Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας φώναζε για τους πλειστηριασμούς Ο γιος του σήμερα, συμβολαιογράφος, κάνει πλειστηριασμούς με τον νόμο





Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γιος του πλειστηριάζουν ακίνητα στην Πιερία

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας φώναζε για τους πλειστηριασμούς και οργάνωνε κινήματα πολιτών. Ο γιος του σήμερα, συμβολαιογράφος, κάνει πλειστηριασμούς με τον νόμο που ψήφισε ο πατέρας του. Αυτή είναι η αριστερά






https://video.twimg.com/amplify_video/987623636143104000/vid/196x180/HujSYAvYacF1k7zM.mp4








Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γιος του πλειστηριάζουν ακίνητα στην Πιερία

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γιος του πλειστηριάζουν ακίνητα στην Πιερία

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» διατεινόταν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και την ανάληψη της εξουσίας το 2015. Ένα σύνθημα που φαίνεται ότι ξέχασαν πολύ γρήγορα τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος, όπως και όσοι τους περιστοιχίζουν, αφού συμμετέχουν οι ίδιοι σε πλειστηριασμούς υπέρ τραπεζών και άλλων φορέων, όπως θα διαβάσετε μέσα από το ρεπορτάζ της «ΜΠΑΜ».
Συγκεκριμένα, «θύελλα αντιδράσεων» έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πιερίας ο συμβολαιογράφος Γιώργος Τζαμακλής, γιος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χαρίλαου Τζαμακλή, καθώς έχει αναλάβει δεκάδες πλειστηριασμούς, εκ των οποίων ένα χωράφι και ένα κατάστημα…, για λογαριασμό της Eurobank στο Ειρηνοδικείο Κατερίνης. Η «ΜΠΑΜ» μίλησε με τον συμβολαιογράφο, αλλά και με τον βουλευτή Χαρίλαο Τζαμακλή, οι οποίοι υποστήριξαν ότι «είναι υποχρεωμένοι να προβούν στους εν λόγω πλειστηριασμούς».
Δηλώνει εθελοντής και αγανακτισμένος
Ωστόσο, πριν διαβάσατε τα όσα μας δήλωσαν κατ’ αποκλειστικότητα και οι δύο, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Χαρίλαος Τζαμακλής, βουλευτής και δικηγόρος, στο βιογραφικό που διατηρεί στην προσωπική του πολιτική ιστοσελίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης. Συμμετέχει σε όλες τις κινηματικές και εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται στην πόλη και στον νομό (διόδια, Κόντρα στο Ρεύμα, Αγανακτισμένοι, πλειστηριασμοί κ.λπ.)». Καθώς και ότι: «Μαζί με άλλους δικηγόρους παρέχει αφιλοκερδώς δικηγορικές υπηρεσίες για οξυμμένα κοινωνικά ζητήματα, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ».
«Κύριοι, είμαι υποχρεωμένος να προβώ στους πλειστηριασμούς. Δεν μπορώ να το αρνηθώ. Εξάλλου, δεν βγάζω πρώτες κατοικίες στο σφυρί, ούτε έχω πολλές υποθέσεις πλειστηριασμών» υποστηρίζει στην «ΜΠΑΜ» ο συμβολαιογράφος Γιώργος Τζαμακλής και συνεχίζει: «Εγώ δεν διαχειρίζομαι περισσότερες από 10 με 15 υποθέσεις και καμία δεν αφορά πρώτη κατοικία».
«Το παιδί μου είναι υπάλληλος»
Στο πλευρό του και ο πατέρας του, βουλευτής, δικηγόρος και άμεσος συνεργάτης του Χαρίλαος Τζαμακλής. «Το παιδί μου, άσχετα με τις αντιδράσεις που ακούω, είναι από το 2012 συμβολαιογράφος και δεν κάνει αυτό το επάγγελμα για να πλειστηριάσει σπίτια. Ουσιαστικά είναι υπάλληλος. Υπάλληλος διεκπεραίωσης των πλειστηριασμών, ο οποίος μάλιστα, για να αρνηθεί έναν πλειστηριασμό, πρέπει να αναφερθεί στον εισαγγελέα ώστε να τον αναπληρώσει άλλος και μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Επειδή δουλεύω με τον γιο μου και γνωρίζω, σας βεβαιώνω ότι δεν πλειστηριάζουμε πρώτες κατοικίες, αφού προστατεύονται έτσι κι αλλιώς από τους νόμους Κατσέλη και Σταθάκη» υποστηρίζει.
Βέβαια, δεν παύει να είναι οξύμωρο πώς ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γιος του εμπλέκονται σε κάτι ηθικά (και όχι νομικά) μεμπτό, αφού η αριστερή ιδεολογία τους δεν συνάδει με τους πλειστηριασμούς οικοπέδων, καταστημάτων ή όποιας άλλης επιχείρησης ή μονάδας.
Περισσότερα από 40.000 σπίτια θα βγαίνουν κάθε χρόνο στο σφυρί
Να προχωρήσουν γρήγορα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να πραγματοποιηθούν 130.000 μέχρι το 2021 ζητούν οι «θεσμοί» από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πλέον έχει συμφωνήσει, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να βγαίνουν στο σφυρί και ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου, και όχι μόνο των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων, όπως σημειώνεται στην Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν,.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για τη διενέργεια 10.000 πλειστηριασμών ακινήτων το 2018 και 40.000 πλειστηριασμών ακινήτων τον χρόνο τα επόμενα τρία χρόνια, από το 2019 ως το 2021. Επίσης, απαιτείται να μπουν περισσότεροι συμβολαιογράφοι ανά την επικράτεια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κάλυψη όλης της χώρας.
Στην Έκθεση Συμμόρφωσης τονίζεται ότι η κατάσταση στα Ειρηνοδικεία παραμένει προβληματική, σε αντίθεση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στους συμβολαιογράφους να πραγματοποιούν τον πλειστηριασμό οπουδήποτε, χωρίς αντιδράσεις. Όσον αφορά την ατάραχη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, στην Έκθεση αναφέρεται ότι οι Αρχές είναι αναγκαίο να συνεχίσουν την αναθεώρηση του πλαισίου προστασίας και τις δικλίδες ασφαλείας έτσι ώστε να είναι ανεμπόδιστη η διεξαγωγή των πλειστηριασμών. Κι αυτό διότι είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τους οποίους έχουν δεσμευθεί οι τράπεζες στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.
Σχετικά με το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το νέο μνημόνιο αναφέρει πως σχεδόν όλοι οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται ηλεκτρονικά από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2018, μετά τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, κυρίως από τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη.


πηγή 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια