Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Μεσογειακά πετρέλαια Μια ευκαιρία για τις ΗΠΑ να τα σπάσει με την Τουρκία

Μεσογειακά πετρέλαια  Μια ευκαιρία για τις ΗΠΑ να τα σπάσει με την Τουρκία 






Η στρατηγική και η ενεργειακά πλούσια περιοχή που αρχίζει στην ανατολική Μεσόγειο και εκτείνεται 600 μίλια ανατολικά στην Κεντρική Ασία διασχίζεται από τρεις ηπείρους, από τη Λιβύη στο Αζερμπαϊτζάν. Η περιοχή υφίσταται αλλαγές τόσο μεγάλες όσο αυτές που περιγράφονται Ντίκενς μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού επαναστατική.
Τεράστια κοιτάσματα ενέργειας έχουν ανακαλυφθεί ταυτόχρονα ότι οι πολιτικές αναταραχές θολώνω την περιοχή. Σε αυτό το καζάνι, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και τις ευκαιρίες.



Πολιτική και συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο αλλάζουν, και το πλαίσιο της ασφάλειας της περιοχής είναι διάσπαση. Η περιοχή χωρίζεται πλέον, τόσο στο εσωτερικό του μουσουλμανικού κόσμου και μεταξύ αυτής και των μη μουσουλμανικών κρατών.
 
Μια νέα τάξη πραγμάτων αναδύεται ως αποτέλεσμα τρία σημαντικά γεγονότα: η επαναχάραξη του χάρτη υδρογονανθράκων της περιοχής, με την ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή και την ισραηλινή αποκλειστικών οικονομικών ζωνών? Υιοθέτησης από την Τουρκία μιας εχθρικής νεο-οθωμανική ιδεολογία να την καθοδηγήσουν στην τον 21ο αιώνα? και η «Αραβική Άνοιξη». Στο μεσαίο σημείο αυτής της πολιτικής αλλαγής, η Ελλάδα και η Κύπρος - συντονισμό με το Ισραήλ - παρέμειναν τα κύρια κράτη της περιοχής που είναι φιλικά προς τη Δύση. Όταν η αστάθεια και ο φόβος είναι σε άνοδο, η προβλεψιμότητα γίνεται ιδιαίτερα βραβευθείς.


 
Οι ρόλοι της Ελλάδα και η Κύπρος σε θέματα πολιτικής και ασφάλειας προσφοράς πλαίσιο χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ της Δύσης, ένα τόξο σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, και θα φέρει την ΕΕ σε μέσα σε 45 λεπτά από τα σύνορα του Ισραήλ. Port χρήσης, ναυτικές εγκαταστάσεις, καθώς και στρατηγικές αεροπορικές βάσεις ότι η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν από καιρό επεκταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπουν έκτος Στόλος των ΗΠΑ - εάν οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσει να επιστρέψει ότι από τη στιγμή-ισχυρή ναυτική δύναμη για ακόμα και ένα κλάσμα του πρώην δύναμή του - για τη διαφύλαξη θαλάσσιες γραμμές της περιοχής της επικοινωνίας. Αυξανόμενη αστάθεια της περιοχής έχει αυξημένα τους στρατηγικούς ρόλους Ελλάδα και η Κύπρος, και προσφέρει ένα κίνητρο για τους Αμερικανούς πολιτικούς να προωθήσει μια νέα σειρά που καθιερώνει στενότερες σχέσεις με τις δύο χώρες και ενισχύει την περιφερειακή θέση τους.


 
Ωστόσο, η ανατολική Μεσόγειος είναι μάρτυρες νέων πολιτικών, στρατιωτικών και ενεργειακών κέντρων της βαρύτητας όπως ακριβώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να «άξονα» στην Ασία.
 
Ενώ η Κίνα και η Ινδία θα απαιτήσει την προσοχή των ΗΠΑ τουλάχιστον για το υπόλοιπο αυτού του αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την επιρροή της στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να διακινδυνεύσει νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και την ίδια τη Συμμαχία εάν το Ιράν γίνει πυρηνική δύναμη (αφήνοντας το Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό της ), και χωρίς περαιτέρω υπογραμμίζοντας την εμφάνιση της μια μεγάλη δύναμη στη στρατηγική υποχώρηση.
 
Συμφέρον των ΗΠΑ και η συμμετοχή στις μεσογειακές ημερομηνίες στην Jefferson διοίκηση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επεδίωκαν μια σταθερή περιοχή, δεδομένου ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ μαχόταν πειρατές Βαρβαρίας στις αρχές του 19ου αιώνα για να τους κρατήσει από καιροφυλακτούν για την αμερικανική εμπορικά συμφέροντα από τους λιμένες τους στη Βόρεια Αφρική. Η άνοδος του ριζοσπαστικού Ισλάμ ως η πιο δυναμική πολιτική δύναμη της περιοχής, και η εμβάθυνση συνδέσεις των ριζών με την «Αραβική Άνοιξη», είναι μια μεγάλη απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ - όπως το πρόσφατο κλείσιμο της 19ης πρεσβειών των ΗΠΑ από τη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή και ως μακρινό νότο όπως η Μαδαγασκάρη αποδεικνύει. Ισλαμιστές και αυταρχικά καθεστώτα έχουν προκύψει μετά την κατάρρευση του ancien της περιοχής καθεστώς. Η περιφερειακή μετατόπιση προς την αυταρχική ισλαμισμός είναι μια υπενθύμιση της προειδοποίησης του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ καθηγητής Samuel Huntington σχετικά με την σύγκρουση των πολιτισμών, και προτείνει έναν αγώνα όσο και επικίνδυνο, όπως αυτή που καταλαμβάνει την προσοχή της Ευρώπης σε όλη τη μακραίωνη βασιλείας του κανόνα αυτοκρατορικής οθωμανικής.
 
Διάδοχος των Οθωμανών », η σύγχρονη Τουρκία, έχει εγκαταλείψει το κεμαλικό επιχείρηση και διέπεται από μια όλο και πιο καταπιεστικό, εχθρικό, και ισλαμικό καθεστώς. Οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας έχει ενθαρρύνει τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για να βγάλουμε με κόπο στην ιδεολογία του, χύτευση άκρη προς τα δυτικά το μέλλον και κοσμικού χαρακτήρα σύγχρονης Τουρκίας που διαδέχθηκε την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στη θέση του, ο κ. Ερντογάν έχει προσανατολιστεί η Τουρκία προς την Ανατολή, με έμφαση σουνιτική μουσουλμανική αλληλεγγύη και την εχθρότητα έναντι των μη μουσουλμανικών των ΗΠΑ συμμάχους στην περιοχή. Πολιτική του Ερντογάν φαίνεται να αποκαταστήσει την ηγεμονία ότι η Οθωμανική προκατόχους του πέτυχε. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτής της πολιτικής, όπως η πρόσφατη παρέμβαση του τουρκικού ναυτικού με τις προσπάθειες του Ισραήλ και η Κύπρος την εδραίωση των προσπαθειών για την απομάκρυνση των υδρογονανθράκων από τα κρεβάτια στη θάλασσα εντός των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών τους? Μαρτίου υπόσχεση Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να "δέσει και πάλι στο Σεράγεβο στη Δαμασκό, στη Βεγγάζη για να ... Batumi "(της Μαύρης Θάλασσας της Γεωργίας ακτή)? και του Λονδίνου με βάση το Διεθνές Ινστιτούτο για την παρατήρηση Στρατηγικών Μελετών», ότι «το Μάρτιο του 2012 η τουρκική κυβέρνηση εισήγαγε ένα πενταετές στρατηγικό σχέδιο για να κάνουν εξοπλισμών βιομηχανίας της χώρας μία από τις δέκα η μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι το 2016. "
 
Ένας συνδυασμός των ισλαμιστών κανόνα, μια νεο-οθωμανική, η ιδεολογία και η απόπειρα της Τουρκίας να επιστρέψει ως ηγεμόνα της περιοχής αντιτίθεται το στόχο των ΗΠΑ για μια δημοκρατική και ειρηνική περιοχή. Απειλεί τους συμμάχους της Αμερικής - Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, και τα νέα μέλη της ΕΕ Βουλγαρία, η οποία κατήγγειλε τον έλεγχο της Τουρκίας και στις δύο παραδόσεις και τις τιμές του φυσικού αερίου που διέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Η τρέχουσα πολιτική της Τουρκίας έρχεται σε αντίθεση με τον παραδοσιακό στόχο της στρατηγικής των ΗΠΑ που προσπαθεί να αποτρέψει την ηγεμονία στην ενδοχώρα της Ευρασίας. Αμερική αγωνίστηκε δύο παγκόσμιους πολέμους και έναν ψυχρό πόλεμο για να αποτρέψουν την άνοδο μιας ηγεμονίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Επειδή οι ΗΠΑ διατηρούν το ενδιαφέρον της σε μια ισορροπία των εξουσιών στην ήπειρο, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν γίνει πολύ πιο σημαντικό για την αμερικανική εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας. Και τα δύο κράτη έχουν ένα ισχυρό ενδιαφέρον για την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, όπως και το Ισραήλ, του οποίου το ναυτικό, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ζήτησε 760.000.000 δολαρίων αύξηση του προϋπολογισμού για την προάσπιση των πρωτόγνωρη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ. Ναυτικές ικανότητες του Ισραήλ συμπληρώσει ανώτερη δύναμη του αέρα? Μαζί, έχουν συνέπειες σε περιφερειακό επίπεδο.
 
Αυξημένη ισραηλινή ναυτική δύναμη καταδεικνύει τη σοβαρότητα σχετικά με τη λήψη ένα μεγαλύτερο ρόλο στην ετήσια τριμερή ναυτική άσκηση «Noble Dina», στο οποίο ΗΠΑ, Ισραήλ, και οι ελληνικές δυνάμεις έχουν συμμετάσχει από το 2011. Η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να επαναλάβω την υπεράσπιση των υπεράκτιες εξέδρες γεώτρησης, να προωθήσει το επίπεδο του επιχειρησιακού συντονισμού μεταξύ των τριών πολεμικό ναυτικό, και να βελτιώσει την ικανότητα των συμμετεχόντων να αποτρέψει περιφερειακών συγκρούσεων. Η ηγεσία των ΗΠΑ αυτής της άσκησης είναι θετική - Η πολιτική των ΗΠΑ έχει αρχίσει να αναγνωρίζουν την αυξανόμενη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, υπό την ηγεσία του σημερινού καθεστώτος της Κύπρου, ΗΠΑ-Κύπρος σχέσεις είναι το πιο κοντινό έχουν πάει ποτέ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν το δικαίωμα Κύπρος να διερευνήσει και να αξιοποιήσει τους πόρους ενέργειας στην δική του αποκλειστική οικονομική της ζώνη, και η Κύπρος επιδιώκει να ενταχθεί πρόγραμμα του ΝΑΤΟ Σύμπραξη για την Ειρήνη.
 
Την επιθυμία της Κυπριακής Κυβέρνησης για ένταξη στη Σύμπραξη για Ειρήνη του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει η διαδικασία για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ θα πρέπει να επικροτηθεί. Προώθηση της για ένταξη στο ΝΑΤΟ Κύπρος »θα ενισχύσει την ασφάλεια της συμμαχίας. Κύπρος »ένταξη στο ΝΑΤΟ θα επεκτείνει τα σύνορα της συμμαχίας στην ανατολική Μεσόγειο, μειώνει ρωσική επιρροή Κύπρος» τομέα της άμυνας, και να μειώσει την πιθανότητα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κερδίσει μια στρατηγική θέση στην περιοχή. Ανατροπή απαρχαιωμένο απαγόρευση των ΗΠΑ σχετικά με την εξαγωγή όπλων προς Κύπρος θα ενθαρρύνει ΗΠΑ-Κυπριακών στρατιωτικών-to-στρατιωτική διαλειτουργικότητα, και αυτό με τη σειρά του θα μειώσει εξάρτηση Κύπρος για τη Ρωσία ως θεματοφύλακα της έναντι τέτοιων απειλών, όπως μπορεί να προέρχονται από την Τουρκία. Άγκυρα είναι πράγματι πιθανό να αντιταχθεί στην ένταξη της Κύπρος στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, όπως έχει αντιμετωπιστεί συχνά την ένταξη της Λευκωσίας στην εν λόγω άλλους διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ και της ΔΟΕ.
 
Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σύμπραξης για την Ειρήνη, η Κύπρος θα ανθίσει και είναι πιθανό να γίνει ένα κομβικό σημείο για τη σταθερότητα στην ασφαλή Ανατολική Μεσόγειο ότι η αμερικανική πολιτική επιδιώκει. Αύξηση της ασφάλειας κυπριακή θα βοηθήσει επίσης τη διασφάλιση των μαζικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην οποία οι εταιρείες των ΗΠΑ έχουν άμεση συμμετοχή. Πρόσφατες ελληνική-ισραηλινή ασκήσεις δύναμη του αέρα εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και τη χρήση τους για τη στρατηγική αεροπορική βάση στην Πάφο στην εκπομπή Κύπρος τρόπο με τον οποίο οι τρεις θα μπορούσε να συντονίσει την εξασφάλιση των πόρων στο μέλλον.
 
Η ΕΕ εξαρτάται σήμερα σε τρεις μεγάλες ενεργειακούς διαδρόμους για να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του φυσικού αερίου. Το 2012, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τη Βόρεια Αφρική παρέχονται τα δύο τρίτα της κατανάλωσης φυσικού αερίου της ΕΕ. Ο κίνδυνος που σχετίζεται με τις πολλές ομάδες τζιχαντιστών προσπάθεια για επιρροή στον Hobbesian state-of-πολέμου που άφησε καθαιρέθηκε ηγέτες στη Βόρεια Αφρική δημιουργεί μια όλο και πιο αβέβαιο μέλλον για την ασφάλεια των πρόσφατα ανακαλύφθηκαν ενεργειακών πόρων, καθώς και εκείνων που θα μπορούσαν να βρεθούν στο μέλλον. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε δει δεκάδες επιθέσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εγκαταστάσεων από τζιχαντιστές στην Αλγερία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Αυτά έχουν διαταράξει τον εφοδιασμό της ΕΕ και του Ισραήλ.
 
Το 2011, με έδρα τις ΗΠΑ Noble Energy ανακάλυψε επτά τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (TCF), του φυσικού αερίου στο τεμάχιο Κύπρος »12. Ένα 100-75 χιλιόμετρα έως ανατολικά Κύπρος, το Ισραήλ έχει βρει μια ακόμα μεγαλύτερη κατάθεση: 31 TCF του φυσικού αερίου. Κύπρος πιστεύει ότι κατέχει μέχρι 60 (TCF), του φυσικού αερίου σε 12 τμήματα, τα οποία, αν αποδειχθεί, θα καταστεί η Κύπρος δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας της ΕΕ, μετά τη Νορβηγία. Η Κύπρος έχει υπογράψει πρόσφατα ένα μνημόνιο κατανόησης με έδρα τις ΗΠΑ Noble Energy για να ξεκινήσει η κατασκευή του υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στη νότια ακτή του στο Βασιλικό. Τα πρωτοφανή κοινών σχεδίων ανάπτυξης μεταξύ του Ισραήλ και η Κύπρος να αναπτύξει τους πόρους τους και να τις ενοποιήσει θα μετατρέψει τις δύο κρατών σε μεγάλες περιφερειακές εξαγωγείς ενέργειας, καθώς και βελτίωση της ήδη ισχυρές σχέσεις τους.
 
Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Arie Mekel, τόνισε περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία: "Έχουμε πει η ελληνική κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο που θα είμαστε ευτυχείς να κάνουμε την Ελλάδα ένα κομβικό σημείο για το φυσικό αέριο που θα συνεχίσει στην Ευρώπη? Μπορεί να ασκηθεί εδώ μέσω αγωγών ή υγροποίησης του και να έλθει με βυτιοφόρα? θέλουμε επίσης Κύπρος να συμμετέχουν σε αυτό, επειδή βρήκαν και φυσικού αερίου και πιστεύουμε ότι αυτές οι τρεις χώρες, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος, αν εργαστούμε από κοινού και να χρησιμοποιήσει τη δύναμή μας όπως και στον τομέα του φυσικού αερίου, θα μπορούσε να γίνει από κοινού μια περιφερειακή δύναμη που θα είναι σε θέση να σταθεί σε άλλες περιφερειακές δυνάμεις. " Θέση στην Ελλάδα στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και ως μέλος της ΕΕ καθιστά την κύρια χώρα διέλευσης τόσο για τον ισραηλινό και κυπριακό φυσικό αέριο, όταν πρόκειται για απευθείας σύνδεση σε αυτή τη δεκαετία. Εξαγωγή επιλογές περιλαμβάνουν μια προτεινόμενη «Ανατολή-Med αγωγού," εκ νέου gassification τερματικά σε ένα νησί κοντά στη βάση Σαλαμίνας Naval, και, στο μέλλον, την εκ νέου gassification τερματικούς σταθμούς, στο βόρειο λιμάνι της Καβάλας για την προμήθεια από τη δυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.
 
Οι πρόσφατες τουρκικές ναυτικές επιδρομές μέσα και γύρω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη Κύπρος », απειλές για χρήση στρατιωτικής βίας για την αποτροπή περαιτέρω γεωτρήσεις, και 40.000 στρατεύματα κατέχουν το βόρειο τμήμα του νησιού, αποτελούν άμεση απειλή για αυτές τις επιχειρήσεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Ρύθμιση "κόκκινες γραμμές" με την Τουρκία επιβάλλονται από μια μεγαλύτερη παρουσία των ΗΠΑ ναυτική στην περιοχή θα εξασφαλίσουν σταθερό εμπόριο, και πιο αποτελεσματική διπλωματία ήταν κάθε κράτος να παρεμβαίνει με την ανάπτυξη κοινών σχεδίων υδρογονανθράκων Κύπρος και το Ισραήλ. Η ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στη Σούδα της Κρήτης, καθώς και πρόσθετες στρατιωτικές-to-στρατιωτικές ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις με τις ελληνικές και ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην απρόσκοπτη εξαγωγή μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της περιοχής, καθώς και τη γενική ασφάλεια.
 
John Maynard Keynes είχε πει κάποτε: «Η δυσκολία δεν έγκειται τόσο πολύ στην ανάπτυξη νέων ιδεών και να ξεφύγει από την παλιά." Οι ΗΠΑ θα είναι δύσκολο να επηρεάσει τα γεγονότα στο μέλλον της περιοχής αν συνεχίσει να δείτε την Άγκυρα ως σύμμαχο σίγουρα ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Το 1910, ο Winston Churchill δήλωσε ότι το αναπόφευκτο του πολέμου μεταξύ της Βρετανίας και της Γερμανίας ήταν «όλα ανοησίες." Τον Ιούλιο του 1911, η γερμανική Panther κανονιοφόρων ελλιμενίστηκε στο μαροκινό λιμάνι του Αγαδίρ, και να μετατραπεί άποψή του της Γερμανίας. Η κρίση Αγκαντίρ διαγράφονται οποιαδήποτε από τις αμφιβολίες του Τσώρτσιλ ότι η Γερμανία ήταν μια απειλή. Ναυτικές επιδρομές της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και των υπερπτήσεων του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο και νότια μέχρι το Ρόδο θα πρέπει επίσης να θεωρηθεί ως προειδοποιητικά σήματα. Αν η ιστορία είναι ένας οδηγός, το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών έκθεση σχετικά με την μεγάλη επέκταση της βιομηχανίας εξοπλισμών της Τουρκίας αναφέρθηκε παραπάνω δεν είναι λιγότερο ανησυχητική.
 
Οι ΗΠΑ θα προχωρήσει αναγκάζοντας το ενδιαφέρον της για ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ανεξαρτησίας, της Μέσης Ανατολής σταθερότητα και το μέλλον του ΝΑΤΟ ως μια αποτελεσματική συμμαχία με την εκ νέου εξέταση παλιά ιδέα της Τουρκίας, και την ενίσχυση συμμαχίες της με την Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ. Η εναλλακτική λύση - η παθητικότητα του "που οδηγεί από πίσω" - προσφέρει τίποτα, αλλά η αδυναμία και τα πρόσθετα στοιχεία που σιγά-σιγά την απόσυρση από τον κόσμο.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια