Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ισπανία: Ο τραγικός εκτροχιασμός (video)


Ισπανία: Ο τραγικός εκτροχιασμός (video)







Στη δημοσιότητα το βίντεο του εκτροχιασμού της ισπανικής υπερταχείας που εκτροχιάστηκε χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 80 επιβαίνοντες και να τραυματιστούν 130, εκ των οποίων 36 σε σοβαρή κατάσταση.


Η περιφέρεια της Γαλικίας κήρυξε επτά ημέρες πένθους ενώ και τα Ανάκτορα στη Μαδρίτη ανακοίνωσαν τη διακοπή κάθε επίσημης δραστηριότητας.

Στον τόπο της τραγωδίας μετέβη ο Ισπανός πρωθυπουργός. Η δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι η μοιραία αμαξοστοιχία είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο, μόλις χθες το πρωί και δεν εντοπίστηκε κανένα λειτουργικό πρόβλημα.

Το βίντεο προέρχεται σπό κάμερα ασφαλείας.

Πρόκειται για το πλέον θανατηφόρο δυστύχημα στους ισπανικούς σιδηρόδρομους τα τελευταία 40 χρόνια.




Διπλή προανακριτική εξέταση:
Διπλή προανακριτική εξέταση για να αποκαλυφθούν τα αίτια της τραγωδίας με τον εκτροχιασμό του τρένου έχει διατάξει η υπουργός Δημοσίων Εργων Αννα Παστόρ. Για την υπόθεση έχει ενεργοποιηθεί ένα ανεξάρτητο σώμα εξειδικευμένων αναλυτών που καλείται βρει τι προκάλεσε το δυστύχημα.

Η έρευνα έχει τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού όπως δήλωσε η υπουργός «οι οικογένειες των θυμάτων οφείλουν να γνωρίζουν τι συνέβη. Οι ειδικοί, πάντως, έχουν δύσκολο έργο, αφού καλούνται να αναλύσουν το μαύρο κουτί, να πάρουν καταθέσεις από τους επιβάτες και να εξετάσουν όλα τα πιθανά κι απίθανα σενάρια.

Ένα νέο στοιχείο που πιθανώς να εξηγεί την επιλογή του οδηγού να πηγαίνει με την διπλάσια από το επιτρεπόμενο ταχύτητα στην πιο κλειστή στροφή του δρομολογίου Μαδρίτη – Φερόλ, είναι ότι το τρένο τη στιγμή του εκτροχιασμού θα έπρεπε να βρίσκεται στο σταθμό της Κομποστέλα. Είχε δηλαδή, πέντε λεπτά καθυστέρηση, χρονικό διάστημα που είναι μέσα σε επιτρεπτά όρια.

Την ίδια στιγμή στον τόπο του δυστυχήματος έχουν φτάσει 16 ειδικοί από τη Μαδρίτη προκειμένου να βοηθήσουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα 53 από τα 80 θύματα και σήμερα το βράδυ στις 23.00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η λίστα των νεκρών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία της βόρειας Ισπανίας, ανακοίνωσε σήμερα το Περιφερειακό Δικαστήριο της Γαλικίας.

Η «El Pais» δημοσίευσε τη συνομιλία του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη. «Πηγαίναμε με 190 χλμ. Ελπίζω να μην έχουμε νεκρούς γιατί δεν θα το αντέξει η συνείδησή μου. Είμαστε άνθρωποι, είμαστε άνθρωποι» αναφέρεται ότι φώναζε σε τραγική κατάσταση ο μηχανοδηγός αμέσως μετά το δυστύχημα.



Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι που συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ο Ισπανός πρωθυπουργός αναμένεται στο σημείο του εκτροχιασμού του τρένου το πρωί της Πέμπτης. Η ισπανική κυβέρνηση στην πρώτη υπόθεση εργασίας μετά το εκτροχιασμό του τρένου, στη βόρεια επαρχία της Γαλικίας θεωρεί ότι πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα, ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Reuters.



Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία σιδηροδρόμων της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι η αμαξοστοιχία ταξίδευε από την πρωτεύουσα Μαδρίτη προς την πόλη Φερόλ και σε αυτή επέβαιναν συνολικά 218 άνθρωποι επιβάτες και προσωπικό του τρένου, το οποίο εκτροχιάστηκε στις 20:41 ώρα Ισπανίας. Η σιδηροδρομική εταιρεία αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμησή της ότι στο τρένο βρίσκονταν 238 επιβάτες. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της Ισπανίας.



Ο πάπας Φραγκίσκος που βρίσκεται στο πλαίσιο πολυήμερης περιοδείας στη Βραζιλία και ενημερώθηκε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ισπανία, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειες τους.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε σε μια απότομη στροφή, την οποία τεχνικοί χαρακτηρίζουν «δύσκολη», χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή αίτια. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πάντως ότι άκουσαν μια έκρηξη λίγα λεπτά πριν τον εκτροχιασμό. Επιβάτες που μίλησαν σε ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το τρένο ταξίδευε με υψηλή ταχύτητα όταν σε μια απότομη στροφή ένα από τα βαγόνια εξερράγη.



Για «φονική ταχύτητα» κάνει λόγο ο ισπανικός Τύπος

Την υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο, «προκρίνει» ο ισπανικός τύπος ως το πιθανότερο αίτιο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στη Γαλικία με τους τουλάχιστον 60 νεκρούς και τους 130 τραυματίες.

«Η μεγάλη ταχύτητα σε μια στροφή, μια πιθανή αιτία του ατυχήματος», έγραψε η μεγάλη καθημερινή εφημερίδα της Ισπανίας, El Pais. Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, η εφημερίδα ανέφερε, ότι το τρένο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος, διερχόταν μια στροφή έχοντας αναπτύξει ταχύτητα, 180 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το σημείο είχε περιορισμό ταχύτητας, στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα

«Αυτή ήταν μια πολύ-πολύ δύσκολη κλειστή στροφή. Για το λόγο αυτό στο σημείο όπου το τρένο εκτροχιάστηκε, απαγορεύεται η ταχύτητα να είναι πάνω από 80 χιλιόμετρα ανά ώρα», πρόσθεσε η El Pais.

Ένας εκπρόσωπος της Renfe, της ισπανικής εταιρείας σιδηροδρόμων, είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.«Πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τα αίτια του δυστυχήματος, θα ξέρουμε σύντομα την ταχύτητα όταν αναλύσουμε τα μαύρα κουτιά του τρένου», πρόσθεσε.

«Φονική ταχύτητα», έγραψε στον τίτλο της και η εφημερίδα El Mundo, αναφέροντας ότι το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα, σε ένα σημείο όπου η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ήταν τα 80 χιλιόμετρα. «Η επιτάχυνση του τρένου είναι μία από τις κυρίαρχες εξηγήσεις για το δυστύχημα», έγραψε η εφημερίδα.

«Η πρώτη υπόθεση είναι, ότι η αιτία του δυστυχήματος βρίσκεται στην ταχύτητα» σχολίασε η La Voz de Galicia, η μεγαλύτερη περιφερειακή εφημερίδα της Γαλικίας.

Η Ισπανία, έχει πολύ ανεπτυγμένο δίκτυο σιδηροδρόμων με γραμμές μήκους 3.100 χιλιομέτρων, και είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, πίσω από την Κίνα, σε δίκτυο υψηλής ταχύτητας.


Tags



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια