado a la Cubana (+ φωτογραφίες)
- Imperial Ρύζι (+ φωτογραφίες)
- Κολοκύθα χιλιάδες αγαπά (+ φωτογραφίες)
- Κρέας Κούβας (+ φωτογραφίες)
- Κανέλα Κοτόπουλο
- Delight Κούβας (+ φωτογραφίες)
- Ribs και περισσότερο (+ φωτογραφίες)
- Σούπα φασόλια, σκουός και γλυκάνισο
- Κουβανέζικη κουζίνα (+ φωτογραφίες)
- Εκπλήξεις Ρύζι (+ φωτογραφίες)
- Casquitos Panetela φυστίκι και γκουάβα (+ φωτογραφίες)
- Υγιή Σούπες
- Ανάλατο Συνταγές: Πιπεριές (+ φωτογραφίες)
- Creole σάλτσες και ανάλατο
- Κιμάς και η κουβανική Habanera
- Tortillas διάφορα συστατικά (+ φωτογραφίες)
- Cornmeal (+ φωτογραφίες)
- Κάρβουνα κοτόπουλο (+ φωτογραφίες)
- Πάπια Κούβας (+ φωτογραφίες)
- Delicious και απλό (+ φωτογραφίες)
- Πιπεριές (+ φωτογραφίες)
- Κοτόπουλο Κούβας (+ φωτογραφίες)
- Παραμονή Χριστουγέννων (+ φωτογραφίες)
- Κάτι γλυκό (+ φωτογραφίες)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου