Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Χριστίνα Αλούπη Έχουμε την ωραιότερη χώρα στον κόσμο και δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν το έχουν καταλάβει ούτε εκτιμούν την Ελλάδα όσο της αξίζει.


Χριστίνα Αλούπη
Έχουμε την ωραιότερη χώρα στον κόσμο και δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν το έχουν καταλάβει ούτε εκτιμούν την Ελλάδα όσο της αξίζει.











Η Χριστίνα Αλούπη μιλά αποκλειστικά  για την απόφασή της να φύγει στο εξωτερικό, τη ζωή στο Los Angeles, τα Oscar αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια για επιστροφή στην Ελλάδα...


1) Tο σενάριο της οικογένειας έχει περάσει από το μυαλό σου;
Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη δημιουργία οικογένειας, σαν τον πιο σημαντικό από τους προσωπικούς μου στόχους, όμως, για να κάνω οικογένεια θα πρέπει πρώτα να βρω το κατάλληλο άτομο στο οποίο θα αφιερώσω το υπόλοιπο της ζωής μου αφήνοντας σαν παρακαταθήκη της διαδρομής μας, την οικογένεια που μαζί θα φτιάξουμε. Το σενάριο λοιπόν της οικογένειας θα πρέπει να περιμένει μέχρι να βρω το άλλο μου μισό.

2) Γιατί αποφάσισες να εγκαταλείψεις την Ελλάδα;
Ποτέ δεν αποφάσισα να εγκαταλείψω την Ελλάδα με την έννοια να βρω την τύχη μου αλλού, όπως ίσως πολλοί να νομίζουν. Έφυγα τον Ιανουάριο του 2010, πολύ πριν φανεί το μέγεθος της κρίσης, προκειμένου να σπουδάσω υποκριτική στην Νέα Υόρκη αρχικά και στο Λος Άντζελες στη συνέχεια. Ο αρχικός μου στόχος ήταν να λείψω δύο με τρία χρόνια, μέχρι δηλαδή να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και στη συνέχεια να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Όμως λίγο οι προτροπές των καθηγητών μου να δοκιμάσω πρώτα εδώ, λίγο η δική μου επιθυμία να ζήσω τη περιπέτεια στο μαγικό κόσμο του Λος Άντζελες, με οδήγησαν στην απόφαση ν’ αναβάλω προς το παρόν την επιστροφή μου στην Ελλάδα, μέχρι τουλάχιστον να αισθανθώ ότι ολοκλήρωσα και αυτόν τον κύκλο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάποια στιγμή, την οποία δεν μπορώ προς το παρόν να προσδιορίσω, θα γυρίσω πίσω κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

3) Ποια η διαφορά της ελληνικής με την ξένη τηλεόραση;
Εκείνο όμως που πρέπει να καταλάβει κανείς, είναι ότι μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, στα οποία δεν χωρά καμία μεταξύ τους σύγκριση. Κατ αρχήν, η διαφορά των μεγεθών είναι τεράστια, άλλα τα budget των τηλεοπτικών εκπομπών στην Αμερική που είναι τεράστια και άλλα τα δικά μας. Αλλά και η διαφορά της κουλτούρας των Αμερικανών τηλεθεατών σε σχέση αυτή των δικών μας είναι μεγάλη, σ’ εμάς για παράδειγμα ίσως ν’ αρέσουν οι ατέλειωτες συζητήσεις μεταξύ των μελών των πάνελ των εκπομπών, που πολλές φορές φθάνουν ακόμα και σε όρια ακραίας αντιπαράθεσης, εν’ αντιθέσει με την προσέγγιση των αντίστοιχων αμερικανικών, όπου αφιερώνουν στο κάθε θέμα πολύ μα πολύ λιγότερο χρόνο.
Αν δε πας στα σήριαλ, εκεί τα πράγματα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα της ημεδαπής !!!!. Εδώ όμως θα πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε ότι μιλάμε για τη μεγαλύτερη εξαγωγική βιομηχανία παραγωγής τηλεοπτικών ταινιών και σήριαλ στον κόσμο.
Εν πάση περιπτώσει, μιλάμε για άλλα πράγματα και δεν πρέπει κανείς να παρασύρεται σε οποιαδήποτε σύγκριση.

4) Αντιμετώπισες δυσκολίες σ' αυτό το νέο ξεκίνημά σου;
Πολλές!!! και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν χρειάζεται ν’ αλλάξεις τρόπο ζωής, συνήθειες, παρέες και ό,τι άλλο συνεπάγεται η εγκατάστασή σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, με εντελώς διαφορετική κουλτούρα από τη δική μας, ακόμη και από αυτή του μέσου Ευρωπαίου.
Ακόμα και το γεγονός ότι ασχολούμαι με την υποκριτική στην Αμερική, όπου όλες σχεδόν οι παραγωγές αφορούν τον μέσο Αμερικάνο, μου δημιουργούν ένα επιπρόσθετο βάρος στο να εξοικειωθώ, τόσο με τον τρόπο ζωής τους, όσο και με τον τρόπο σκέψης τους, κάτι που σίγουρα δε θα χρειαζόταν αν ήμουν για παράδειγμα υπάλληλος μιας επιχείρησης εδώ και πίστεψέ με, ακόμη και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο.

5) Είναι πιο εύκολο να αναγνωριστεί το ταλέντο σου στο εξωτερικό;
Δε νομίζω, από τη μια οι επαγγελματικές ευκαιρίες εδώ είναι περισσότερες, από την άλλη το ίδιο και ο ανταγωνισμός, μόνο στο Λος Άντζελες ζουν 2.000.000 ηθοποιοί! Θέλω όμως να πιστεύω ότι το ταλέντο βρίσκει παντού αναγνώριση. Βέβαια, εδώ το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί, χρειάζεται χρόνια επιμονής και υπομονής, σκληρή δουλειά και επαγγελματική νοοτροπία. Αυτό είναι ίσως κάτι που μπορεί να λείπει από κάποιους στην Ελλάδα, τόσο στο χώρο της τηλεόρασης όσο και της υποκριτικής, τους οποίους ο Θεός έχει προικίσει με περίσσιο ταλέντο. Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα μας ίσως να είναι από μόνο του αρκετό, εδώ στην Αμερική όμως όχι.

6) Πρόσφατα έδωσες το πρόσωπό σου και την φωνή σου σε ένα videogame. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;
Ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε έχω κάνει μέχρι τώρα! Τα γυρίσματα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, ήμουν τελείως αμακιγιάριστη και τοποθέτησαν στο πρόσωπό μου δεκάδες ειδικούς σένσορες που έμοιαζαν με λαμπάκια. Στη συνέχεια μπήκα σε μια αίθουσα με 10 περίπου κάμερες σε διαφορετικές θέσεις που κατέγραφαν τον κάθε μορφασμό του προσώπου μου, ενώ ερμήνευα το ρόλο μου. Ακολούθησε η ειδική επεξεργασία του προσώπου μου και έτσι με μετέτρεψαν σε ψηφιακό χαρακτήρα. Αυτή είναι η μαγεία του Hollywood, σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πράγματα που δε θα μπορούσες ποτέ στην Ελλάδα!

7) Για ποιο λόγο θα εγκατέλειπες μόνιμα την Ελλάδα; 
Δεν υφίσταται, ούτε μπορεί να υπάρξει λόγος που θα μου επέβαλε το να μείνω μόνιμα στο εξωτερικό, ούτε η καριέρα ούτε ίσως ένα γάμος θα με οδηγούσαν σε τέτοιου είδους αποφάσεις.
Ακούω πολλούς που εξ αιτίας της κρίσης, αηδιασμένοι από τις καταστάσεις που βιώνουν στην Ελλάδα, λένε ότι πόσο θα επιθυμούσαν να ζούσαν στο εξωτερικό. Μπορεί να τους καταλαβαίνω όσον αφορά το πρώτο σκέλος αλλά σίγουρα δεν συμμερίζομαι την άποψη της μετανάστευσης, εκτός κι αν αυτή συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με θέματα επιβίωσης. Έχουμε την ωραιότερη χώρα στον κόσμο και δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν το έχουν καταλάβει ούτε εκτιμούν την Ελλάδα όσο της αξίζει.
Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να ζει μόνιμα εκτός Ελλάδος.
.
8) Modeling, τηλεόραση, υποκριτική. Ποιος χώρος είναι ποιο κοντά σε σένα;
Ο κάθε χώρος έχει τη δική του διάσταση για μένα, το modeling έχει τη λάμψη, η τηλεόραση την αμεσότητα και η υποκριτική τη δημιουργία και όλοι μου είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί. Το modeling μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω και μου άνοιξε το δρόμο προς τη τηλεόραση, η οποία με έκανε αναγνωρίσιμη και με τη σειρά της με οδήγησε προς την υποκριτική, που είναι αυτή που μου χαρίζει εμπειρίες και βιώματα σε ένα εντελώς μαγικό περιβάλλον όπως είναι αυτό στο Hollywood.
Ειλικρινά δεν μπορώ να διαλέξω, αν και σίγουρα το modeling έχει μπει πια σε δεύτερη μοίρα για μένα.

9) Έχεις καλύψει ως δημοσιογράφος τα Oscar. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία και ποιος Star σε ενθουσίασε περισσότερο; 
Είναι πραγματικά μια μαγική εμπειρία και παρόλο που έχω καλύψει τα Όσκαρ τα τελευταία 3 χρόνια, δεν χάνουν ποτέ τη μαγεία τους, κάθε χρονιά είναι εξίσου μοναδική! Εκείνο που έχουν καταφέρει οι οργανωτές είναι να δώσουν σ’ αυτό το πραγματικά κολοσσιαίο event ένα χαρακτήρα παραμυθένιο! Αυτό το συνειδητοποιείς ακόμη περισσότερο όταν όλα τελειώνουν, χαμηλώνουν τα φώτα και «γυρίζεις» στην πραγματικότητα, η αίσθηση ότι το παραμύθι τελείωσε, σου φέρνει μια γλυκιά ικανοποίηση για το ότι έζησες και συ μέσα σ’ αυτό.
Όλοι οι σταρ εκείνη τη μέρα είναι στα καλύτερα τους, πιο εντυπωσιακοί και λαμπεροί από ποτέ, θα έλεγα αψεγάδιαστοι (δεν είναι μυστικό ότι προετοιμάζουν την οσκαρική τους εμφάνιση 2 μήνες πριν από την τελετή). Πολύ θετική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ο George Clooney με το που κατέβηκε από τη λιμουζίνα του και αγνοώντας την πεπατημένη, αντί να ακολουθήσει την οριοθετημένη προς τους δημοσιογράφους και φωτογράφους πορεία, πέρασε πάνω από τα διαχωριστικά στο κόκκινο χαλί, και κατευθύνθηκε πρώτα προς το κοινό που ήταν στις εξέδρες, για να τους χαιρετήσει και να τους σφίξει το χέρι. Έτσι έδειξε πόσο σημασία και εκτίμηση δείχνει σε αυτούς που έχουν στηρίξει και απογειώσει την καριέρα του! Αυτό είναι κάτι που δεν βλέπεις και πολύ συχνά και δημιούργησε μεγάλη και θετική εντύπωση στον κόσμο!
Εντύπωση επίσης μου έκανε και το χρυσό ζεύγος του Hollywood Brad Pitt και Angelina Jolie, που έφτασε στην τελετή πρόπερσι συνοδευόμενο από τους γονείς του Brad Pitt, δίνοντας την αίσθηση μιας πραγματικά πολύ δεμένης και αγαπημένης οικογένειας. Οι εκδηλώσεις λατρείας του κοινού στο πρόσωπο τους, επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά ότι είναι το πιο διάσημο ζευγάρι του Hollywood, όλοι οι προβολείς ήταν κυριολεκτικά στραμμένοι πάνω τους!

10) Ποιο είναι το moto σου για τη ζωή;
Έχω αρκετά, θα σου πω τρία από το αγαπημένα μου:
Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που έχουν τα πάντα, αλλά εκείνοι που ξέρουν να εκτιμούν αυτά που έχουν.
Σε 20 χρόνια από τώρα θα έχεις μετανιώσει περισσότερο για όσα δεν έκανες, παρά γι’αυτά που έκανες.
“The world breaks everyone, and afterward, some are strong at the broken places” Ernest Hemingway 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια