Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Νατοϊκές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο του BBC στο Αφγανιστάν


Η υπό νατοϊκή διοίκηση Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια (ISAF) στο Αφγανιστάν έχει παραδεχθεί ότι σκότωσε κατά λάθος  δημοσιογράφο του BBC Ahmed ΟΜΕΔ Khpulwak τον Ιούλιο.
ISAF είπε ένας στρατιώτης των ΗΠΑ μπέρδεψαν τον δημοσιογράφο υπηρεσία Πάστο για ανταρτών, όταν τα στρατεύματα να ανταποκριθούν σε μια στρατευμένη επίθεση στην πόλη της Tarin Kowt στη νότια επαρχία Ουρουζγκάν.
Khpulwak ήταν ένας από τους 19  άτομα που σκοτώθηκαν.

ΝΑΤΟ ξεκίνησε μια έρευνα μετά τις αρχικές εκθέσεις ότι Khpulwak είχε σκοτωθεί από τους αντάρτες ήταν υπό αμφισβήτηση.
Το BBC ανέφερε ότι αναγνωρίζεται ότι η ISAF είχε παράσχει διευκρινίσεις, που τελειώνει μια περίοδος αβεβαιότητας, αλλά θα μελετήσει τις λεπτομέρειες των ευρημάτων κατά την παραλαβή της πλήρους έκθεσης.
Διευθυντής του BBC Παγκόσμια Νέα Peter Horrocks, δήλωσε: "ο θάνατος Ahmed ΟΜΕΔ υπογραμμίζει περαιτέρω τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που βάζουν τη ζωή τους στη γραμμή για να παρέχουν ζωτικής σημασίας ειδήσεις από όλο τον κόσμο Είναι σημαντικό ότι οι δημοσιογράφοι να έχουν την καλύτερη δυνατή προστασία, ενώ αναφορά σε. επικίνδυνες καταστάσεις, έτσι ώστε ο κόσμος μπορεί να ακούσει τις ιστορίες τους.
"Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια Ahmed ΟΜΕΔ και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τις υποστηρίξει."


Ευρήματα της ISAF στο συμπέρασμα ότι Khpulwak, 25, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν Αμερικανό στρατιώτη που τον πέρασε για ένας βομβιστή αυτοκτονίας.


Η έκθεση ανέφερε ότι τα στρατεύματα της ISAF ήταν ανταποκρίνεται σε μια επίθεση ανταρτών στα γραφεία του Radio Television Αφγανιστάν (RTA).
Οι στρατιώτες προσπαθούσαν να καταργήσετε την επιλογή του κτηρίου μετά από δύο βομβιστές αυτοκτονίας είχαν εκραγεί συσκευές όταν παρατήρησαν ένα άτομο "με κάτι εστερέωσε σε μία από τις γροθιές του και φτάνοντας για κάτι για το πρόσωπό του με το άλλο χέρι του».
Η έκθεση αναφέρει ότι: «Με βάση τα γεγονότα της προηγούμενης λεπτά ο στρατιώτης ενεργειών που αξιολογήθηκαν ως εκείνες ενός βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος είχε λάβει μέτρα για να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό [αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού] που έθεσε μια θανάσιμη απειλή για πολλούς στρατιώτες στην άμεση περιοχή. Αυτός πυροβόλησε το άτομο με το Μ-4 του, σκοτώνοντας τον. "
David του BBC Loyn λέει Khpulwak είχαν καταφύγει σε ένα μπάνιο και ό, τι ήταν να κρατήσει ψηλά μπορεί να έχουν κάρτα του Τύπου.
Η ISAF, δήλωσε ο θάνατος Khpulwak ήταν τραγικός  και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια