Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τους φταίει ο Λαζόπουλος στο ΠΑΣΟΚ


Τους φταίει ο Λαζόπουλος στο ΠΑΣΟΚ



Επίθεση κατά του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, μετά το βίντεο – ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει τον Ντομινίκ Στρος Καν να μιλά για «υπόγειες» συνεννοήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τους φταίει ο Λαζόπουλος στο ΠΑΣΟΚ

Μέσω του Τομέα Τύπου και ΜΜΕ και του φυλλαδίου «Βασικός Σχολιασμός Θεμάτων Επικαιρότητας», το οποίο εκδίδει σε καθημερινή βάση το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε μήνυμα το οποίο απευθύνεται προς «Συγγρού και τους Λαζόπουλούς της»:

«Εμείς κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον και σώσαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Εσείς τι κάνατε; Τον πατριωτισμό του Κινήματός μας, δεν θα τον αμφισβητήσει κανείς, πόσο μάλλον αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και μετά λιποτάκτησαν και αυτοί που έγλυφαν τους "καταλληλότερους" επί 6 χρόνια, ενώ κατέστρεφαν τη χώρα».

Όπως αναφέρει επίσης το κείμενο «ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, και το ΠΑΣΟΚ έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, χτύπησαν κάθε πόρτα για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία», στην οποία «είχε οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή» και τονίζεται ότι «την αποφύγαμε».

Τονίζεται επίσης ότι «ο αγώνας που δώσαμε ήταν ακριβώς για να μη βρεθούμε μόνο με το ΔΝΤ, αλλά για να στηθεί Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης. Και αυτό καταφέραμε».

Στο ίδιο δελτίο παρατίθενται και αποσπάσματα δημοσίων δηλώσεων του κ. Παπανδρέου, ο οποίος από τον Δεκέμβριο του 2009 είχε πει ότι είχε επαφές με τον Ντομινίκ Στρος Καν, οι οποίες εμφανίζονται σήμερα ως αποκαλύψεις.

Μάλιστα παρατίθενται και δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου:

α) Στις 11/12/2009, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες: «Εγώ έχω επαφές και με τον Στρος Καν, αλλά επαφές για να συζητήσω τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, για να αξιοποιήσουμε τη δική τους τεχνογνωσία».

β) Στις 11/2/2010, πάλι σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες: «Πρώτα απ' όλα, να ξέρετε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε θέματα τεχνικής φύσης και, βεβαίως, έχει συνδράμει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε παρόμοιες κρίσεις, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτός Ευρωζώνης έχει δείξει την τεχνογνωσία του, την οποία και έχουμε ζητήσει για να μας συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν έχει αυτή την τεχνογνωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση σε παρόμοιες κρίσεις. Δεν έχει την τεχνογνωσία η Ευρωζώνη σε παρόμοιες κρίσεις. Είναι σημαντική λοιπόν αυτή η τεχνογνωσία, όπως το να βοηθήσει π.χ. στις διοικητικές αλλαγές, ώστε να μπορούμε να έχουμε μία πιο διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία και εφαρμογή του προϋπολογισμού μας. Παίρνω απλώς ένα παράδειγμα.

Με αυτή τη λογική βεβαίως, εμείς θα είμαστε πρόθυμοι και θα είναι και χρήσιμη αυτή η συνεργασία μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

γ) Και επίσης πάλι από τη συνέντευξη του στις 11/2/2010 στις Βρυξέλλες: «Πρώτα απ' όλα, όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος Καν την αρωγή του σε τεχνική βοήθεια. Άρα, λοιπόν, είναι η Ελλάδα η οποία έχει ζητήσει αυτή την τεχνική υποστήριξη. Δεν ζητήσαμε την οικονομική στήριξη, δηλαδή την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ».

Αποτέλεσμα των επαφών του κ. Παπανδρέου ήταν η επίσκεψη στην Αθήνα κλιμακίου του ΔΝΤ στις 13 Ιανουαρίου του 2010, που συναντήθηκε με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, τότε, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι η συνάντηση: «Έγινε μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ζήτησε τη συνδρομή του ΔΝΤ σε τεχνικά θέματα. Ειδικότερα, συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής βοήθειας του ΔΝΤ σε θέματα φορολογικής πολιτικής, φορολογικής διοίκησης, όπως και σε συστήματα κατάρτισης προϋπολογισμού, συστήματα ελέγχου και αξιολόγησης δημοσίων δαπανών».

Το χρονικό

Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη μεγάλου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος έγινε το βράδυ της Τρίτης στην σατυρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, μια εκπομπή στην οποία παρουσιάστηκε το «κομμένο», στο μοντάζ βίντεο, από την περιβόητη συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Γαλλική τηλεόραση.

Όπως θα δείτε και εσείς στο εν λόγο βίντεο ο κ. Στρος Καν ευθέως δηλώνει, πρώτον, ότι ήταν σε επαφή με τον πρωθυπουργό από τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009, και δεύτερον ότι δούλεψε με τον πρωθυπουργό «υπογείως» προκειμένου να οδηγηθούμε στον δανεισμό από το ΔΝΤ.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι αριθμοί, απ' όποια πλευρά κι αν τους δει κανείς, δεν «βγαίνουν». Παράδειγμα; Θεσπίστηκαν μέτρα αξίας 38 δισ. ευρώ, που μείωσαν το έλλειμμα μόλις κατά 12 δισ. ευρώ. Και έπονται νέα μέτρα 26 δισ. ευρώ για να περιοριστεί το έλλειμμα κατά... 20 δισ. ευρώ. Η ανεργία εκτοξεύθηκε σε πρωτόγνωρα επίπεδα, ο πληθωρισμός καλπάζει, ενώ το κατά κεφαλήν διαθέσιμο εισόδημα βαίνει μειούμενο




Αυτό που πραγματικά προκαλεί εντύπωση, είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο δεν έχει προβληθεί από κανένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων και ούτε είχαμε κάποια γνώση για την ύπαρξη του πλην της χθεσινής παρουσίασης του στο «Αλ Τσαντίρι».

Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο υπό την δαμόκλεια σπάθη του Μνημονίου, έχοντας κυριολεκτικά γκρεμίσει όσα χτίστηκαν επί δεκαετίες, όταν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης διαδέχονται το ένα το άλλο, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα και πισωγυρίζουν την χώρα δεκάδες χρόνια, μαθαίνουμε πως όλα έγιναν «υπογείως».

Γιατί κ. Παπανδρέου δεν μας είπατε την αλήθεια από την αρχή, ενώ προφανώς και την γνωρίζατε; Γιατί από το «λεφτά υπάρχουν», έχουμε φτάσει στο «τα ταμεία είναι άδεια»; Μήπως το περιβόητο πιστόλι αντί να το βγάλετε πάνω στο τραπέζι, το στρέψατε τελικά στο κεφάλι μας ; Αυτά τα ερωτήματα μας γεννιούνται και απ’ ότι φαίνεται θα μας μείνουν αναπάντητα.

Και όπως είχε γράψει και ο μεγάλος Μανώλης Ρασούλης:

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ
και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ
να πεθαίνω όπου πατώ
και να μην σε υποφέρω

Αχ Ελλάδα θα στο πω
πριν λαλήσεις πετεινό
δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι
μ' εκβιάζεις μου κολλάς
σαν το νόθο με πετάς
μα κι απάνω μου κρεμιέσαι

Μιχελάκης: Δούλεψαν μυστικά και υπόγεια

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης τονίζει πως "αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ".

Ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές καθώς ο λαός πρέπει να μάθει τί κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη.

"Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ μυστικά και υπόγεια σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, στη συνέντευξή του ο κ. Στρος Καν επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ (σ.σ.: στην Ελλάδα) κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο".

Πεταλωτής: Ανακαλύπτουν την Αμερική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε ως «συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας» τον τρόπο που η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να επικρίνουν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την προβολή, από τηλεοπτική σατιρική εκπομπή, παλιότερων δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με τις οποίες γίνονταν συζητήσεις προεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, για να επιτευχθεί η συμφωνία για τη λήψη του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα.

Επιπλέον μίλησε για «ανακάλυψη μιας δήθεν μεγάλης είδησης» και κατηγόρησε τη ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς ότι ισχυρίζονται πως ο πρωθυπουργός είχε ως στόχο, με την εκλογή του, να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ. «Με γκεμπελικό τρόπο δεν λένε ότι μετά την λιποταξία της ΝΔ από την κυβέρνηση ήμασταν ένα βήμα από την χρεοκοπία και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να καταβληθούν οι μισθοί του κράτους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ως όφειλε, διερευνούσε όλες τις δυνατότητες για να μπορέσει να δανειστεί η χώρα, αφού δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης και τα εργαλεία της Ε.Ε. «Έτσι προέκυψε η συμφωνία με την τρόικα», υπογράμμισε.

Ο κ. Πεταλωτής αντέκρουσε την κριτική "υποκρισίας" της ΝΔ για «υπόγειες διαδρομές της κυβέρνησης», λέγοντας ότι « θα μας πουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Πορτογαλία και την Ιρλανδία στο μηχανισμό». Και συμπλήρωσε: « Το μνημόνιο το έφερε η ΝΔ» και την κατηγόρησε ότι με "γκεμπελικό τρόπο απέκρυπτε τί γινόταν στη χώρα".

«Ας έπαιρναν τις αποφάσεις όταν έπρεπε. Ας μην κυβερνούσαν με την λογική Καραμανλή «ασ’ το για αργότερα». Ας μην βούλιαζαν την χώρα και το κράτος».

Όσο για τον προσωπικό χαρακτηρισμό "Κλουζό" που του αποδόθηκε από τη ΝΔ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι « Κλουζό είναι αυτοί που σήμερα... ανακαλύπτουν την Αμερική».

Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Στρος Καν

Αργά το βράδυ το ΔΝΤ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επικοινωνία του κ. Στρος-Καν με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και προσπαθώντας να «μαζέψει» το θέμα σημείωσε: «είμαστε πάντα σε επαφή με τα κράτη μέλη μας και δεν είναι ασύνηθες για τον γενικό διευθυντή να μιλά με την ηγεσία μιας χώρας».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτές οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή. Δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια στα τέλη Απριλίου του 2010».

Το Ταμείο υπενθυμίζει ότι «εδώ και έναν χρόνο ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ έχει δηλώσει πως μέχρι να κατατεθεί η αίτηση (της Ελλάδας) δεν είχαμε συζητήσεις οικονομικής φύσεως», και η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με την επισήμανση ότι αυτό που συνέβαινε στις επαφές μεταξύ των δυο πλευρών ήταν ότι «στελέχη του Ταμείου πρόσφεραν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα μετά από σχετικό αίτημα της τελευταίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια