Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Σε δύο γυναίκες επιβλήθηκε πρόστιμο γιατι καλύπτουν τα πρόσωπα τους

Μπούρκα της Γαλλίας Μπαν:Σε δύο γυναίκες επιβλήθηκε πρόστιμο γιατι καλύπτουν τα πρόσωπα τους με μπουρκα 

PHOTO: Hind Ahmas, fined under France's burqa ban
Πίσω Ahmas δικαίωμα, στέκεται με Kenza Drider όπως αφήνει δικαστήριο σε Meaux, Γαλλία, αφού η πρώτη γυναίκα επιβληθεί πρόστιμο για την παραβίαση της Γαλλίας; s απαγόρευση φορώντας πρόσωπο-που καλύπτουν τα ενδύματα στο κοινό. Ahmas, 32, επιβλήθηκε πρόστιμο; 120 (161 $) για τη φθορά νικάμπ της. (Franck Prevel / Getty Images)


Ένα δικαστήριο στα προάστια του Παρισιού, την Πέμπτη μοίραζαν πρόστιμα για τις δύο πρώτες γυναίκες προσπάθησαν στη Γαλλία για την παραβίαση με την απαγόρευση να φορούν στο πρόσωπο-που καλύπτουν τα ενδύματα στο κοινό.
Πίσω Ahmas, 32, και Najate Naitali, 36, και οι δύο αναφέρονται το Μάιο για φορώντας niqabs, παραδοσιακές μουσουλμανικές πέπλα πρόσωπο, ενώ προσπαθούσε να εισέλθει στην Meaux δημαρχείο με μια τούρτα γενεθλίων για το δήμαρχο. Meaux είναι ένα προάστιο του Παρισιού, και ο δήμαρχος της, Jean-Francois Cope, προώθησε τις «απαγόρευση μπούρκα» μέσα από το κοινοβούλιο της Γαλλίας πέρυσι. Ηγείται επίσης συντηρητικό κόμμα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί UMP.
Ahmas έλαβε 120 € (161 $) πρόστιμο την Πέμπτη και υποσχέθηκε να φέρει την υπόθεσή της μέχρι πριν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Naitali έλαβε πρόστιμο € 80 ερήμην - αφού έχει απαγορευθεί η είσοδος για την άρνηση να απογειωθεί νικάμπ της.
"(Αυτό) παραβιάζει ευρωπαϊκών νόμων," Ahmas δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ακρόαση στην Meaux. «Για εμάς, το ζήτημα δεν είναι το ύψος του προστίμου, αλλά η αρχή. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι γυναίκες καταδικάζονται επειδή εκφράζουν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις."
Έφεραν πληροφορίες μια τούρτα αμυγδάλου για Δήμαρχος Cope ως μέρος μιας συμβολικής διαμαρτυρίας, όπως η γαλλική λόγια και για τους δύο «αμύγδαλα» και «πρόστιμα» ήχο παρόμοιο.
«Το πρόβλημα δεν είναι η Fine"
Franck Prevel / Getty Images
Πίσω Ahmas δικαίωμα, στέκεται με Kenza Drider ως ...
Γαλλία για την Απαγόρευση των μουσουλμάνων Πέπλα στο κοινό; 
Απαγόρευση της μπούρκα 
Λεγόμενα της Γαλλίας "απαγόρευση μπούρκα" είναι ένα από τα πολλά μέτρα που πέρασαν στην Ευρώπη το περασμένο έτος κατά ρούχα που καλύπτουν το πρόσωπο. Ο αμφιλεγόμενος νόμος - ο οποίος μουσουλμάνοι κλήση διακρίσεις - τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο. Πολλές γυναίκες έχουν σταματήσει από την αστυνομία για παραβάσεις, αλλά και Ahmas Naitali ήταν οι πρώτες γυναίκες να αμφισβητήσουν αναφορές τους στο δικαστήριο.
"Το πρόβλημα δεν είναι το πρόστιμο," ο δικηγόρος τους είπε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA την Πέμπτη. "Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι γυναίκες είναι ουσιαστικά κατ 'οίκον περιορισμό. Αυτή είναι η πραγματική τιμωρία."
Η γαλλική δίκη παρακολουθούνται στενά από τις κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη. Η Ιταλία και το Βέλγιο έχουν περάσει παρόμοια νομοθεσία, ενώ η Δανία, η Ολλανδία και η Γερμανία έχουν τους συζητηθούν. Ένας αριθμός των εθνών που έχουν ήδη απαγορεύσει το πρόσωπο-που καλύπτουν τα ενδύματα για τους κρατικούς υπαλλήλους ενώ είναι στην εργασία - συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών - αλλά η πλήρης απαγόρευση του ποτέ δεν έχει ελεγχθεί από τις σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες.
"(Η απαγόρευση) παραβιάζει απλώς ατομική ελευθερία μου, τη δική μου ελευθερία σκέψης, της θρησκευτικής έκφρασης και την πρακτική," Ahmas είπε στην Daily Telegraph, "και δεν έχω απολύτως καμία πρόθεση να εφαρμόσουν."
Η γαλλική νομοθεσία έχει λαϊκή υποστήριξη, και ορισμένοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι θέλουν να σώσουν Μουσουλμάνων γυναικών από την επιρροή της προς τα πίσω θρησκευτικά συντηρητική άνδρες.
«Υπάρχουν γκουρού εξτρεμιστικές εκεί έξω και πρέπει να σταματήσουμε την επιρροή τους και βάρβαρη ιδεολογίες,« ένα Κομμουνιστικό Κόμμα που ονομάζεται νομοθέτης André Gerin δήλωσε στους δημοσιογράφους το περασμένο έτος, σύμφωνα με τις ΗΠΑ σήμερα. "Καλύπτουν το πρόσωπό κάποιου υπονομεύει την ταυτότητα του ατόμου, τη θηλυκότητα και το φύλο της γυναίκας ισότητας."
Αλλά ο γαλλικός νόμος δεν κάνει καμία αναφορά στη θρησκεία ή το φύλο. Απαγορεύει καλυμμάτων του προσώπου αλλά κάνει ορισμένες εξαιρέσεις - για κράνη μοτοσικλέτας, για παράδειγμα, ή των περιφράξεων και μάσκες του σκι.
Ένας αριθμός νικάμπ-φορώντας ακτιβιστές αποδείχθηκε σε Meaux την Πέμπτη για την υποστήριξη Ahmas και Naitali. Το ένα ήταν Kenza Drider, ο οποίος είπε ότι ελπίζει να αμφισβητήσει τον πρόεδρο Σαρκοζί σε μια υποψηφιότητα για πρόεδρος το επόμενο έτος.
από το ABC New


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια