Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Το Κρεμλίνο «κρεμάει» τον Ερντογάν για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Ρωσία: «Μαχαιριά στην πλάτη» της Τουρκίας η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη



Το Κρεμλίνο «κρεμάει» τον Ερντογάν για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Ρωσία: «Μαχαιριά στην πλάτη» της Τουρκίας η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη


Το Κρεμλίνο «κρεμάει» τον Ερντογάν για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη - Media

Ρωσία: «Μαχαιριά στην πλάτη» της Τουρκίας η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη  - Media

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ποιος βρίσκεται "πίσω" από τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία,


δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, ενώ η Άγκυρα αναφέρει τον εξόριστο τούρκο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν ως πιθανό υποκινητή της.Μάλιστα, χθες το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ότι η Άγκυρα και η Μόσχα πιστεύουν ότι οι υποστηρικτές του μουσουλμάνου πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκονται πίσω από την δολοφονία.
"Η Μόσχα εκτιμά πως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εργασίας της (ρωσο-τουρκικής) ομάδας έρευνας η οποία ξεκίνησε χθες στην Άγκυρα", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
"Δεν πρέπει να καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα όσο η έρευνα δεν έχει προσδιορίσει ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πρεσβευτή μας", πρόσθεσε.
Ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ σκοτώθηκε με εννέα σφαίρες στην πλάτη τη Δευτέρα από έναν νεαρό τούρκο αστυνομικό ηλικίας 22 ετών κατά τα εγκαίνια μιας έκθεσης στην Άγκυρα.
Η Τουρκία αποδέχθηκε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, τη συμμετοχή στις έρευνες 18 Ρώσων ερευνητών, πρακτόρων των ειδικών υπηρεσιών και διπλωματών που εστάλησαν από τη Μόσχα και συμμετείχαν, στην Άγκυρα, στη νεκροψία της σορού του Αντρέι Κάρλοφ, που επαναπατρίστηκε χθες βράδυ στη Ρωσία.
Η δολοφονία του μπροστά στις κάμερες χαρακτηρίστηκε από τη Ρωσία και από την Τουρκία "πρόκληση" με σκοπό να υπονομευτούν οι σχέσεις των δύο χωρών που είχαν μόλις αποκατασταθεί έπειτα από κρίση ενός έτους.
Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι πως "γνωρίζει" ότι το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, βρίσκεται "πίσω" από τη δολοφονία του πρεσβευτή.
Ο δολοφόνος δήλωσε πριν σκοτωθεί ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τη συριακή πόλη Χαλέπι.
.
 Η επίθεση κατά του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία αποτελεί επίθεση κατά της χώρας, υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι Μιρ ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ωστόσο, επισήμανε ο ίδιος, ο πρόεδρος Πούτιν έδειξε αποφασιστικότητα και δεν επέτρεψε η προβοκάτσια αυτή να πετύχει τους στόχους της: την ψύχρανση των διμερών σχέσεων και την παρεμπόδιση της προσέγγισης για πολιτική διευθέτηση στη Συρία.
Η δολοφονία του Αντρέι Κάρλοφ αποτέλεσε "αναμφίβολα σοβαρό πλήγμα κατά της Τουρκίας διότι κάθε κράτος φέρει την ευθύνη να εγγυάται την ασφάλεια των διπλωματών που εργάζονται στην επικράτειά του", συνέχισε.
Η Ρωσία και η Τουρκία είχαν αρχίσει να υλοποιούν μεγάλα έργα, όπως ένας αγωγός φυσικού αερίου ή ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι η δολοφονία αποτελεί μαχαιριά στην πλάτη και του τουρκικού κράτους, εκτίμησε ο Πεσκόφ.
Στη συνέχεια σημείωσε ότι "η Τουρκία αποτελεί επικίνδυνο τόπο εργασίας. Θυμίζει εν πολλοίς κράτος στα πρόθυρα πολέμου. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια υποδέχθηκε πάνω απο δύο εκατομμύρια πρόσφυγες απο τη Συρία και μια σειρά άλλα κράτη. Γνωρίζουμε", εξήγησε, "ότι αυτά που περίμενε η Άγκυρα απο τις Βρυξέλλες δεν υλοποιήθηκαν. Έτσι το βάρος των προσφύγων το κουβαλά στις πλάτες της".
Ο Πεσκόφ έθιξε ακόμη το θέμα της ασφάλειας των τουριστών θυμίζοντας ότι οργανισμοί του κλάδου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν τους Ρώσους τουρίστες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή αν σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία.
Ρωσία











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια