Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Νονοί της νύχτας: 25.000 ευρώ το κεφάλι!


Νονοί της νύχτας: 25.000 ευρώ το κεφάλι!











Νονοί της νύχτας: 25.000 ευρώ το κεφάλι!

Εναν αδυσώπητο πόλεμο θανάτου, όπου η ζωή δεν έχει καμία αξία μπροστά στην επικράτηση και το κέρδος, είχαν στήσει τα τελευταία χρόνια οι δύο μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που έκαναν κουμάντο στον χώρο της νύχτας. Τα Καλάσνικοφ ηχούσαν με το παραμικρό, ενώ όταν το παιχνίδι χόντραινε περισσότερο, τότε τον λόγο έπαιρναν οι πληρωμένοι δολοφόνοι, οι οποίοι για κάθε κεφάλι έπαιρναν 25.000 ευρώ.

Οπως αναφέρεται και στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της αστυνομίας, που έχει σχηματιστεί ύστερα από πολύχρονες αστυνομικές έρευνες, δεν ήταν λίγες οι φρικιαστικές δολοφονίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο για τον τρόπο εκτέλεσής τους, ενώ κάποιες άλλες που είχαν προγραμματιστεί έμειναν απλώς στα χαρτιά ή εκκρεμούν ακόμα. Παράλληλα η μάχη για την επέκταση στον παράνομο χάρτη της νύχτας είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το πρώτο χτύπημα
Ο φερόμενος ως αρχηγός της πρώτης ομάδας των νονών, οι οποίοι είναι στις φυλακές, στη λίστα που διατηρούσε με τα πληρωμένα συμβόλαια είχε βάλει πρώτον έναν από τους πιο διάσημους έγκλειστους των φυλακών. Μάλιστα είχε κινήσει όλους τους μηχανισμούς του προκειμένου να μάθει πολύτιμες λεπτομέρειες σχετικά με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες έπαιρνε άδεια, καθώς και στοιχεία σχετικά με εκείνον.

Οι δύο άντρες φαίνεται πως είχαν προσωπική διαμάχη από τη δεκαετία του ’90. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα ο αρχηγός της πρώτης ομάδας είχε επικοινωνήσει με κρατούμενο στις ίδιες φυλακές με τον ορκισμένο εχθρό του, από τον οποίο ζητούσε να μάθει τα πάντα, καθώς και να μεριμνήσει ώστε να βρεθούν πρόσφατες φωτογραφίες του υποψήφιου θύματος για να αναγνωριστεί εύκολα από τον άνθρωπο που θα προσπαθούσε να βγάλει από τη μέση. Εκτός των άλλων, ο κρατούμενος ζητούσε από τον αρχηγό να του εξασφαλίσει, μόλις έπαιρνε ά [Ο Γεράσιμος Μαυράκης.] άδεια από τις φυλακές όπου κρατούνταν, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο αλλά και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ, με αντάλλαγμα να παραδώσει τις φωτογραφίες που του ζητούσε, καθώς επίσης όλες τις λεπτομέρειες που του είχε υποσχεθεί σε άνθρωπο που εκείνος θα του υποδείκνυε.

Η μεγάλη μάχη
Η μεγάλη κόντρα των δύο συμμοριών άρχισε το 2009, όταν οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων εγκληματικών ομάδων θέλησαν ο καθένας για λογαριασμό του να αυξήσει την επιρροή του έναντι του άλλου. Τον Αύγουστο του 2009 η δεύτερη εγκληματική οργάνωση επισκέφτηκε καταστήματα που είχαν στην κατοχή τους οι νονοί των φυλακών και απείλησαν τους καταστηματάρχες με όπλα. Λίγες ημέρες αργότερα άτομα της πρώτης ομάδας, που καθοδηγούνταν από τους φυλακισμένους νονούς, έκαναν ντου στα μαγαζιά των αντιπάλων τους και ανακοίνωσαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ότι από δω και πέρα αναλαμβάνει η δική τους ομάδα την προστασία. Το παιχνίδι αγρίεψε και τον λόγο πήραν οι πληρωμένοι δολοφόνοι.

Σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι αρχηγοί της συμμορίας που είναι έγκλειστοι στις φυλακές έβαλαν ανθρώπους τους να βρουν εκτελεστές, τους οποίους στις συνομιλίες τους αποκαλούσαν δικηγόρους. Παράλληλα είχαν βάλει ανθρώπους τους να εντοπίσουν τους δύο αρχηγούς της αντίπαλης ομάδας και να μάθουν όλες τις κινήσεις τους. Ο ένας αρχηγός λέει στον άλλον, σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες: «Ο εκτελεστής ζητάει 50.000 ευρώ, 25.000 για κάθε στόχο». Μάλιστα ο ένας από τους δύο αρχηγούς λέει στον άλλον να μη δώσει τα χρήματα, αν δεν δει πρώτα αποτελέσματα.


Οι εκτελέσεις

Τελικά ο εκτελεστής βρέθηκε. Το ραντεβού κλείστηκε στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί θα τον συναντούσε ένα από τα πρωτοπαλίκαρα των φυλακισμένων νονών προκειμένο [Η Μαρία Καφιέρη.] υ να τακτοποιήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες. Ο πληρωμένος δολοφόνος ήταν Ρώσος υπήκοος, γι’ αυτό και τον αποκαλούσαν «Ρωσίδα». Είχε δεχτεί να ξεπαστρέψει και τους τρεις αντιπάλους και να πληρωθεί αμέσως μετά την πετυχημένη λήξη των συμβολαίων θανάτου.

Ανάμεσα στις συνομιλίες εντύπωση επίσης προκαλεί αυτή που είχε ένας από τους τρεις αρχηγούς της δεύτερης ομάδας των νονών, ο οποίος συνομιλεί με μια γυναίκα περισσότερες από δύο φορές και της αναφέρει λεπτομέρειες για τα πετυχημένα συμβόλαια δολοφονιών των Γιώργου Αυτιά, Γεράσιμου Μαυράκη και Μαρίας Καφιέρη. Στις συνομιλίες αυτές ο αρχηγός τής εξηγεί πώς ακριβώς δημιουργήθηκε η δική του ομάδα, αλλά και με ποιο τρόπο διασπάστηκε μια παλαιότερη, από την οποία «φαγώθηκαν» δύο ηγετικά μέλη. Από τότε μάλιστα δεν είναι και λίγοι αυτοί, όπως εξηγεί, που τον φοβούνται, αλλά και ανησυχούν για το επόμενο βήμα του. Τέλος, αναφέρεται και στο συμβόλαιο που είχαν εκδώσει εναντίον του οι ορκισμένοι εχθροί του που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τον βγάλουν από τη μέση, αφού τον θεωρούσαν απειλή αλλά και εμπόδιο για τις επόμενες δουλειές τους.


Σε ένα τυροπιτάδικο μάζευαν τις εισπράξεις

Ενα τυροπιτάδικο στο Χαϊδάρι είχαν επιλέξει ως χώρο είσπραξης των χρημάτων που προέρχονταν από τους εκβιασμούς των ιδιοκτητών νυχτερινών μαγαζιών οι νονοί της πρώτης και πιο σκληρής εγκληματικής οργάνωσης που εξουσίαζε τη νυχτερινή Αθήνα. Το συγκεκριμένο μαγαζί στο Χαϊδάρι παρέμενε ανοιχτό είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, γεγονός που διευκόλυνε τα μέλη της συμμορίας, τα οποία κατά βάση επέλεγαν να κάνουν τις «δουλειές» τους μεταμεσονύκτιες ώρες.

Ο τρόπος παράδοσης των χρημάτων ήταν απλός. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο τέλος κάθε μήνα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έπαιρναν τηλεφωνικά οδηγίες από ένα άτομο που ανήκε στη συμμορία για τον τρόπο που θα παρέδιδαν τα χρήματα της «προστασίας». Αλλοτε «μπράβοι» της οργάνωσης περνούσαν από τα μαγαζιά και εισέπρατταν τα χρήματα και άλλοτε οι ίδιοι οι καταστηματάρχες υποχρεώνονταν να περνούν από το τυροπιτάδικο για να αφήσουν το «φακελάκι» με το ακριβές ποσό της προστασίας. Στη συνέχεια, τα λεφτά της «προστασίας», 1.000 ευρώ μηνιαίως, παραλάμβαναν υπάλληλοι του μαγαζιού που ήταν στο κόλπο και τα παρέδιδαν στους «μπράβους» της πρώτης ομάδας των νονών, αρχηγός της οποίας φέρεται να είναι γνωστός κρατούμενος φυλακών που εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για βαρύτατα κακουργήματα.

Οι επισκέψεις στο τυροπιτάδικο συνεχίζονταν για αρκετό καιρό καθώς οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων, υπό τον επαπειλούμενο κίνδυνο να υποστούν οι ίδιοι ή η οικογένειά τους κακό, συνέχιζαν να πληρώνουν τα χρήματα για την προστασία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έθεσαν το κατάστημα σε διακριτική παρακολούθηση και όπως έχουν καταγράψει στις αναφορές τους, είδαν με τα μάτια τους άτομα να παραδίδουν χρήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ο υπάλληλος παρέλαβε από ένα άτομο έναν κίτρινο φάκελο που περιείχε το ποσό των 2.500 ευρώ. Ο υπάλληλος λίγη ώρα αργότερα το παρέδωσε σε μέλος της συμμορίας.


Συνόδευαν παράγοντες στα γήπεδα

Στις... υπηρεσίες που προσέφεραν οι νονοί της νύχτας εντάσσονταν και οι συνοδείες παραγόντων ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς επίσης και η είσπραξη χρηματικών ποσών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους. Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχει στα χέρια της η αστυνομία προκύπτει πως αρχηγικό μέλος της μιας εκ των δύο σκληρότερων οργανώσεων διέθετε άτομα της ομάδας της για τη συνοδευτική ασφάλεια επιχειρηματιών, ενώ τον Μάιο του 2010 είχε παραχωρήσει τέσσερις «μπράβους» προκειμένου να συνοδέψουν πρόεδρο ΠΑΕ σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ομάδας του. Σε άλλες περιπτώσεις, ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» του φερόμενου ως αρχηγού του δεύτερου κυκλώματος «μεσολαβεί» προκειμένου να πιέσει δύο ιδιοκτήτες μάντρας αυτοκινήτων στην Αμαλιάδα και τον Πύργο να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, ενώ ακόμη ένα μέλος της συμμορίας παίρνει εντολή να χτυπήσει και να εκφοβίσει δύο δικαστικούς κλητήρες.


Τεράστιοι τζίροι από «αμάσητες» πιτσιρίκες

Εκτός από τις εκβιαστικές εισπράξεις, τα συμβόλαια θανάτου και πλήθος άλλων αξιόποινων πράξεων, όπως πλαστογραφίες, παραχάραξη χαρτονομισμάτων και προμήθεια και διάθεση όπλων και ναρκωτικών, οι εγκληματικές οργανώσεις είχαν επεκτείνει τις... επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στο εμπόριο γυναικών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Νεαρές γυναίκες -όχι πάνω από δεκαεννέα ετών- οι οποίες είχαν μπλεχτεί στα πλοκάμια της ελληνικής μαφίας «θυσιάζονταν» στον βωμό του κέρδους μόλις για πενήντα ευρώ την ημέρα.

Σοκ προκαλεί ο διάλογος ανάμεσα σε δύο «πρωτοπαλίκαρα» της πρώτης ομάδας των νονών σχετικά με την «παραλαβή» μιας καινούριας «παρτίδας» γυναικών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ιερόδουλες.

Α: Εστειλα τον πιτσιρίκο, αυτόν που είδες εχθές, να πάει να φέρει από τη Θεσσαλονίκη άλλες δύο καινούργιες, αστέρια, αμάσητες, ένα ογδόντα (1,80 μ.), δεκαεννέα χρόνων είναι και η καθεμία.

Λ: Ωραία, ωραία.

Α: Φρέσκα κουλούρια.

Σε άλλη συνομιλία, ο ένας από τους δύο στενούς συνεργάτες του φερόμενου ως αρχηγού της πρώτης ομάδας των νονών ενημερώνεται από κάποιον, ονόματι Τάσο, ότι θα μεταφέρει τρεις γυναίκες, υπηκόους Ρουμανίας, ενώ φαίνεται να ανησυχεί για το αν θα βρεθεί σπίτι για τη διαμονή τους.

Τ: Το θέμα είναι τώρα ότι αυτές πρέπει να αρχίσουν να δουλεύουν.

Α: Ε, βέβαια, στούντιο.

Τ: Ο,τι να 'ναι, αρκεί να παίρνουμε εμείς τα φράγκα μας και σπίτι πού; Εχουμε κανένα σπίτι να τις βολέψουμε ή θα πρέπει να νοικιάσουμε;


Χειροπέδες στον 37χρονο που μιλούσε με τη γνωστή τραγουδίστρια

Τα δύο πρωτοπαλίκαρα της ομάδας των φυλακισμένων νονών της νύχτας, εκ των οποίων ο ένας συνομιλούσε με τη γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια, κατάφερε να συλλάβει χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Καματερού η Ασφάλεια Αττικής.

Πρόκειται για έναν 38χρονο και έναν 37χρονο, Ελληνες και οι δύο, οι οποίοι κρύβονταν σε μονοκατοικία του Καματερού, έχοντας μαζί τους για κάλυψη μια ψηλή εντυπωσιακή γυναίκα από την Ουκρανία.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είχαν πληροφορίες για το κρησφύγετο των δύο «πιστολέρο». Ετσι, οργάνωσε την επιχείρηση σύλληψής τους με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, καθώς πρόκειται για δύο σκληρούς κακοποιούς που δεν θα δίσταζαν να τραβήξουν όπλο και να δώσουν μάχη προκειμένου να μη συλληφθούν. Τελικά όμως δεν πρόλαβαν καν να αντιληφτούν πώς βρέθηκαν στο σαλόνι της μονοκατοικίας τους πάνοπλοι αστυνομικοί οι οποίοι τους σημάδευαν με τα όπλα τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χειροβομβίδα και ένα 32αρι περίστροφο με διατρητικές σφαίρες «χόλο πόιντ».


Τα πρωτοπαλίκαρα

Ο 37χρονος είναι ο άνθρωπος που μιλάει με τη γνωστή τραγουδίστρια στο τηλέφωνο προκειμένου να «κανονίσει» τη διαφορά που είχε με επιχειρηματία πρώην φίλο της, ο οποίος της χρωστούσε 500.000 ευρώ. Οι συνομιλίες τους αναφέρονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει συντάξει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται εντός των ημερών να καλέσει την πασίγνωστη τραγουδίστρια για εξέταση.

Το δεύτερο άτομο είναι επίσης πρωτοπαλίκαρο της πρώτης συμμορίας των νονών που εκτίουν στις φυλακές πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Αυτές οι συλλήψεις φαίνεται να κλείνουν τον κύκλο των κινήσεων που έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος, καθώς στην Ασφάλεια έχουν θέσει ως προτεραιότητα τη σύλληψη των ανθρώπων τους οποίους θεωρούν επικίνδυνους και σκληρούς κακοποιούς.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια