Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αναμένονται άμεσες εξελίξεις και αντιδράσεις για τα χαρτοφυλάκια της Ασπίς


Αναμένονται άμεσες εξελίξεις και αντιδράσεις για τα χαρτοφυλάκια της Ασπίς




Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια κ. Θεοχάρης Πετρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής κ. Ιωάννη Παντελίδη για το θέμα της ανάρτησης των συμβολαίων ζωής. Από την συζήτηση προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:
1ον. Τέλος της επόμενης εβδομάδος ο κ. Παντελίδης θα παραδώσει στην Τράπεζα της Ελλάδος (ήδη έχει δώσει τις “βάσεις” υπολογισμού των αποθεμάτων) τα στοιχεία όλων των ασφαλισμένων για κάθε συμβόλαιο ξεχωριστά (αναγραφόμενο σε 5 σελίδες για τον καθένα).
Ελπίζει, ότι εφόσον η Τράπεζα δεν έχει να κάνει κάποιες παρεμβάσεις θα αναρτηθούν στο δεύτερο 15ημερο του Σεπτεμβρίου.
Αναμένονται έντονες αντιδράσεις από τους ασφαλισμένους, γιατί σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (Ν.4002/2011 Άρθρο 17 που ψηφίστηκε στις 4/8/11 και δημοσιεύθηκε στις 22/8 ,στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ) όλα τα προϊόντα που τοποθετούνταν στο Ασπίς Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο (Unit Linked) και δεν είχαν προλάβει να λήξουν ή να συμπληρώσουν τουλάχιστον 7ετία (Plus), θα αποτιμηθούν με αξία μεριδίου την 21/9/09!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Παντελίδη και με την τελευταία έκθεση του (4η) η αποθεματοποίηση σε τοποθετημένα χρήματα άνω των 220εκ. ευρώ αντιστοιχεί ούτε σε 30εκ ευρώ με αποτέλεσμα, αν αποτιμούσε τα συγκεκριμένα συμβόλαια με αξίες εγγυημένες, τότε το Εγγυητικό, θα μείωνε την αποζημίωση, όλων των συμβολαίων, κάτω του 50%, από 70% που ορίζει ο ν. 3867.
Αυτό οφείλεται και σε μία τελευταία τροποποίηση του Νόμου για τις τοποθετήσεις σε Unit Linked τον Μάρτη του 2009 για την οποία έπρεπε να υπάρξει υπουργική απόφαση, που θα όριζε πως θα γίνονταν και σε τι προϊόντα αυτές οι τοποθετήσεις. Αυτή η απόφαση δεν εκδόθηκε ποτέ.
Από το “κούρεμα” φαίνεται να την γλυτώνουν όλα τα Asset.
Θα υπάρξουν εισηγητικές εκθέσεις από τον κ. Παντελίδη όπου θα εξηγεί συνοπτικά τις εν λόγω αποτιμήσεις για κάθε κατηγορία συμβολαίου (Δ.Κ Asset,Plus, κ.λ.π.)
2ον. Ο κ. Παντελίδης, είχε προσκληθεί στο πρόσφατο ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό συνέδριο της Ε.Α.Ε.Ε στην Ύδρα (1-3/9/11) όπου μοίρασε 12 φακέλους ενημέρωσης για την κατάσταση της Ασπίς, σε στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών.(Groupama-AXA-Εθνική κ.λ.π).
Ελπίζει ότι με την υπάρχουσα κατάσταση (haircut,rollover, νόμος 4002 για την ενίσχυση του Εγγυητικού με 200 εκ ευρώ σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου) θα υπάρξει ενδιαφέρον … ανάγνωσης των φακέλων, σε αντίθεση με την τελευταία φορά που είχε έρθει σε επαφή μαζί τους.
Οι παραπάνω πληροφορίες περιέχονται σε δελτίο τύπου του ΣΥΛΛΟΓΟY ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια