Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Πρεμιέρα» του Κιμ Γιονγκ Ουν στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του πατέρα του


«Πρεμιέρα» του Κιμ Γιονγκ Ουν στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του πατέρα του





Την πρώτη του «ηγετική» εμφάνιση έκανε ο γιος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο διάδοχος στην ηγεσία της Βορείου Κορέας, ο οποίος μαζί με στελέχη της κυβέρνησης, του στρατού και του κόμματος επισκέφθηκε σήμερα τη σορό του πατέρα του.


Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ πέθανε το περασμένο Σάββατο από έμφραγμα. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μόλις χθες Δευτέρα.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου ενώ από σήμερα η σορός του εκτίθεται σε ανοιχτό φέρετρο καλυμμένο από γυαλί.

«Ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ-Ουν προσήλθε ενώπιον της σορού του συντρόφου Κιμ Γιονγκ-Ιλ συνοδευόμενος από εκπροσώπους τους κόμματος, της κυβέρνησης και του στρατού για να εκφράσει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη του», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες της διαδοχής του, επιλέγοντας ως διάδοχο τον τρίτο γιο του, Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Την ηγεσία υπό τον Κιμ Γιονγκ-Ουν προωθούν και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας τον ανακήρυξε χθες «μέγα διάδοχο» και κάλεσε τους πολίτες να τον στηρίξουν.

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν είχε ολοκληρωθεί και αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει μια περίοδος αναταραχής στη χώρα.

Κι ενώ στη Βόρειο Κορέα οι πολίτες θρηνούν τον θάνατο του ηγέτη τους, η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιάπωνα πρωθυπουργό, Γιοσιχίκο Νόντα, στον οποίο είπε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τους συμμάχους τους και μετά τον θάνατο του Κιμ.

Από την πλευρά του, ο κινέζος πρόεδρος, Χου Ζιντάο, επισκέφθηκε την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στο Πεκίνο, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του, για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ. 

Η επίσκεψη είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς, σπανίως ανώτατος αξιωματούχος της κινεζικής κυβέρνησης πραγματοποιεί ανάλογου τύπου επισκέψεις.

Θεωρείται βέβαιο ότι η Κίνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την απομονωμένη Βόρεια Κορέα και υπό την διακυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια