Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

«Καλώς ήρθατε στο... Λασιθιστάν»

«Καλώς ήρθατε στο... Λασιθιστάν»



«Δημοκρατία Λασιθιστάν - Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα!» Δεκάδες ροζ «διαβατήρια» και «νέα χαρτονομίσματα» τύπωσαν εξοργισμένοι Λασιθιώτες ζητώντας να αποκοπεί η πόλη τους από την υπόλοιπη Κρήτη, διαμαρτυρόμενοι για την «αποψίλωση» της περιοχής από υπηρεσίες, την υποβάθμιση του νοσοκομείου και το κλείσιμο του ΤΕΙ. 


Σύμφωνα με τους εμπνευστές της πρωτότυπης αυτής διαμαρτυρίας, από δω και στο εξής όλοι όσοι θελήσουν να βγουν ή να περάσουν από το Λασίθι θα πρέπει να διαθέτουν το συγκεκριμένο διαβατήριο, στην κορυφή του οποίου αναγράφεται «Δημοκρατία του Λασιθιστάν». Στη μέση υπάρχει στα ελληνικά και στα αγγλικά η λέξη «διαβατήριο» («passport») με τον χάρτη του Λασιθίου, ενώ στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας αναγράφεται η εξής πρόταση που προκαλεί γέλια και κλάματα: «Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα» και με αγγλικά: «Welcome to the devil’s mother»! 



Η κοινωνία του Λασιθίου είναι εξοργισμένη από τις «πολιτικές αποψίλωσης» της κυβέρνησης με το σαρωτικό κύμα των συγχωνεύσεων σε υγεία, παιδεία και υπηρεσίες. Ολα αυτά αναγράφονται αναλυτικά στο οπισθόφυλλο του ροζ διαβατηρίου: «Μας παίρνουν: ΤΕΙ, νοσοκομεία, υπηρεσίες, μαρίνες, μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Μας φέρνουν: Σβούρους και ΒΑΠΕ, χαράτσια, ανεργία, φτώχεια, κατάθλιψη». Επίσης εκδόθηκαν χαρτονομίσματα των 5 ευρώ, τα οποία επίσης φέρουν την υπογραφή του... αποκομμένου «κρατιδίου». 

Στην «Espresso» μίλησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, «Πρόκειται για μια διαμαρτυρία που πραγματοποιούν οι επιτροπές αγώνα Αγίου Νικολάου, Ιερράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου, τα μέλη των οποίων έχουν τυπώσει και τα διαβατήρια αυτά. Σήμερα, θα γίνει Πανλασιθιωτικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από την είσοδο του νομού, το Σελινάρι. Οι πολίτες θα εκφράσουν την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση του νομού, τα λιγοστά έργα κ.λπ.» τόνισε, επισημαίνοντας ότι θα δώσει και ο ίδιος το παρών.

ΠΗΓΗ: Espresso     .real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια