Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αγορές άνοδο σε ευρωζώνη στήριξη για την Ελλάδα

Αγορές άνοδο σε ευρωζώνη στήριξη για την Ελλάδα


Τα δεδομένα της αγοράς

Τελευταία Ενημέρωση στις 13:44 GMT
Dow Jones 11246.73 Επάνω 140.88 1.27%
Nasdaq 2572.55 Επάνω 40.40 1.60%
FTSE 100 5344.93 Επάνω 117.91 2.26%
Dax 5530.01 Επάνω 189.82 3.55%
CAC 40 3053.62 Επάνω 104.48 3.54%
BBC Παγκόσμια 30 5326.72 Επάνω 55.09 1.05%
Ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές έχουν αυξηθεί μετά τα ενθαρρυντικά σχόλια από τους ηγέτες της ευρωζώνης για την Ελλάδα.
Λονδίνο μετοχές αυξήθηκαν κατά 2,2% από το μεσημέρι, ενώ στους βασικούς δείκτες σε Φρανκφούρτη και το Παρίσι ήταν και οι δύο περίπου το 3,5%.
Ήρθε μετά από τους ηγέτες της ευρωζώνης, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα ήταν ένα «αναπόσπαστο» τμήμα της ευρωζώνης.
Επίσης, την Πέμπτη, η Ισπανία κατάφερε να πωλήσει το σύνολο των 4 δισ. ευρώ ($ 5,5 δισεκατομμύρια: £ 3,5 δις) ήταν προσφορά στη δημοπρασία χρέος αα, με μέσο επιτόκιο 5%.
"Είναι ενθαρρυντικό ότι ήταν σε θέση να εξαντλήσει την περιοχή, κάτι το οποίο η Ιταλία δεν ήταν σε θέση να κάνει την Τρίτη. [Αλλά οι μέσες αποδόσεις] είναι σε άβολη περιοχή", δήλωσε ο David Schnautz, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank.
Την Τετάρτη, η Ελλάδα επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένη να πληροί όλες τις μειώσεις του ελλείμματος τα σχέδια που έχουν  συμφωνηθεί σε αντάλλαγμα για δύο διασώσεις της .
Οι παρατηρήσεις αυτές αποσκοπούν  ηρεμώντας τις εικασίες ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει την  ζώνη του ενιαίου νομίσματος.
Μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων ήταν οι τράπεζες, να αποκαταστήσουν μέρος της βαριές απώλειες τους. Στο Λονδίνο, η Lloyds αυξήθηκαν 3,1%, η Barclays 2,7%, η HSBC 2,6% και η RBS ήταν μέχρι 1,9%.
Στο Παρίσι, η BNP Paribas ήταν μέχρι 8%, ενώ στη Φρανκφούρτη, Deustche Τράπεζας αυξήθηκε κατά 4%.
 Εν όψει στις εκτεταμένες φήμες των τελευταίων ημερών, τονίστηκε από όλους ότι η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης."
Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί δήλωσαν σε κοινή δήλωση: «Η θέση σε δεσμεύσεις θέση του [διάσωσης] του προγράμματος είναι απαραίτητη για την ελληνική οικονομία να επανέλθει σε μια πορεία διαρκούς και ισόρροπης ανάπτυξης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν, τον Μάιο του περασμένου έτους να δώσουν Ελλάδα 110 δισ. ευρώ σε δάνεια έκτακτης ανάγκης, το οποίο εξακολουθεί να λαμβάνει τμηματικά.
Ήταν τότε που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους ότι η Ελλάδα θα λάβει μια δεύτερη δοση από το ταμείο διάσωσης των 109 δισεκ. ευρώ, αλλά αυτό πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια πολλών κρατών μελών της ευρωζώνης.
Ελλάδα αναμένεται να λάβει την επόμενη δοση  δανείου από τον αρχικό πακέτο διάσωσης της αργότερα αυτό το μήνα, αλλά θα πάρει αυτό μόνο εάν οι επιθεωρητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφωνούν ότι είναι να συμβαδίσει με τους στόχους περικοπή των δαπανών της.
Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να αποφανθεί ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω. Χωρίς δάνειο αυτο το μήνα, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του χρέους της από τα μέσα του επόμενου μήνα.
Εκπρόσωπος του κ. Μέρκελ δήλωσε: «[Ελλάδα εχει  κολλήσει με τους στόχους της] είναι η προϋπόθεση για την πληρωμή των μελλοντικών δόσεων του προγράμματος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια