Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Διαπραγμάτευση ομολόγων φέρνει την Ελλάδα λίγο άνεση


Διαπραγμάτευση ομολόγων φέρνει 

στην Ελλάδα λίγο άνεση


Αθήνα και τη σημαία της ΕΕ

Τι πήγε στραβά στην Ελλάδα


ΑΘΗΝΑ Η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί μια σημαντική επιτυχία. Ο κίνδυνος της άμεσης αθέτησης έχει αποφευχθεί.

Στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους στην ιστορία, το 85% των ιδιωτών επενδυτών έχουν συμφωνήσει να λάβουν απότομες απώλειες στις εκμεταλλεύσεις τους, του ελληνικού χρέους. Θα χάσει περισσότερο από το 70% της επένδυσής τους. Δέχτηκαν - στο τέλος - ότι αυτό ήταν μια καλύτερη διαπραγμάτευση από επιτρέποντας στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει, οπότε θα έχουν χάσει τα πάντα.
Αυτή η συμφωνία με τους ιδιώτες επενδυτές, είναι ένα ουσιαστικό μέρος της δεύτερης διάσωσης στην Ελλάδα. Ανοίγει ο δρόμος για την ΕΕ και το ΔΝΤ να υπογράφει σε 130 δισεκατομμύρια ευρώ (£ 110 δισ.? $ 173bn) πακέτο διάσωσης. Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει χρεοκοπία εντός δύο εβδομάδων, μπορεί να αναπνεύσει ξανά.

Οι επενδυτές που πραγματοποιήθηκε έξω θα αναγκαστούν να 
συμμετάσχουν. Επειδή δεν θα αποδέχεται τις απώλειες σε εθελοντική βάση, είναι αρκετά πιθανό ότι αυτό θα κριθεί ένα «πιστωτικό γεγονός», η οποία θα μπορούσε να μετρήσει ως τεχνικός προεπιλογή. Αυτό, επίσης, θα μπορούσε να προκαλέσει pay-outs της ασφάλισης, που ονομάζεται συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνων αθέτησης (CDS). Ακόμα κι αν συμβεί τη δυνατότητα να καταστρέψει η αγορά είναι λιγότερο από ό, τι ήταν. Παραμένει, ωστόσο, ένα απρόβλεπτο παράγοντα.
Η εστίαση θα μεταφερθεί στην Ελλάδα το ίδιο.Βουνό του χρέους της - ανέρχεται σήμερα σε 360bn ευρώ και η αύξηση - θα έχουν 107bn ευρώ κομμένα από το σύνολο.
Η χώρα αυτή θα συνεχίσει να μείνει με τα χρέη των 250 δισ.. Η οικονομία είναι στο πέμπτο έτος της ύφεσης. Η πρώτη προβλέπει την ανάπτυξη κάποιος είναι το 2014.
Άλλος ένας γύρος περικοπών των δαπανών - το οποίο αποτελούσε προϋπόθεση για την τελευταία αυτή διάσωσης - θα αποδυναμώσει περαιτέρω τη ζήτηση. Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία. Έχει εκτοξεύτηκε στο 21%. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν Ελλάδα έχει παγιδευτεί σε έναν κύκλο της παρακμής.
Σε αυτό το κλίμα η χώρα σύντομα θα μετατραπεί σε πολιτική. Οι εκλογές έχουν δρομολογηθεί, τον Απρίλιο ή στις αρχές Μαΐου. Η διάθεση στη χώρα είναι σκυθρωποί και αγανακτισμένοι. Τα μέρη που διαπραγματεύτηκε το εν λόγω σχέδιο διάσωσης δεν μπορεί να επιβραβεύεται. Συμβαλλόμενα μέρη από την άκρα αριστερά και δεξιά βλέπουμε αυξήσουν την υποστήριξή τους. Εάν επιτύχει στις κάλπες αυτοί οι πολιτικοί δεν μπορούν να αισθάνονται δεσμεύεται από τους όρους διάσωσης.
Εξωτερικών παρέμβαση
Η Ελλάδα έχει γίνει ένα εργαστήριο για λιτότητα. Ποτέ, τα τελευταία χρόνια, έχει μια οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε Δυτικής τόσο γρήγορα - 16% σε τέσσερα μόλις χρόνια. Οι πολιτικοί της που πραγματοποιήθηκε στις χαμηλές αφορά. Υπάρχει ταπείνωση και ντροπή ότι η λειτουργία της οικονομίας έχει σε μεγάλο βαθμό παρέδωσε στους ξένους.
Πολλοί βλέπουν την Ελλάδα ως κάτι περισσότερο από ένα προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύεται ευρέως ότι ο σκοπός της διάσωσης ήταν λιγότερο για να βοηθήσει την Ελλάδα και περισσότερο για τη σωτηρία του ευρώ και την προστασία των διεθνών τραπεζών από προεπιλογή.
Το αναπάντητο ερώτημα είναι, όπου η ανάπτυξη θα προέλθει από να μειωθεί το υπόλοιπο του χρέους. Υπάρχουν σχέδια για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά υπάρχει τεράστια αντίσταση. Μερικά περιουσιακά στοιχεία της κυβέρνησης μπορεί να πωληθεί, αλλά ότι θα χρειαστεί χρόνος. Η ΕΕ - μετά τις ελληνικές εκλογές - μπορεί να αποφασίσει να ρίξει σε ορισμένα κεφάλαια που βρίσκονται αχρησιμοποίητα σε έναν από τους λογαριασμούς του.
Η ελληνική κυβέρνηση, ξανά και ξανά, έχει πει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μια επιλογή. Αφήστε το ευρώ και αντιμετωπίζουν χάος και την καταστροφή. Ή δέχονται λιτότητας και να οικοδομήσουν ένα διαφορετικό μέλλον. Οι Έλληνες έχουν αποδεχθεί σε μεγάλο βαθμό το επιχείρημα αυτό.
Αλλά διαμένουν στη ζώνη του ευρώ συνεπάγεται ένταση χρόνια κακουχίες και την κοινωνική. Το καλύτερο θα μεταναστεύσουν, όπως κάνουν ήδη. Τα σημάδια είναι παντού από τη φτώχεια, την κοινωνική διάσπαση, και της έλλειψης στέγης.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι οι Έλληνες θα αποδεχθούν το φάρμακο συνταγογραφείται για αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια