Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ένας Έλληνας που μας κάνει περήφανους για τη χώρα μας


ΈναςΈ

Ένας Έλληνας που μας κάνει περήφανους για τη χώρα μας


νας ΈΈνας Έλληνας επιστήμονας, ο Νίκος Πελεκάνος, βραβεύτηκε, μαζί με άλλους δύο ευρωπαίους ερευνητές, στο διεθνή διαγωνισμό "Solar-Innovation 2010" για την ανάπτυξη καινοτομιών στο πεδίο των φωτοβολταϊκών.

Ο κ. Πελεκάνος, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής (συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ) στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΗΔΛ-ΙΤΕ), είναι ένας από τους τρεις αποδέκτες του βραβείου, με την πρόταση που υπέβαλε για την "Ανάπτυξη νέας γενιάς φωτοβολταϊκών με χρήση χαμηλο-διάστατων III-V ημιαγωγικών νανοδομών".

Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται από την Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Commissariat a l'Energie Atomique), μετά από διεθνή διαγωνισμό και επιλογή μεταξύ δεκάδων προτάσεων, και περιλαμβάνει την χρηματοδότηση και παροχή υλικοτεχνικής υποδομής για την πραγματοποίηση της ερευνητικής πρότασης σε ορίζοντα τριετίας.

Εκτός του κ. Πελεκάνου βραβεύτηκαν, η Βρετανίδα ερευνήτρια του Ευρωπαϊκού Σύγχροτρου, Τάμζιν Λάμφορντ και ο Γάλλος ερευνητής, Βενσάν Ρενάρ, του Ινστιτούτου Neel της Γκρενόμπλ.

Ο Έλληνας επιστήμονας πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο του (Masters) και το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ, και για 10 χρόνια, περίπου, εργάστηκε ως ερευνητής στη Γαλλία (στα εργαστήρια CNET και της Γαλλικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας), καθώς και τη Γερμανία (Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ Στουτγάρδης ), εστιαζόμενος στα πεδία της νανοτεχνολογίας ημιαγωγών, με έμφαση στην επιστήμη των νέων υλικών και τις οπτοηλεκτρονικές  ιδιότητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια