Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τη χιονόπτωση





Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τη χιονόπτωση

Μετ' εμποδίων συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, λόγω των κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.
Εντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν στο ρεύμα καθόδου από Λαμία προς Αθήνα, στην περιοχή των Καμμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου όπου τα οχήματα που εξέρχονται από τις σήραγγες βρίσκονται αντιμέτωπα με σφοδρή χιονόπτωση.
Εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στα ΙΧ και δεν μπορούν να προχωρήσουν, με συνέπεια το ρεύμα ανόδου στο ίδιο σημείο, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, να έχει γίνει αδιαπέραστο. Η τροχαία επιτρέπει να περάσουν μόνο αυτοκίνητα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ο «γολγοθάς» όμως της επιστροφής των εκδρομέων δεν σταματά εκεί, καθώς δέκα χιλιόμετρα μετά, τα οχήματα κινούνται σημειωτόν και μάλιστα με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 10-15 χιλιόμετρα.
Το χιόνι έχει καλύψει ένα μέρος του οδοστρώματος της Εθνικής οδού και η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Από το 160ό χλμ, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, εως το 145ο χλμ στο ύψος των Λιβανατών, η κίνηση γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία και υπάρχει ενδεχόμενο ακινητοποίησης των αυτοκινήτων.
Από τον κόμβο της Τραγάνας, στο 133ο χλμ, μέχρι και το Μαρτίνο, εκατοντάδες αυτοκίνητα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.
Σοβαρά προβλήματα αρχίζουν και δημιουργούνται και στην ανατολική Φθιώτιδα στα όρια με την Μαγνησία, όπου τα φορτηγά μεγάλου φορτίου που κινούνται προς τη βόρεια Ελλάδα αναγκάζονται να σταθμεύσουν στην περιοχή της Στυλίδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 230ό χλμ, λίγο μετά τη Στυλίδα, έως το 265ο χλμ, παρατηρείται ιδιαίτερα έντονη χιονόπτωση και τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν το οδόστρωμα.
Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και περισσότερο έντονα.
Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και δρόμο Λαμίας-Αμφισσας, στο Μπράλο, ενώ στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκατοστά.
Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα
Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου», ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.
Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια