Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Στη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού Την επόμενη φορά που κάποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Στη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού Την επόμενη φορά που κάποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής






Κύπρος 11 - 14 Αυγ, 1996 - δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού από τους Τούρκους στη νεκρή ζώνη κοντά Δερύνεια - Πλήρης ντοκιμαντέρ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ αυτών DARK DAYS ...

2, Αυγούστου 1996 - 10, Αυγ. του 1996 - 14 Αυγούστου 1996.
Στην 1η Αυγούστου 1996, προκειμένου να τιμηθεί η 22η χρονιά της Κύπρος είναι διαιρεμένη χώρα, πάνω από 300 ποδηλάτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης είχαν οργανώσει ένα συλλαλητήριο από το Βερολίνο (η τελευταία διαιρεμένη πόλη στην Ευρώπη, εκτός από Λευκωσία) στην Κερύνεια. Άφησαν το Βερολίνο στις 2 Αυγούστου και σχεδίαζαν να φτάσουν στον προορισμό τους στις 11.
Ταυτόχρονα, περίπου 2.500 μέλη της οργάνωσης δεξιάς Γκρίζοι Λύκοι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Κύπρος από την Τουρκία.
Λόγω βαριά πολιτική πίεση (ακόμα και από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι) που εφαρμόζεται στο Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας για να ακυρώσετε την 11η Αυγούστου εκδήλωση, CMF τελικά υπέκυψε. Αυτό αντιμετωπίστηκε με αποδοκιμασία από ένα μεγάλο μέρος των ποδηλατών και άλλων διαδηλωτών, οι οποίοι αποφάσισαν να βαδίσουν μόνοι τους προς την νεκρή ζώνη.
Ανάμεσά τους ήταν ο Τάσος Ισαάκ.
Σε μια στιγμή, ο Ισαάκ είχε παγιδευτεί σε συρματοπλέγματα χωρίς συν-διαδηλωτές του, παρατηρώντας ότι είχε μείνει αρκετά πίσω σύντομα. Μια μεγάλη ομάδα των Γκρίζων Λύκων, συνειδητοποιώντας ότι ήταν ανήμπορος, κατάφερε να τρέξει προς το μέρος του και άρχισαν clubbing, γροθιές, λακτίσματα και πετώντας πέτρες σε αυτόν. Θα συνεχιστεί για αρκετά λεπτά, αδιαφιλονίκητη από τα κοντινά μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, έως ότου οι Έλληνες Κύπριοι κατόρθωσαν να πάρουν πίσω από τον όχλο νεκρό σώμα Ισαάκ
Κηδεία του Τάσου Ισαάκ διεξήχθη στην 14ης Αυγούστου και συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι. Διαμαρτυρίες μετά την κηδεία οδήγησε στη δολοφονία του ξαδέλφου του Ισαάκ, Σολωμού Σολωμού.
Στις 22 Νοεμβρίου, 1996, η κυπριακή κυβέρνηση εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ κατά Χασίμ Γιλμάζ, ο Τούρκος έποικος και πρώην μέλος της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας, Neyfel Μουσταφά Εργκούν, ένα τουρκικό εποίκων, που υπηρετούν στην παράνομη τουρκοκυπριακή αστυνομία , Polat Fikret Κορέλι, ένας Τουρκοκύπριος από την Αμμόχωστο, Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν, ο Τούρκος έποικος, ηγέτης των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα και Erhan Arikli, ο Τούρκος έποικος από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Όταν Ισαάκ σκοτώθηκε, άφησε πίσω του την έγκυο γυναίκα του. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες του προς το ελληνικό έθνος, η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε να είναι ο νονός του ακόμα αγέννητο μωρό. Όταν το κοριτσάκι γεννήθηκε, βαφτίστηκε Αναστασία (μετά τον πατέρα της), από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Θεόδωρος Πάγκαλος. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου και της αφιερώνει το τραγούδι "Τραγούδι του Helidoniou" ("Song Swallow του").
____
Νέα Διαμαρτυρίες στη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού - Οι ποδηλάτες σχεδιάζουν μεγάλη διαμαρτυρία
Η μεγαλύτερη από ποτέ μοτοσικλέτα διαμαρτυρίας εναντίον της τουρκικής κατοχής έχει προγραμματιστεί για αυτό τον Αύγουστο, οπότε Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού δολοφονήθηκαν στη Δερύνεια κατά τη διάρκεια μιας παρόμοιας ράλι πίσω στο 1996.
Νέα από την επίδειξη περιγράφονται χθες ο Γιώργος Χατζηκώστας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας Κύπρος.
«Σχεδιάζουμε να έχουμε μια αλυσίδα των μοτοσικλετών που εκτείνεται από την Πόλη Χρυσοχούς μέχρι την Αμμόχωστο," είπε.
Αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, Χατζηκώστας ισχυρίστηκε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να προσελκύσει τις 12.000 ποδηλάτες εκτιμούν θα ήταν αναγκαίο για να καλύψει το τέντωμα 100 μιλίων-plus του νησιού.
"Αναμένουμε να έχουμε το σχέδιο οριστικοποιηθεί μέχρι τον Ιούλιο," δήλωσε ο Χατζηκώστας. "Προφανώς, οι ακριβείς λεπτομέρειες θα μπορούσε να αλλάξει από τώρα και όταν βρίσκεται."
Αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη καθοριστεί, η αλυσίδα των ποδηλατών αναμένεται να είναι το αποκορύφωμα μιας τριήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου.
«Καλούμε τους ποδηλάτες από όλη την Ευρώπη για να έρθει. Χίλιοι μέλη του FEM (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών) από την Ελλάδα έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν."
Χατζηκώστας Polis έχει επιλεγεί ως σημείο εκκίνησης για τη διαμαρτυρία, δεδομένου ότι είναι σε ασφαλή απόσταση από την ουδέτερη ζώνη και υπάρχει ένα μεγάλο κάμπινγκ εκεί όπου οι συμμετέχοντες ποδηλάτες θα μπορούσε να μείνει.
Είπε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει γνώση του σχεδίου, αν και δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο για το θέμα αυτό έχει γίνει ακόμα. "Ποτέ δεν αντιδρούν όταν τους λέτε, μόνο αργότερα», είπε.
Τον περασμένο Αύγουστο Τάσος Ισαάκ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μέλη της τουρκικής εξτρεμιστικής ομάδας Grey Wolves μετά από διαδηλώσεις στη νεκρή ζώνη μετά την ακύρωση της το τελικό σκέλος του μια βόλτα με την ελευθερία από το Βερολίνο προς την Κερύνεια, ένα γεγονός επίσης διοργανώνεται από την ομοσπονδία.
Τρεις ημέρες αργότερα, ο Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκε όπως ο ίδιος ανέβηκε ένα κοντάρι για να γκρεμίσει μια τουρκική σημαία στη νεκρή ζώνη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων μετά την κηδεία του ξαδέλφου του Ισαάκ.
Χατζηκώστας οι ποδηλάτες δεν είχε επικοινωνήσει με τις οικογένειες των θυμάτων για να τους ενημερώσει για τα σχέδιά τους.
Είπε ότι η Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας ελπίζει να αυξήσει £ 20.000 από την πώληση των tee-shirts για να χτίσει ένα μνημείο για Σολωμού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια