Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η Μέρκελ πλασιέ της διαφθοράς στην Ελλάδα


Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Η Μέρκελ πλασιέ της διαφθοράς στην Ελλάδα









Όταν πριν από κάτι περισσότερο από ένα χρόνο οι έρευνες του HOT DOC έπεσαν πάνω σε στοιχεία που θύμιζαν κάτι από πρακτικές… Siemens, γύρω από την υπόθεση της Enercon με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ουδείς μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του σκανδάλου. Την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς στο έργο των 9 αιολικών πάρκων έκανε το HOT DOC στο πρώτο του τεύχος. Μετά τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ, οι έρευνες της δημοσιογραφικής ομάδας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και τη Γερμανία εντατικοποιήθηκαν μέχρι να βρεθούν και οι δύο άκρες του νήματος.
Ένας φωτογραφικός διαγωνισμός, μία αμαρτωλή σύμβαση, ένα ελληνογερμανικό συρτάκι δεκάδων εκατομμυρίων χαμένων στις δαιδαλώδεις διαδρομές των κυπριακών offshore και πολλοί εμφανείς και… αφανείς «ήρωες», τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τη Γερμανία, συνθέτουν το μωσαϊκό του σκανδάλου διαφθοράς της Enercon στην Ελλάδα. Τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας δεν έδρασαν όπως είναι φυσικό μόνα τους, αλλά όπως προκύπτει από την ενδελεχή μελέτη των στοιχείων λειτούργησαν σε αγαστή συνεργασία με στελέχη της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της υπεργολάβου εταιρείας, Prenecon.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, προέκυψε ότι η γερμανική εταιρεία που εμπλέκεται σε ένα από τα χαρακτηριστικά σκάνδαλα διαφθοράς αλά… γερμανικά που έχουν κλονίσει την ελληνική πολιτικοοικονομική και επιχειρηματική ζωή, τυγχάνει να διοικείται από δύο ανθρώπους από το πολύ κοντινό περιβάλλον της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και συγκεκριμένα από δύο συμβούλους της για τα θέματα ενέργειας και πράσινης ανάπτυξης. Σύμβουλοι δηλαδή της ηγεμόνος της Ευρώπης που έχει κάνει παντιέρα την «διεφθαρμένη Ελλάδα» ως πανάκεια για την οικονομική εξαθλίωσή της.
Η ομολογία ανώτατου στελέχους της Enercon ενώπιον της γερμανικής εισαγγελίας ότι χρηματίστηκε από Έλληνα υπεργολάβο για την επίμαχη σύμβαση και ο εντοπισμός ενός δικτύου offshore του ιδίου άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας.
Ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC η ίδια η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ουσιαστικά παραδέχεται με αγωγή που κατέθεσε εναντίον της Enercon και του υπεργολάβου του έργου Prenecon, ότι όλα όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας η δημοσιογραφική έρευνα ευσταθούν μέχρι κεραίας. Ποια είναι όμως ακόμα και σε αυτή την αγωγή – παραδοχή τα μελανά σημεία; Ανακρίβειες, μαγειρεμένα νούμερα και… παραλείψεις που εντόπισε το HOT DOC δείχνουν ότι το σκάνδαλο έχει πολύ βαθύτερες ρίζες από μερικά διεφθαρμένα στελέχη…
Διαβάστε στο HOT DOC που κυκλοφορεί στις 27 Ιουνίου όλες τις λεπτομέρειες γύρω από μία υπόθεση που θα απασχολήσει για πολύ καιρό την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και την κοινή γνώμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια