Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων δήλωσε «O Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και το Σωκράτη»

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων δήλωσε 
«O Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και το Σωκράτη»




Παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με συνθήματα και πυροβολισμούς, και με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, να τελεί τη νεκρώσιμη ακολουθία, κηδεύτηκε από το A΄ Νεκρταφείο ο πραξικοπηματίας Νίκος Ντερτιλής. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων μάλιστα τον χαρακτήρισε«ήρωα σαν τον Κολοκοτρώνη και το Σωκράτη».


«Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε ακόμη.

Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας και με αφορμή τους πυροβολισμούς, άντρες της αστυνομίας προέβησαν σε σωματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των όπλων και συνέλαβαν έναν άνδρα που στην κατοχή του βρέθηκαν καλυκες. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του συλληφθέντα διεξάγεται έρευνα.


Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων φαίνεται πως είχε σε μεγάλη εκτίμηση τον αποθανόντα καθώς προ 6 μηνών είχε αποστείλει αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να επισκεφτεί τον Ντερτιλή στις φυλακές χαρακτηρίζοντας τον ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».

Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος έπλεκε το εγκώμιο του Ντερτιλή. Παραπονιόταν  ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ώς τώρα ώστε να επισκεφθεί «τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ’ εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού».

Στην κηδεία παραβρεθήκαν περίπου 200 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ηλίας Παναγιώταρος, Μιχάλης Αρβανίτης και Ηλίας Κασιδιάρης.

Μεταξύ αυτών που εκφώνησαν επικήδειους λόγους, ήταν ο αρχιβασανιστής Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ επί επταετίας, που χαρακτήρισε «ήρωα» τον Ντερτιλή, γιατί απελευθέρωσε το 1964  ελληνικό έδαφος και ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Στεφάνια έστειλαν ο Κώστας Πλεύρης, υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με το ΛΑΟΣ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο Στυλιανός Παττακός και η χήρα του Νικόλαου Μακαρέζου, Χαρίκλεια.

Ο Ντερτιλής είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για τη δολοφονία του φοιτητή Μιχάλη Μυρογιάννη, τον Νοέμβριο του 1973.

Παρέμεινε έγκλειστος για 37 χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού απ’ όπου αρνούταν να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης, αντιθέτως καλούσε «την ελληνική πολιτεία να του ζητήσει συγγνώμη», δηλώνοντας ότι θα πεθάνει στη φυλακή «ως γνήσιος στρατιώτης και επαναστάτης».

Ακούστε την ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου:



Το video είναι από το newsit.gr
Οι φωτογραφίες είναι από το newsbeast.gr


4 / 9
Showing image 4 of 9


πηγη topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια