Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Kυβέρνηση συνεργασίας για άλλα δύο χρόνια θέλει ο Γιώργος!


Kυβέρνηση συνεργασίας για άλλα δύο χρόνια θέλει ο Γιώργος!














«Η ΝΔ ελπίζει σε μια νίκη που θα είναι πύρρειος και δεν ξέρω αν θα την έχει αυτή τη νίκη», τόνισε κατά τη δευτερολογία του στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών.
Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι: «και καλό θα ήταν για δυο ακόμα χρόνια η χώρα να έχει κυβέρνηση συνεργασίας, για να μπορέσει να προχωρήσει».
Αναφερόμενος στις προτάσεις για επίσπευση των διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «εγώ δεν θα είχα αντίρρηση» για να συμπληρώσει: «αλλά έχουμε πάρει ορισμένες αποφάσεις και πρέπει να τις τηρήσουμε».
Τα καρφιά για τη Μέρκελ και την Τρόϊκα και η έλλειψη αυτοκριτικής
Νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί, όπως είπε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Α. Παπανδρέου, όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση για να συζητήσει επ' αυτής και να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την σχετική ψηφοφορία.
Το δίλημμα, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι υπαρκτό και «θα πρέπει να απαντήσουμε αν συμφέρει τη χώρα ή όχι, να ψηφίσουμε δηλαδή αν θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, αύξηση του πλούτου και μείωση της ανεργίας ή αν θα πούμε ''όχι'' με όλες τις συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει για τον ελληνικό λαό».
Ο κ. Παπανδρέου στη δευτερολογία του απάντησε σε πολλές παρατηρήσεις βουλευτών, τονίζοντας, πριν απ΄όλα ότι «δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε αυτό που κάναμε» και ότι «έχουμε τη ψυχή να κάνουμε αυτό που πρέπει και να συμβάλλουμε ώστε να ξεφύγουμε από την ομηρία των αγορών».
«Υπάρχει» πρόσθεσε «μεγάλη μάχη μεταξύ των αγορών και της δημοκρατίας, υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ καθώς, τελικά, από 27 χώρες αποφασίζει μία».
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ισοδύναμο της δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να είναι η κοινωνική προστασία και τώρα πρέπει να γίνει η μεγάλη προσπάθεια για τα μικρά εισοδήματα, αλλά και τη μεσαία τάξη.
«Το ''Σχέδιο Μάρσαλ'' για την ανάπτυξη πρέπει να είναι βασικό στοιχείο του προεκλογικού μας προγράμματος μαζί με τις διαρθρωτικές αλλαγές για την ανακατανομή πλούτου και ισχύος», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου επέρριψε την ευθύνη για πολλές από τις αστοχίες του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε αποφάσεις ευρωπαίων εταίρων, όπως η απόφαση της Ντοβίλ και η απόφαση να εφαρμοστεί παντού λιτότητα.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλησαν να εφαρμόσουν το παράδειγμα της Ελλάδας παντού, και αυτό ήταν κάτι «αρνητικό για μας».
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου, επέρριψε ευθύνη στην συντηρητική Ευρώπη γιατί ακόμα δεν έχει διαμορφώσει αναπτυξιακή στρατηγική και όπως υπογράμμισε μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα εκ των πραγμάτων έγινε πειραματόζωο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πολλοί έπαιξαν κερδοσκοπικά στην αποτυχία της Ελλάδας και ανέφερε πως αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρενέβαινε για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος, όπως το κάνει σήμερα με την Ιταλία, η Ελλάδα θα πήγαινε σε πολύ πιο ήπια προσαρμογή και εξέφρασε την απορία «γιατί το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε μόνο στην Ελλάδα;»
Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, αναγνώρισε ότι ακόμα και σήμερα οι δανειστές καλύπτουν τις υπερβάσεις του προϋπολογισμού μας.
Αναφερόμενος στο θέμα της ανταγωνιστικότητας και στη συζήτηση που είχε επ' αυτού με την Τρόικα, είπε ότι τους επισήμανε πως από τους «δέκα δείκτες ανταγωνιστικότητας, μόνο ο ένας αφορά τους μισθούς» και πρότεινε να τεθεί ένα χρονικό όριο τριών έως εννέα μηνών, ώστε να δοκιμαστούν οι άλλοι εννέα δείκτες και αν αποτύχουν, τότε να εφαρμοστούν οριζόντιες περικοπές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ακόμη πως «έχει και η Τρόικα τις αντιφάσεις της» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από τη μια θέλουν βιωσιμότητα και ανάπτυξη, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να φορτωθούν άλλο κόστος και γι' αυτό επιθυμούν να τελειώνουμε με τα ελλείμματα».
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι και σήμερα ζούμε ακόμα πέραν των δυνατοτήτων μας και γι' αυτό πρέπει να πάμε σε πρωτογενές πλεόνασμα.
Αναφερόμενος στην πολιτική της διετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι υπήρξανλάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης επισημαίνοντας ωστόσο, ότι αυτά διογκώθηκαν από ορισμένα ΜΜΕτα οποία δεν έχαναν ευκαιρία να αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά ισοπεδωτικά, με λαϊκιστικό τρόπο και με απαξίωση των πάντων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι όλα αυτά μεταφέρονταν εκτός Ελλάδας διαμορφώνοντας αρνητικό κλίμα για την χώρα.
Ο κ. Παπανδρέου, τέλος, επέρριψε ευθύνες και στην ΝΔ, όχι μόνο για το παρελθόν της, αλλά και για το παρόν της λέγοντας ότι μιλούσε «για επαναδιαπραγμάτευση με αοριστίες, κλείνοντας και το μάτι στο κίνημα ''δεν πληρώνω''».
πηγη OnAir24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια