Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ένα βήμα πριν από το Κραχ

Στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης βρίσκονται οι αγορές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, καθώς η κρίση χρέους της ευρωζώνης δείχνει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αναγκάζοντας τους ηγέτες σε άμεσες συναντήσεις για να προλάβουν τα χειρότερα.
Ένα βήμα από το Κραχ



Έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό σε όλους πως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν αντιμετωπίζουν την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, την στιγμή που στην δίνη του οικονομικού κυκλώνα βρίσκονται και οι ΗΠΑ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εντείνοντας τους φόβους για νέα ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, μετά την κρίση του 2008.
Με τις εξελίξεις αυτές να είναι ραγδαίες, ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy πρόκειται να συζητήσει για την κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και τον Ισπανό πρωθυπουργό Jose Luis Rodriguez Zapatero σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου.
«Αφού μίλησε (την Πέμπτη) με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Τρισέ, ο πρόεδρος θα μιλήσει τηλεφωνικώς με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Ισπανό ηγέτη Θαπατέρο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Από την πλευρά της η Καγκελαρία επιβεβαιώνει την επικοινωνία τονίζοντας ότι το θέμα της συζήτησης, είναι η κατάσταση στην ευρωζώνη.
Καταρρέουν οι αγορές
Οι αγορές βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Την τελευταία εβδομάδα τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου εμφανίζουν τεράστιες απώλειες.
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις απώλειες του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να φθάνουν το 2,76%, του Παρισιού το 1,60%, της Φρανκφούρτης το 2,24%, του Μιλάνου το 3,89%, της Μαδρίτης 3,89% και της Ελβετίας το 2,70%. Tο Χρηματιστήριο Αθηνών κατρακυλά κάτω και από τις 1.050 μονάδες, χάνοντας 3,5% και πλέον.
Το Τόκιο έκλεισε σήμερα το πρωί με απώλειες 3,72% ενώ λίγες ώρες νωρίτερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο βιομηχανικός δείκτης Dow-30 έκλεισε με απώλειες 4,31% και ο δείκτης του χρηματιστηρίου Nasdaq με ζημιά 5,08%. 
Και ενώ τα χρηματιστήρια καταποντίζονται τα spread «πετάνε» τόσο για την Ιταλία και την Ισπανία, αλλά όπως είχαμε ξαναγράψει πλέον και της Γαλλίας και του Βελγίου, υπό τον φόβο διάχυσης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Μια κρίση που πρέπει να διαχειριστούν οι ηγέτες άμεσα και αποτελεσματικά πριν οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση των χρηματαγορών και στην απόλυτη παγκοσμιοποίηση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια