Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ήταν «βιασμός»; - Χωρίς τη συναίνεση της ηθοποιού, η διαβόητη σκηνή με το βούτυρο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» Η επίμαχη σκηνή είναι στην 1:06:41

Ήταν «βιασμός»; - Χωρίς τη συναίνεση της ηθοποιού, η διαβόητη σκηνή με το βούτυρο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»

Η επίμαχη σκηνή είναι στην 1:06:41 


Ήταν «βιασμός»; - Χωρίς τη συναίνεση της ηθοποιού, η διαβόητη σκηνή με το βούτυρο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» - Media



Όταν πρωτοπροβλήθηκε ανά τον κόσμο η περίφημη ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι», μια σκηνή της είναι σοκάρει το σύμπαν: στη συγκεκριμένη σκηνή, ο Μάρλον Μπράντο εμφανίζεται να βιάζει την Μαρία Σνάιντερ χρησιμοποιώντας βούτυρο ως λιπαντικό.











Η επίμαχη σκηνή είναι στην 1:06:41 


Η σκηνή είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις κατά την προβολή της ταινίας το 1972 και, τώρα, προκαλεί εκ νέου αντιδράσεις, καθώς ο σκηνοθέτης Μπερνάντο Μπερτολούτσι παραδέχθηκε σε βίντεο που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ότι η Σνάιντερ δεν είχε συναινέσει για τη σκηνή, η οποία αποτελεί αποτέλεσμα «συνωμοσίας» του ιδίου και του Μπράντο.
Στο βίντεο του 2013, ο Ιταλός δημιουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η σκηνή με το βούτυρο ήταν μια ιδέα που είχα με τον Μάρλον εκείνο το πρωί πριν από το γύρισμα», εξηγώντας ότι ήθελε να αποτυπώσει πραγματική ταπείνωση από την πρωταγωνίστριά του.
«Νομίζω ότι μίσησε εμένα και τον Μπράντο που δεν της το είπαμε. Δεν ήθελα η Μαρία να ερμηνεύσει την ταπείνωση και την οργή της. Ήθελα να την νιώσει», είπε ο Μπερτολούτσι, ενώ σημειώνεται ότι η Μαρία Σνάιντερ, μετά το «Τανγκό» δεν δέχτηκε να ξανακάνει γυμνή σκηνή σε ταινίες.
Η Μαρία Σνάιντερ, η οποία πέθανε το 2011, είχε δηλώσει ότι «βιάστηκε ταυτόχρονα από τον Μπερτολούτσι και από τον Μπράντο».
«Ο Μπράντο μου είχε πει: Μαρία, μην κάνεις έτσι, μια ταινία είναι. Αλλά κατά τη διάρκεια της σκηνής, παρότι ο Μάρλον δεν το έκανε πραγματικά (ήταν μίμηση βιασμού), εγώ έκλαιγα με πραγματικά δάκρυα». Προσέθεσε, δε, μιλώντας στη Daily Mail ότι «ο Μπράντο δεν είχε την κομψότητα να μου ζητήσει ούτε συγγνώμη μετά τη σκηνή με το βούτυρο». Όσο για τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, «ένιωσε ενοχές, αλλά...».
Η αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, όπως την Τζέσικα Τσάστεϊν, τον Κρις Έβανς και την Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ.
Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια