Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Συμβούλιο της Επικρατείας: Υπό κατεδάφιση οι 22 μεζονέτες του «Σάνη»

Συμβούλιο της Επικρατείας: Υπό κατεδάφιση οι 22 μεζονέτες του «Σάνη»

Οριστικά άκυρες και παράνομες κρίθηκαν οι οικοδομικές άδειες ανέγερσης 22 πολυτελών κατοικιών μέσα στη δασική και παραθαλάσσια περιοχή Σταυρονικήτα Χαλκιδικής.


Οι δικαστές ακύρωσαν 22 οικοδομικές άδειες που είχαν εκδοθεί πριν από 15 χρόνια


Μπλόκο από ΣτΕ στην οικοδόμηση σε δασική περιοχή

Με απόφασή του η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις τριτανακοπής που είχαν καταθέσει οι ιδιοκτήτες των 22 μεζονετών, προκειμένου να ανατραπούν παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες η ανέγερσή τους είχε κριθεί παράνομη.
Η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει τώρα το δρόμο για την κατεδάφιση των πολυτελών κατοικιών. Αναγνωρίζει ωστόσο ταυτόχρονα για ορισμένους ιδιοκτήτες και δικαίωμα αποζημίωσης από τη διοίκηση. Η αποζημίωση αφορά τις περιπτώσεις εκείνες όπου η διοίκηση τους δημιούργησε, όπως αναφέρεται, τη δικαιολογημένη πεποίθηση πως οι άδειες ήταν νόμιμες, καθώς τις εξέδωσε με βάση το Βασιλικό Διάταγμα 23.3/8.4.1965, το οποίο εξέλαβε, εσφαλμένα, ότι αποτελούσε ρυμοτομικό σχέδιο.
Το συγκρότημα των 22 μεζονετών κατασκεύασε η εταιρεία «Σάνη», την περίοδο 1995-1998, σε έκταση 2.233 στρεμμάτων. Επειτα από προσφυγές οικολογικών οργανώσεων και της κοινότητας Ν. Φώκαιας, το ΣτΕ με σωρεία αποφάσεών του το 2003 ακύρωσε ως παράνομες τις οικοδομικές άδειες.
Τώρα και πάλι η ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεών της, επισημαίνοντας στο σκεπτικό της «ότι η οικοπεδοποίηση και γενικότερα η χρησιμοποίηση για οικιστικούς σκοπούς ιδιωτικών ή δημόσιων δασών, που συνεπάγεται εξάλειψη της δασικής μορφής τους, απαγορεύεται από το Σύνταγμα».
Το ΣτΕ έκρινε ακόμη ότι η οικιστική αξιοποίηση δεν συνιστά λόγο υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος θα δικαιολογούσε κατ' αρχήν τη μεταβολή του προορισμού του δάσους, και επισημαίνει πως η ακύρωση των οικοδομικών αδειών δεν συνιστά επέμβαση στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, ούτε παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, γιατί με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η προστασία των δασών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια